Logga in

Är färgade kontaktlinser dåliga för ögonen?

Du har förmodligen hört talas om eller sett på nätet att färgade kontaktlinser är dåliga för dig. Men är det sant eller falskt? Vi på Lentiamo kommer att förklara i detalj hur man köper färgade kontaktlinser för dig själv eller som en del av en maskeraddräkt för dina barn.

Vill du veta alla detaljer? Som ledande optiker på nätet är vårt uppdrag att se till att våra kunder använder ögonvårdsprodukter på ett ansvarsfullt sätt. Låt oss ta en titt på om färgade kontaktlinser verkligen är dåliga för dig eller inte.

Vad händer när du bär färgade kontaktlinser?

När du använder en produkt som kommer i direkt kontakt med ögat, vilket är fallet här, bör du kontrollera dess kvalitet. Glöm inte att detta är ett av kroppens känsligaste områden och att en felaktig användning kan orsaka ögonproblem som hornhinneerosioner.

Det är mycket vanligt att se färgade kontaktlinser för barn som är utformade för högtider som Halloween. Dessa är vanligtvis för tillfällig användning, eftersom deras enda syfte är att användas vid en viss tidpunkt och sedan kastas efter några timmar. På Lentiamo insisterar vi på att kontrollera deras kvalitet och tillverkningsmaterial. Om dessa inte kan identifieras kan vi bekräfta att färgade kontaktlinser är dåliga för ögonen.

Grönfärgad kontaktlins

Allmänna råd om färgade kontaktlinser

Som ett resultat av fall som vi har beskrivit och andra liknande situationer tenderar färgade kontaktlinser att väcka negativa åsikter hos många yrkesverksamma inom ögonsjukvården. Detta är inte förvånande, eftersom det finns många företag som säljer färgade kontaktlinser utan vederbörligt tillstånd och utan att ge information om nödvändiga försiktighetsåtgärder.

Det betyder dock inte att alla färgade kontaktlinser är dåliga. Du kan enkelt göra lite efterforskningar i både fysiska butiker och nätbutiker och du kommer att se att det finns receptbelagda färgade kontaktlinser som rekommenderas för användning eftersom de uppfyller de högsta kvalitetsstandarderna och godkänns av Europeiska unionen.

Som tur är har vi goda nyheter för dig. Du hittar färgade kontaktlinser av hög kvalitet på vår webbplats. I vår webbshop kan du hitta olika alternativ från respekterade tillverkare som t.ex. Alcon, Bausch & Lomb or ColourVUE, bland annat.

Sammanfattningsvis är färgade kontaktlinser dåliga om och när dina ögon eller dina barns ögonhälsa kan äventyras. Det är mycket viktigt att alltid kontrollera att de produkter du köper är av god kvalitet innan de orsakar skada. Som med allt annat är billigt dyrt i slutändan, och det vill vi inte att det ska hända. 

Ge dina ögon en ny kulör med Lentiamo färgade kontaktlinser

Nu när vi har rett ut ryktena om huruvida färgade kontaktlinser är dåliga för dig vill vi erbjuda ett alternativ som inte kostar en arm och ett ben och som inte heller utsätter dig för någon fara. På Lentiamo har vi produkter som är upp till 50 % billigare än hos den typiska optikern eftersom vi anser att det inte ska vara en lyx att ta hand om sina ögon.

Glöm onödiga extrakostnader som du kan stöta på i andra butiker. Vi är ett tydligt bevis på att du kan köpa färgade kontaktlinser av kvalitetsmärke till ett pris som du har råd med.

Om du behöver andra produkter från vårt sortiment för ögonvård rekommenderar vi att du fyller din varukorg med allt som du kommer att använda snart, eftersom frakten är gratis för köp över 700 kr. Med Lentiamo är färgade kontaktlinser aldrig en dålig idé!

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter