Logga in

4 hållbara solglasögonmärken som du bör känna till

Skriven av Lentiamo on 2021-05-25

Hållbart mode får mycket uppmärksamhet. Oavsett om det handlar om t-shirt, jacka, byxor, skor, underkläder eller badkläder - många olika märken erbjuder nu sina kläder gjorda av återvunnet och förnybart material, vilket får våra miljöhjärtan att slå snabbare.

Med rätta. Det är inte bara forskare och klimataktivister utan även konsumenter som anser att det vansinniga slängmodet måste få ett slut.

Men om vi ska vara miljövänliga måste vi göra det ordentligt! Det betyder att inte bara våra kläder utan även våra accessoarer måste vara hållbara. Så ta en titt på de bästa solglasögonmärkena som verkligen menar allvar med hållbarhet!

Vad är hållbart mode?

Mode från hållbar tillverkning innebär först och främst en sak: en omprövning av klädtillverkningen. Varken människor eller djur ska komma till skada i processen.

Hållbart mode syftar dessutom till att bekämpa den eviga återproduktionen av tyger och syntetmaterial genom att återanvända material eller producera dem av förnybara råvaror. Detta är tack vare den vidhet som många märken har visat som vill använda hållbara, klimatneutrala material i kölvattnet av den globala uppvärmningen och miljöförstöringen.

I vilken utsträckning hållbart mode produceras, levereras och marknadsförs beror på produkten. Många märken erbjuder nu kläder som är tillverkade av återvunnet material, medan andra använder miljövänliga naturfibrer som ekologisk bomull, hampa eller cellulosa.

Från vilka material tillverkas hållbara solglasögon?

Miljövänliga solglasögon ska vara lika lätta, hållbara och reptåliga som sina icke-hållbara motsvarigheter. Därför måste bågarna vara tillverkade av material som liknar materialen i "vanliga" glasögon.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lentiamo (@lentiamo)

 

 

 

 

Lär dig mer om tre specifika tekniker som används i produktionen av hållbara glasögon.

 

 

  • Econyl: Econyl tillverkas helt och hållet av marint avfall och avfall från soptippar, t.ex. industriell plast, tygrester från klädtillverkare, gamla mattor osv. Det är alltså ett verkligt alternativ till produktion av ny plast.
  • Hexetate: Hexetat, råvaran till cellulosaacetat, tillverkas av en innovativ, patenterad akrylharts. Acetat är en konstgjord fiber som härrör från cellulosa. Den renade cellulosan utvinns ur trämassa. Hexetat är således ett återvinningsbart och särskilt miljövänligt material.
  • Återvunnen plast: Bio-Based-konceptet, som framgångsrikt används av Meller-märket, är ett miljövänligt alternativ till alla vanliga solglasögonmaterial eftersom det minskar användningen av ohållbar plast. Ramarna är tillverkade av 45 % naturbaserade material, vilket minskar användningen av fossila råvaror och koldioxidutsläpp.

 


hållbara solglasögonmaterial

 

 

 

Vilka märken erbjuder hållbara solglasögon?

 

 

Det finns nu flera märken och bolag som tillverkar hållbara solglasögon. På Lentiamo kan du välja mellan fashionabla designglasögon och trendiga streetwear-solglasögon. Oavsett din smak, din ansiktsform och din budget.

Meller Bio-Based

Ramarna i Mellers biobaserade solglasögon är tillverkade med en teknik som erbjuder ett mer miljövänligt alternativ till de vanliga rammaterialen. De "Bio"-märkta solglasögonen är huvudsakligen tillverkade av naturmaterial som har ett mindre ekologiskt fotavtryck än konventionella solglasögon och är därför mer hållbara för miljön. Solglasögon utan "Bio"-märkning tillverkas av återvunnen plast, vilket sparar förnybara och icke förnybara resurser.

Polaroid

Precis som bågarna i Meller Bio-Based-kollektionen är många solglasögon från det italienska märket Polaroid också tillverkade av återvunna och förnybara material. Även här används mer klimatvänliga alternativ: de olika modellerna tillverkas antingen av naturmaterial eller återvunnen plast. Detta sparar effektivt resurser och minskar koldioxidutsläppen.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lentiamo (@lentiamo)

 

 

 

 

Tommy Jeans

 

 

Ramarna på Tommy Jeans solglasögon är tillverkade av Econyl, en återvunnen nylon som tillverkas av kasserade fiskenät, syntetiska tyger och annat plastavfall. Det miljövänliga materialet Econyl har en särskilt positiv effekt på miljön. Eftersom det kan förnyas flera gånger sparas energi och naturliga råvaror.

Levi's

Många solglasögonbågar från det ikoniska varumärket Levi's är tillverkade av Hexetate, en syntetisk plast som ger lätta, flexibla, hållbara och återvinningsbara bågar. Hexetate är alltså ett hållbart material som gör det möjligt att tillverka särskilt stabila ramar. Råmaterialet cellulosaacetat är ett slags fiber. Det är inte en fossil plast.

Har du fortfarande inte hittat det du letar efter?

Många fler miljövänliga solglasögon väntar på dig på Lentiamo.

Välj hållbara solglasögon idag för morgondagen!

Discover sustainable sunglasses

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter