Logga in

Harry Potter-glasögon trendvarning: mode, roliga fakta och shoppingtips

/

Skriven av Maria Chiara Tarsia on 2021-02-05

På grund av den stora populariteten hos Harry Potter-serien av böcker och filmer borde det inte bli en överraskning att hans ikoniska glasögon blev en stor hit bland miljontals fans runt om i världen.

Är du nyfiken på varför den berömda trollkarlen hade glasögon i första hand och var du kan få ett par Harry Potter-glasögon? Fortsätt läsa!

Kunde inte Harry Potter fixa sin syn med magi? Kanske, men …

Under alla sju böcker och åtta filmer bär Harry Potter glasögon med metallram och runda linser – som blev en ikon. Vid tidpunkten för den första publikationen var dock en hjälte med glasögon inte alls vanlig och en mycket välkommen förändring för fans av fantasygenren.

I skolan hade Harry ingen. Alla visste att Dudleys gäng hatade den där udda Harry Potter i sina gammaldags kläder och trasiga glasögon, och ingen gillade att vara oense med Dudleys gäng.

„Harry Potter och de vises sten“

Enligt författaren J.K. Rowling, valet att ge huvudpersonen glasögon gjordes för att skicka ett positivt meddelande till barn med synstörningar : om din favorithjälte bär glasögon ändras uppfattningen och att bära dem blir något „coolt“.

Och precis som detta kom glasögon med runda ramar till mode.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lentiamo (@lentiamo)

Är Harry Potter-glasögon trendiga?

Fram till för några år sedan ansågs glasögon med små och runda ramar absolut omoderna och användes bara av „nördar“ och John Lennon-fans. Nu anses de vara ett coolt tillbehör. En förändring som mycket väl kan passa in i den så kallade nörd-chic modetrenden.

Titta själv på de runda Harry Potter-glasögonen på Lentiamo!

Var kan jag köpa Harry Potter receptbelagda glasögon?

Du hittar hundratals högkvalitativa receptbelagda glasögon här på Lentiamo! Ta en titt på våra glasögon i Harry Potter-stil nedan.

Välj din favoritram och anpassa den med önskade linser och beläggning. Frakt är alltid gratis!

Letar du efter Harry Potter-glasögon utan recept? Vi har de också!

Oavsett om du letar efter ett par Harry Potter-glasögon som ett modeuttalande eller för att skydda dina ögon från de digitala skärmarna , missa inte dessa runda terminalglasögon som liknar de ikoniska glasögonen som vår favorit Gryffindor bär.

Letar du efter mer? Alla receptbelagda glasögon som finns tillgängliga på Lentiamo kan anpassas med blått ljus-filter i vårt optiklaboratorium!

Vem bör bära Harry Potter-glasögon?

Harry Potter bär en ram som påminner om 60-talet, med en delikat design och runda linser. De är också kända som teashades.

De passar särskilt människor med ett fyrkantigt ansikte eftersom de kontrasterar formens hårdhet och mjukar hörnens vinkel.

På samma sätt kommer Harry Potter-glasögon att passa ovala ansikten som trots allt kan se bra ut alla typer av bågar.

Harry Potter läsglasögon trend
Harry Potter-glasögon: var du hittar dem

De är också perfekta för att slutföra alla Harry Potter-cosplay . Faktum är att ett par små runda glasögon är viktigt för att klä dig ut som världens mest kända trollkarl – tillsammans med ett blixtformat ärr som du skapar med lite smink.

Roliga fakta om Harry Potters glasögon

Och sist men inte minst några roliga fakta för våra Potterheads:

Har du någonsin märkt att Harry Potter är den enda studenten i Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry som bär glasögon ? Det finns bara en annan person som bär ett visuellt hjälpmedel, och det är Moaning Myrtle … men hon är ett spöke.

Detta stilistiska val gjordes för att betona det faktum att Harry är annorlunda och att han är „den utvalda“.

Slutligen, vet du hur många glasögon Daniel Radcliffe hade på under filminspelningen? Hela 160 par!

Är du ett Harry Potter-fan?

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter