Logga in

Vi kommer att hjälpa Misa! Vill du vara med?

Hjälp oss att samla ihop pengar till ett par speciella elektroniska glasögon åt 13-åriga Misa som lider av en ovanlig ögonsjukdom.

Fram till 12 års ålder, var Misa en vanlig flicka. Hon sportade och hade många intressen. Allting förändrades under julen 2016. Efter en allvarlig virusinfektion, började hon att förlora synen och undersökningar bekräftade en ovanlig genetisk och ej behandlingsbar sjukdom – Stargardts ögonsjukdom. Idag har Misa förlorat synen helt och hållet på höger öga och kan bara se väldigt dåligt på det vänstra. För att återfå ett normalt liv, behöver hon eSight electronic glasses.

Kanske har du hört talas om dem tidigare. Under 2015 var Kathy Beitz på nyheterna: hon förlorade sin syn som barn – men tack vare eSight glasögonen, kunde hon inte bara se sin bebis efter att ha fött, men äntligen också hennes makes ansikte för första gången. Med eSight-glasögonen kommer det bli möjligt för Misa att sporta igen, ha roligt med sina vänner, gå på bio eller att läsa en bok.Varför beslutade vi oss för att stötta Misa när det finns dussintals av andra livsberättelser precis som hennes?

Vi känner henne personligen och hennes berättelse berörde oss djupt. Som en kontaktlinsbutik på nätet, inser vi hur viktig synen är för livskvalitén. Och vi vet också att, att förlora synen när man är på väg in i vuxenlivet är något som är extremt svårt att hantera.

eSight glasögonen är dyra och täcks inte av försäkringen. Det är här vi kan hjälpa. Tillsammans med dig. 

Från varje köp som görs den 14 februari, kommer vi att skicka 1% av den totala summan till Misa.

Jag vill göra en beställning och därmed stödja Misa

Du kan hjälpa Misa när du vill! Du behöver inte ens köpa någonting

Den här Alla Hjärtans Dag insamlingen är inte det enda sättet att hjälpa Misa. Välgörenhetsorganisationen Konto Bariéry gör en offentlig insamling till färdtjänst för Misa, så att hon kan ta sig till hennes regelbundna återkontroller, till skolan och till aktiviteter efter skoltid. Konto Bariery, eller Charta 77 Foundation, som organisationen hette tidigare, startades 1978 i Stockholm av František Janouch, för att försvara mänskliga rättigheter i f.d. Tjeckoslovakien. Idag stöttar organisationen olika humanitära och kulturella aktiviteter.

Varje bidrag hjälper. Varje liten del hjälper. Vill du skänka pengar, finns bankkontouppgifter nedan.

Kontonummer: 115–5879320277/0100
Kontonummer i IBAN-format: CZ83 0100 0001 1558 7932 0277
BIC (SWIFT): KOMBCZPPXXX

Vi stöttar också Misa via Facebook. Dela glädjen med oss.

Lentiamo & Misa tackar dig för ditt bidrag och din hjälp.

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

 • Eliada

  Hejsan ..
  Också min syster har samma problem men jag vet inte hur hon kan får en hjälp hon har 2 barn tvillingar och hon kan inte se ansiktet till hennes barn .. snälla om ni ser dett sms kan ni skriva till mig..
  Tack

  Svara
  • Henry
   Lentiamo.se

   Hej Eliada,


   Vi beklagar att du har detta problem, vänligen skriv direkt till oss på
   våran mail info@lentiamo.se och beskriv
   mer i detalj på problemet. Tack och med vänliga hälsningar, Henry, Lentiamo
   kundservice


   Svara

*Obligatoriska fält

Bästsäljande produkter