Logga in

7 roliga sätt att återvända gamla linsetuier

Hur ofta byter du ut ditt linsetui? Om ditt svar är mer än var tredje månad kan det vara en god idé att börja byta ut dem lite oftare. Även linsetuier samlar på sig bakterier och kan bli ohygieniska efter ett tag, vilket kan leda till ögoninflammationer.

Men vad gör man med de gamla etuier som ligger och skräpar? Kastar bort dem? Kanske, men innan du gör det vill du kanske prova på dessa kreativa, roliga sätt att återanvända etuina.

1. Fodral för öronproppar

Öronproppar har tendensen att rulla omkring på nattduksbordet och sedan falla på golvet och samla på sig damm och smuts, vilket inte är vad vi vill sätta i våra öron. Istället för att stå ut med detta, varför inte prova på att lägga propparna i ett gammalt linsetui som du kan ha på ditt nattduksbord?

2. Medicin- eller pastillfodral

Om du brukar få huvudvärk eller måste ta en medicin med jämna mellanrum kan det bli tröttsamt att släpa på de stora askarna som till slut går sönder och faller ihop på grund av de tyngre, större grejerna du har i väskan. För att undvika detta, sätt helt enkelt en liten mängd av medicinen i ditt gamla linsfodral! Inga förstörda askar och du behöver inte en enorm väska vart än du går.

3. Munvatten i farten

Alla har vi varit i den situationen där vi äter en fantastisk, vitlökfylld lunch och sedan inser att vi har en presentation eller ett viktigt möte efteråt. Att bära omkring hela flaskan med munvatten kommer inte i fråga, flaskan är stor, tung och geggig. Rädda din (eller en väns) dag genom att ha en liten portion munvatten i ditt gamla linsetui! Lita på mig, folk runtom kommer att tacka dig.

4. Resefodral för smink eller duschprodukter

När du ska åka bort bara ett par dagar kan till och med de där små förpackningarna för resor vara onödigt stora. Använd istället dina gamla linsetuier för schampoo, balsam eller till och med concealer. Produkten används inte i onödan, baggaget är lättare och du har mer rum för andra grejer i din väska!

5. Resefodral för smycken

Att bära omkring saker som halsband eller örhängen kan vara förskräckligt jobbigt. De trasslar ihop sig, tappar bort sitt par och är överallt. Gör ditt liv lättare genom att använda gamla linsetuier som små smyckesfodral.

6. Hörlurefodral

Åh, den eviga striden med ihoptrasslade hörlurar som fastnar i allt. Förvara dina hörlurar genom att skära bort en liten öppning på sidorna av fodralet så att skaftet på hörlurarna kan kika ut genom fodralet. Sen rullar du helt enkelt sladden runt fodralet och där har du. Det här kommer inte bara att förenkla ditt liv, dina hörlurar kommer också att hålla mycket längre då de inte konstant slits ut på bottnet av din väska, fastnande i dina nycklar.

7. Kryddfodral

När du går på en picknick är det sista du behöver ha en enorm ketchupflaska eller senap som exploderar i din väska och smutsar ner absolut allt. Kläm istället en liten mängd i de gamla linsetuierna, och där har du. Kladdfritt, men gott! Du kan givetvis göra samma sak med salt och peppar, eller vilka andra kryddor som helst.

Vi hoppas att detta blogginlägg har gett dig några idéer och inspiration att inte slösa bort gamla linsetuier. Vad kommer du att göra med dina? Har du några andra idéer? Låt oss veta!

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter