Logga in

Möt Ester Sanchéz, våran Country Manager för Spanien

Hon kommer från från Kanarieöarna, pluggar sociala medier, älskar böcker av Paolo Coelho, salsa och att resa. Ester Sanchéz är våran Country Manager för den spanska marknaden (Lentiamo.es). Hon är en kvinna med många kvalitéer. Låt oss få reda på lite mer om Ester.

Fem frågor till Ester

Du har jobbat för Maternia under två och ett halvt år. Hur hamnade du här från början?

Innan jag började jobba med kontaktlinser så arbetade jag med att spåra borttappade varor åt ett annat företag. Detta var ett stressigt och krävande jobb och när jag såg att Maternia sökte personal för en tjänst där jag kunde arbeta med kundsupport och översättning, utan att behöva kunna prata tjeckiska, så tvekade jag inte en sekund. Det här var ett jobb med arbetsuppgifter som överensstämde med min utbildning. När jag fick reda på att jag hade fått jobbet så var det ett självklart val för mig att tacka ja.

Du kommer ju från Kanarieöarna och har flyttat till Prag sedan tre år tillbaka – Vad skulle du säga är den största skillnaden mellan den den tjeckiska och den spanska mentaliteten?

Nästan allting är annorlunda! Särskilt sättet som folk interagerar med varandra på. I Spanien är det riktigt enkelt att börja prata med vem som helst var som helst. Här är det mycket svårare. Det var en stor utmaning för mig att inte börja prata med alla jag mötte. Tjecker är mer reserverade överlag men när du lär känna någon lite bättre på ett personligt plan så är de fantastiska vänner och kollegor.

Du är ju Country Manager för Spanien. Kan du berätta lite om vad folk i Spanien efterfrågar? Vilka linser är populära – endagarslinser eller kontinuerliga linser? Och föredrar spanjorerna att använda kontaktlinser eller glasögon?

Länge så var det ganska komplicerat med köp via e-handel i Spanien. I Spanien är det inte lika vanligt att man köper varor på nätet. Men nuförtiden så har detta förändrats helt och hållet. Att handla på internet har blivit mycket mer populärt. De mest populära linserna är månadslinser från Biofinity, Acuvue Oasys och Air Optix Aqua. Och eftersom Spanien är ett land med sol är det många som använder solglasögon. Kontaktlinser är populärt att ha på sig under solglasögonen.

Du är långt hemifrån – vad gör du här i Prag på fritiden? Vad tycker du om att göra?

Större delen av min tid tas upp av mina studier (sociala medier och företagsledning). När jag har tid över tycker jag om att gå på opera och att läsa. Jag älskar Paolo Coelho och Ángelo Becerra som är väldigt populär i Spanien och Latinamerika. Jag älskar vatten och att simma. Havet är något som jag saknar mycket. En annan passion som jag har är att resa. När jag är ledig försöker jag alltid att resa någonstans. Jag saknar givetvis min familj men vi försöker att Skypa en eller två gånger i veckan.

Och slutligen har vi en obligatorisk fråga som vi vill ställa – har du något specifikt som du skulle vilja säga till våra kunder?

Jag har arbetat som ansvarig på den spanska marknaden och lentiamo.es sedan långt tillbaka och jag kan se hur vårat företag har utvecklats och hur vi byggt upp en kundkrets som kommer tillbaka till oss. Kunderna är i längden det som visar vilket värde vårt jobb har och vi tackar dem för deras support och att deras tillit. Jag kan garantera att vi gör vårt allra bästa för att våra kunder ska få en så bra service som möjligt.

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter