Logga in

Varför kontaktlinser är mer användbara än glasögon under vintertid.

När vintern gör sitt intåg, tänkte vi att det är en bra idé att tala om fördelarna som kontaktlinser har vid lägre temperaturer. Många människor bär kontaktlinser när det är kallt, även när temperaturen är lägre än 0 grader. Det du behöver veta, är att kroppstemperaturen kommer att inverka på temperaturen på dina kontaktlinser, så du behöver inte oroa dig att linserna kommer att påverkas när det är extremt kallt.

När det gäller att jämföra kontaktlinser och glasögon under vintersäsongen, så har vi förberett en lista över de 3 mest påtagliga fördelarna som kontaktlinser har:

Kontaktlinser immar inte

Under vintersäsongen tenderar glaset på glasögon att imma väldigt lätt på grund av temperaturförändringar. Detta sker inte med kontaktlinser som vi säljer. Nederbörd (regn eller snö) påverkar inte deras kvalité negativt. De kommer inte att imma såsom glasögonens glas och du kommer alltid att njuta av en klar syn under hela dagen. Glöm inte att du också kommer att njuta av ett mycket bredare synfält på grund av avsaknaden av bågar, så detta är alltså den första anledningen till varför kontaktlinser är mer bekvämt att använda under kalla tider.

De gör det möjligt för dig att utöva vintersporter

Till skillnad från glasögon, kan kontaktlinser bäras enkelt och bekvämt under snowboardglasögonen. Är du en skidåkningsfantast men har ett mindre ögonproblem, såsom myopia eller astigmatism? De rätta kontaktlinserna, som bärs under dina skidglasögon, ger dig ett utmärkt synfält och förbättrad komfort, till skillnad från klassiska glasögon. Du kommer att ha möjlighet att utöva vilken vintersport du än önskar, med den bästa utsikten över backarna.

De är mycket mer bekväma

När kontaktlinser används och det är kallt ute, passar din luva eller mössa bättre på ditt huvud, utan att det känns obekvämt. Eftersom du har kontaktlinser istället för dina glasögon, kan du klä dig varmare så att den kalla luften inte gör dig sjuk. Alltså kommer obehaget från glasögonbågarna att försvinna. Under vintersäsongen, rekommenderar vi dig att bära endagslinser som du sätter i på morgonen och som inte behöver någon omfattande vård när du tar ut dem på kvällen.

OK, låt oss nu sammanfatta anledningarna till varför kontaktlinser rekommenderas mycket mer än glasögon, för vintersäsongen. Om du är en vintersportfantast, kan du vara glad om du väljer kontaktlinser, eftersom de enkelt kan bäras under skidglasögonen. Du kan också bära dem när den kalla luften ute får dig att sätta på dig mycket kläder. Hursomhelst, den viktigaste aspekten med kontaktlinser är att de inte immar, vilket gör att du kan njuta av ett mycket bättre synfält under hela vintersäsongen.

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter