Logga in

Är det säkert att bära kontaktlinser varje dag?

Barbora Keřková, Ing.

Medicinskt granskad av Barbora Keřková, Ing., Biträdande butikschef , den 2022-07-13. Skriven av Lentiamo

Kontaktlinser är den perfekta lösningen för dem med synproblem som vill undvika glasögon till varje pris. För många är de ett estetiskt alternativ till glasögon och därför väljer de att bära dem praktiskt taget alltid. Som ett resultat av detta uppstår vanligtvis två huvudfrågor: är kontaktlinser säkra för daglig användning? Är det dåligt att bära kontaktlinser varje dag?

I det här nya inlägget om Lentiamo svarar vi på dina frågor så att du kan fatta medvetna och välgrundade beslut om dina linser. Läs vidare och missa inte allt du behöver veta!

Är kontaktlinser säkra att använda dagligen?

Ja, vi kan bekräfta att det är säkert att bära kontaktlinser varje dag så länge du följer de nödvändiga hygien- och skötselåtgärderna. De viktigaste försiktighetsåtgärderna är att alltid hålla dem rena och isolerade från kontakt med mikroorganismer och att låta ögonen ta en paus från dem, unless they are dygnet runt-linser.

När det gäller de produkter som vi säljer på Lentiamo är alla kontaktlinser säkra och rekommenderas fullt ut eftersom de tillverkas enligt de högsta kvalitetsstandarderna och är godkända av Europeiska unionen. Vi ser alltid till att vi förser våra kunder med högkvalitativa produkter eftersom det viktigaste för oss är din ögonhälsa.

Hur länge kan kontaktlinser användas?

Olika typer av kontaktlinser bestäms av den rekommenderade användningsfrekvensen, så du måste veta vilken typ av linser du har för att få ett exakt svar på den här frågan. På Lentiamo hittar du följande varianter:

 • Endagslinser
 • Tvåveckorslinser
 • Månadslinser
 • Kvartalslinser
 • Dygnet runt linser

Du kanske är nyfiken på det sistnämnda eftersom de är utformade för att kunna användas under längre tid på grund av materialen de är tillverkade av. Dessutom undrar många om kontaktlinser för längre bruk är säkra, och sanningen är att de är det. Låt oss nu ta reda på varför::

Det är en typ av lins som kan bäras i upp till 30 dagar och 29 nätter kontinuerligt, eftersom den har hög syrepermeabilitet. Detta gör att hornhinnan kan förbli frisk hela tiden, även när vi sover.

Är det dåligt att bära kontaktlinser varje dag?

Som vi redan har nämnt är det inte dåligt att bära kontaktlinser varje dag, men felaktig användning är däremot inte bra. Du bör komma ihåg att ögonen är extremt känsliga och kan skadas eller irriteras om de inte tas om hand på rätt sätt.

Är det säkert att använda kontaktlinser

Detta gäller även vid användning av kontaktlinser och andra ögonprodukter. Själva produkten ska vara anpassad till dina individuella behov och har inget att göra med en annan persons behov. Varje öga är annorlunda, och även mellan dina egna ögon kan det finnas skillnader som kräver olika behandlingar eller recept, oavsett hur små skillnaderna är.

Den bästa rekommendationen vi kan ge dig är att alltid följa råd från experter på optik och optometri som vi, så att du kan vara säker på att undvika problem som kan skada din syn. Det är dags att köpa dina glasögon från en pålitlig butik! Vill du veta hur?

Köp kontaktlinser online på Lentiamo

Nu när du är säker på att kontaktlinser är säkra att använda dagligen och att det inte är fel att bära kontaktlinser varje dag, bjuder vi in dig att upptäcka vad vi har i vår butik. Vi är marknadens ledande onlineoptiker och erbjuder kvalitetsprodukter till priser som passar din budget.

Hos Lentiamo kan du hitta erbjudanden som är upp till 50 % billigare än hos vanliga optiker, inklusive glasögon och tillbehör. Dessutom är det enkelt och intuitivt att surfa på vår webbplats, så du kommer inte att ha några problem när du gör dina inköp.

Få fri frakt för köp över 45 £! Utnyttja detta fantastiska tillfälle och investera i kvalitet för att alltid se klart och tydligt.

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

  Inga frågor

  *Obligatoriska fält

  Bästsäljande produkter