Logga in

10 makeuper med bästa inspirationen för Halloween 2018

Halloween är en av de där händelserna som är värt att planera på förhand. Det är en av de där tillfällena under året då det är coolt att leka med sin makeup. Fler och fler firar Halloween, många gånger just för att möjligheten ges att utöva sina makeuptalanger och få ett enastående utseende! Vi skulle vilja ge dig inspiration från 10 st Halloweenmakeuper till årets Halloween. Och naturligtvis är färgade kontaktlinser det perfekta komplementet till Halloweenkostymen, så låt oss inspirera dig! 

1. CALAVERAS ~ SOCKERSKALLE

Sugar Skulls Det här är den floristiska versionen av dödskallemakeup, perfekt för den 31:e oktober, baserad på dekorationerna från Mexikanska „de dödas dag“. Så här gör du en sockerskallemakeup. Som primer använder du vit makeup, så att ditt första lager påminner om en „normal“ skalle. Sedan kan du göra svarta cirklar runt mun, ögon och näsa – de områden där skallen vanligtvis är ihålig. Nu kan du fylla cirklarna med vilken färg du vill. Du kan dessutom dekorera runt ögonen och på kinderna med blommor. Där en riktig skalle skulle varit ihålig, kan du släppa lös din kreativitet genom att måla färgglada dekorationer. Som ett sagolikt tillbehör rekommenderar vi de galna kontaktlinserna Red Nights.

Inspirerat av @_moyindanga

2. GANGSTERCLOWN

Gangster clown Det här ser ganska snyggt ut och samtidigt läskigt och går faktiskt relativt snabbt att skapa. Makeupen är främst fokuserad på ögonen och munnen. Lägg en grund med ljusrosa från ögonområdet ner till ungefär halva ansiktet. Dra sedan en svart, svängd linje i mitten av ansiktet som en gräns, för att skilja de två delarna. Runt ögonen kan du, som i exemplet, lägga en sotad makeup, så kallat smokey eye. Du kan också måla linjer neråt från dina ögon, för att få ett något mer dramatiskt resultat. Du kan göra samma sak med ögonbrynen, som på bilden, med linjer som pekar uppåt. Sist men inte minst, gör dina läppar svarta med hjälp av svart läppstift och rita en linje ut från mungiporna på båda sidor. Denna makeup, tillsammans med de färgade linserna BlackOut, kommer med säkerhet att göra dina vänner förundrade. En rutig skjorta kommer också se coolt ut tillsammans med denna makeup. Som en sista accessoar, för att få något också på toppen, bind en scarf på huvudet.

Inspirerat av @viligancheva

3. WHITE WALKER

White Walker Och nu, till framställningen av det forna släktet the White Walkers! Täck ditt ansikte, din nacke, läppar och öron med vit makeup genom att använda en svamp, och se till att utelämna dina ögon. Rita en cirkel runt ögonområdet och fyll den med svart. Sedan kan du börja att göra tunna linjer, måla upphöjningar och rynkor med svart makeup genom att använda en tunn pensel. Utseendet är mönstrat och rörigt, so oroa dig inte över precision. Lägg till linjer tills du är nöjd med utseendet. Om du fortfarande inte är säker på hur du ska göra det, kolla på den här videon om hur man låter ljus kontrastera mörkret. Vår färgade lins Purple Hibiscus kommer passa perfekt till den här makeupen. Och ett annat litet råd: du vet förmodligen att du får bonuspoäng när du beställer på Lentiamo? Dem kan du utnyttja för att få vår vita Halloween make-up!

Många tack till vår modell Peter, som är anställd hos oss! 

4. PUMPA

Pumpkin Tja, vi vet att pumpor inte är särskilt läskiga… men titta på den här makeupen till höger! Detaljen i den här makeup'en är otrolig och gör definitivt att pumpan får en annan känsla. Lägg helt enkelt ögonskuggan och måla en svängd, kraftig linje med en eyeliner, i likhet med smokey eye. Lägg till några prickar på ögonlocket och ögonområdet är klart. Använd orange färg för den undre delen av ditt ansikte. Måla sedan området kring munnen som en bred, lång svart form, och dra sedan linjer i olika längder uppåt och neråt. Det här utseendet blir perfekt med de galna linserna Nemesis eller Yellow lenses.

Inspirerat av @taniavelascomua

5. VARULV

Werewolf Alla vet att varulvarna kommer ut en gång i månaden, när fullmånen lyser. Hursomhelst, låt oss ta reda på hur man skapar en suverän Halloweenmakeup. Täck över och undre ögonlocket med mörkbrun ögonskugga och lägg en svart linje med eyeliner runt ögonen. Sedan bör du lägga lite vit ögonskugga precis under ögonbrynen och skugga samman. Borsta dina ögonbryn uppåt med genomskinlig mascara. Skapa en svart skugga under nästippen och längs underkanten av näsborrarna ner till amorsbågen. Måla läpparna med burgundrött läppstift och tillför små prickar för att få fram intrycket av att du just har haft en blodig måltid. För att få ett extra speciellt utseende, använd Lentiamos linser Twilight och varulvs-/vampyrtänderna.

Inspirerat av @vannmakeup_

6. DÖDSKALLE

Skull Dödskallemakeupen kan vara avancerad som den till höger, men vi kan lära dig ett sätt hur du gör det enkelt. Den kommer ändå vara imponerande, tro oss! Lägg svart krämögonskugga eller ansiktsfärg i en cirkel runt dina ögon. Se till att det täcker också dina ögonbryn. Använd samma svarta färg på din näsa. För resten av ansiktet använder du bara ljust puder för att göra ditt ansikte så ljust som möjligt. Använd svart läppstift för att måla tänderna genom att rita linjer som går tvärs över munnen. Du kan använda mörkt puder på käkbenen, om du vill. Till denna makeup – välj vår ColourVUE Crazy Lens White Zombie. Ha kul när du skapar det här utseendet!

Inspirerat av @selenebagnato

7. SJÖJUNGFRU

Mermaid Den här inspirationen kommer att vara till glädje för dem som föredrar ett sötare och mer romantiskt utseende för årets Halloween. Lägg först en ljus primer. Nästa steg är att måla fjällen som är det mest karaktäristiska för en sjöjungfrumakeup. De är väldigt lätta att få till, med vanliga nätstrumpor! Dra nätstrumporna över huvudet och badda med ögonskugga (t.ex. turkos) genom att använda en puderborste om och om igen där du vill skapa intrycket av fiskfjällen. Använd samma ögonskugga till dina ögonlock. Avsluta ögonmakeupen med en eyeliner, och förstärk ögonfransarna för att intensifiera utseendet samt färgsätt ögonbrynen med lila ögonskugga. Du kan också tillföra lite skimmer och glitter, det är upp till dig. Hitta till sist ett matchande läppstift, en passande peruk och använd färgade linser såsom Uv Raiden Pink eller Colossus. Du kan också använda en Makeup Fixer, för att få fjällen att hålla sig snygga och inte suddas ut.

Inspirerat av @crona_keaton

8. IHOPHÄFTAT ANSIKTE

Stapled face Den läskigt trasiga och häftade näsan är äcklig nog för att skapa en Halloweenmask. Du behöver köpa modelleringsvax och fejkblod i förväg. Gör en lång korv med vaxet genom att rulla materialet i dina händer. Placera det på näsan. Släta ut kanterna med hjälp av en spatel, vilket ofta finns med i köpet av modelleringsvaxet. Lägg på foundation och avsluta med löst translucent puder. Använd en tandpetare för att göra en vertikal linje i vaxet. Lägg på blodgelén i springan för att skapa djup och badda lite mörkblå, grön och mörkröd ögonskugga runt näsan och under ögonen för att skapa blåmärken. Använd små häftklammer och sätt dem försiktigt en och en på din näsa. Så får du ditt ansikte ihophäftat! För att komplettera makeupen, kan du bära galna linser så som Athena Blue.

Inspirerat av @viktoriaharingova

9. DJÄVUL

Devil Du kanske föddes med ett hemskt bra utseende, men att se djävulsk ut är inte så lätt som det verkar. Men du har tur, eftersom vi kan berätta för dig hur du får till ett sådant utseende. Det är upp till dig om du vill täcka hela ansiktet med röd makeup, eller inte. I så fall är det hur som helst bäst att använda en svamp. Du kan börja med att välja var du vill sätta det första hornet och sätta fast det med spirit gum eller annat lim som är säkert för huden. Upprepa med det andra hornet. Om det här ser för torrt ut kan du tillföra fejkblod vid dina horn. Använd mörkrött läppstift och måla blod som om det droppade från munnen. Sotad ögonskuggning är nog det mest lämpliga för den här masken. Och som en sista fulländande detalj, använd våra färgade linser Devil Red lenses, för att få det där hundraprocentiga djävulska utseendet.

Inspired by @kattrinkak

10. ÖDLA

Lizard Och låt oss nu presentera reptilmakeupen för dig! Allra först behöver du förbereda en schablon. Ta en plastficka eller pappen från baksidan av ett anteckningsblock och klipp ut väldigt små, olikformade hål med en diameter på 3–10 mm. Täck sedan hela ditt ansikte med svart makeup, men var försiktig vid ögonen och öronen. Använd bara makeup som lämpar sig för detta. När färgen har torkat, kan sedan schablonen användas genom att du håller den mot sidorna av ansiktet och baddar lätt med en svamp, med grön och röd färg. Om du vill kan du färga din tunga grön med hjälp av hushållsfärg. För att fullända detta häpnadsväckande utseende kan du använda de galna linserna Reptilla. Vi har en video om hur du gör den här makeupen själv, titta här!

Makeupmodell: Odei, vår fantastiska IT-kille.


Vilket av dessa exempel på Halloweenmakeup tyckte du var mest inspirerande? Låt oss veta i kommentarerna. Eller visa oss din kreation genom att ladda upp din bild på Facebook, Instagram och andra social medier med #lentiamo. Vi ser fram emot att se en riktig skräckuppvisning!

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter