Logga in

Vårt besök på Alcons europeiska huvudkontor

När två farmaceuter, Robert D. Alexander och William C. Conner, öppnade ett apotek 1945 i Fort Worth, Texas, och kallade det Alcon (efter de första stavelserna i deras efternamn), visste ingen att deras företag i slutet av andra årtiondet under 2000-talet skulle bli en av viktigaste aktörerna i branschen för produktion och distribution av kontaktlinser.

Nuförtiden är Alcon synonymt med innovation. Företaget för inte bara potentialen av kontaktlinser och linsvätska framåt, utan gör också viktiga framsteg när det gäller produktion och leverans. Vi kunde se det med egna ögon – den 7 februari, besökte vi Alcons anläggningar för tillverkning och distribution i Grosswallstadt.

Välkommen Maternia!

I Grosswallstadt, vinner de ditt hjärta samma ögonblick som du anländer – en välkomnande hälsning på den elektroniska tavlan. En angenäm känsla. I ankomsthallen, träffade vi Samantha, som berättade för oss historien om Alcon och Novartis, vilket är ett dotterbolag till Alcon. Vi fick veta några intressanta siffror „bakom kulisserna“, fick kännedom om den stora ansträngning som krävs för att försäkra sig om att kunder och anställda blir nöjda, om kontaktlinsernas kvalitet and återvinning. Den största (mest tilltalande) överraskningen var den utsträckning av Alcons investeringar i forskning och utbildning.

Tillverkning av kontaktlinser på Alcon? En utomordentlig upplevelse.

I Grosswallstadt är allting kontrollerat av maskiner som tillverkats på beställning. Produktionen pågår oavbrutet, 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Vi såg hur Dailies AquaComfort Plus Toric tillverkas – varje steg är noggrant planerat, varje produktionsfas följs av kvalitetskontroller med hjälp av fotosensorer och artificiell intelligens. Innan en lins försluts i behållaren, måste den gå igenom tre kontroller: av formen, materialet och förslutningen av behållaren. Hela processen går snabbt, och antalet som bortsorteras är i princip noll.

Distributionscentret kan hantera tusentals försändelser om dagen

Precis som produktionen, är också distributionen nästan helt och hållet automatiserad. 40 000 försändelser lämnar logistikcentret ut i Europa på daglig basis och bara specialbeställningar packas och hanteras manuellt.


Vårt besök på Alcons Europeiska huvudkontor visade oss var framtidens tillverkning och distribution av linser finns. Vi kommer att försöka att implementera mycket av det vi såg på vårt distributionscenter i Nová Bystřice, den plats från vilken vi skickar våra linser ut till hela Europa.

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter