Kontakta oss info@lentiamo.se eller: 020 78 76 41

Logga in

Hur länge borde du använda dina linse

Hur länge kan jag använda mina linser?

Detta är, utan tvekan, en av de mest vanliga frågorna vi får. Det är också en av de mest vanliga frågorna alla har olika svar på! Det är dags att ta reda på exakt vilket svar som gäller…

Vad spelar större roll, bäst före datumet eller den egentliga tiden jag haft linserna på mig?

Till exempel om du använder två veckors linser men har linserna på dig endast då och då du kör bil på veckosluten. Betyder det då att du kan använda linserna längre än två veckor?

Många tror att det är så, och kan vänta dubbelt så länge som man borde innan de byter ut linserna. Så om vi tar exemplet, kan det hända att du använder samma linser i en hel månad istället för två veckor.

Men det här är inte alls rätt. Linserna börjar åldras så fort du tar ut dem ur förpackningen, även när de ligger i vätska. Varje extra dag man har på sig linserna efter att bäst före-datumet gått ut ökar risken för sedimentbildning på linsen, vilket kan orsaka problem och ögoninfektioner.

Även om du kan spara på lite pengar genom att köpa linser mindre ofta, kan du bli tvungen att spendera mer pengar på medicin för ögonskador. Man kan till och med orsaka bestående skador och det är inte värt det att ha en permanent ögonskada bara för att spara lite pengar.

Vad rekommenderar vi? Håll dig till det förpackningen säger.

Ögonöppnare: Vad gör du?

Använder du ofta linser längre än det rekommenderas på förpackningen? Eller ersätter du linserna med jäma mellanrum? Låt oss veta!

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter