Logga in

Årslinser eller månadslinser? Välj det bästa för dig

Vid en viss tidpunkt kommer alla som bär kontaktlinser har varit tvungen att välja mellan alla olika typer av kontaktlinser som finns på marknaden, vare sig det gäller tillverkare eller varumärke, material eller rekommenderad användningstid. Så vad är bäst: ska du välja årliga eller månatliga kontaktlinser, och får årliga kontaktlinser bra recensioner?

I det här nya inlägget om Lentiamo förklarar vi i detalj fördelarna med både års- och månadslinser så att du kan avgöra vilket som är det mest praktiska för dig utifrån kriterierna. Läs vidare och ta reda på om årliga eller månatliga kontaktlinser är mer användbara för dig!

Upptäck och välj mellan årliga eller månadslinser

Som namnet antyder, månadslinser har en uppskattad och rekommenderad användningstid på cirka 30 dagar. Det innebär att du måste ta hand om dem ordentligt under denna period så att de inte försämras eller skadas av eventuell kontakt med externa ämnen. 

Den största skillnaden mellan månads- och årslinser är att årslinser kan användas i upp till 365 dagar. För att ta hand om årslinser på rätt sätt krävs naturligtvis att man engagerar sig i goda vård- och hygienrutiner under en längre tidsperiod. Överväg vad som kan fungera bäst för dina behov.  

Se till att alltid ha linsvätska och linsetui till hands när du tar ut dina kontaktlinser. on hand for storage when you remove your contacts. På så sätt ser du till att linserna håller sig skyddade.

Kontaktlinsfodral och kontaktlins

Fördelar med månadslinser

 • De gör att du kan spara pengar jämfört med kostnaden för dagliga kontaktlinser (med hänsyn tagen till kostnaden för vätskan och fodralet)!
 • Du kan beställa linser som håller länge, och du behöver inte leta efter kontaktlinser ofta.
 • Många ögonspecialister rekommenderar dessa kontaktlinser till sina patienter, och det är bra att få experternas stöd.

Årslinser: åsikter och fördelar

 • När du väljer mellan årslinser eller månadslinser bör de som vill ha större styrka och hållbarhet välja årslinser med längre livslängd på grund av deras egenskaper och de material de är tillverkade av.
 • De är mer styva och utformade för hög syrepermeabilitet, vilket är absolut nödvändigt för att hålla ögonen i bästa skick och förhindra irritation eller uttorkning.
 • De rekommenderas vanligtvis av experter för personer med höga dioptrivärden.

Köp månadslinser - gör det bekvämt med Lentiamo

Har du redan tagit ett beslut mellan års- eller månadslinser? Som du har sett rekommenderas båda starkt, så ditt val kommer att bli ganska framgångsrikt i båda fallen.

Gör ditt köp bekvämt hemifrån med Lentiamo, den marknadsledande optikern på nätet. Vi erbjuder mer överkomliga priser än de du hittar hos vanliga optiker, och allt erbjuds baserat på de högsta kvalitetsstandarderna. För när det gäller att ta hand om din visuella hälsa finns det inga extra risker som är värda att ta.

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

  Inga frågor

  *Obligatoriska fält

  Bästsäljande produkter