Logga in

7 anledningar till varför är nya glasögon den perfekta julklappen

Jakub Odcházel

Medicinskt granskad av Jakub Odcházel, Chef för optiker, den 2020-12-02
Skriven av Leonie Bauer

Har dina nuvarande glasögon, eller de av din älskade, sett sina bästa dagar för länge sedan och nu ropar de efter utbyte? Då är det dags att skaffa nya glasögon.

Innan du får idén att glasögon inte är bra som julklapp, läs våra 7 anledningar till varför det är värt att köpa receptglasögon som en användbar och vacker julklap till dig själv eller dina nära och kära.

Här finns varför nya glasögon är den perfekta julklappen

 • Nytt år, nya glasögon

  Som vi alla vet kommer julen i slutet av året. Ett perfekt tillfälle att bli av med gamla och trasiga föremål och ersätta dem med nya, helst i hög kvalitet. Detta gäller även glasögon. Varför inte använda jul som en anledning till att köpa ett par nya eleganta glasögon som matchar din syn och smak?

 • Datorglasögon är ett måste 2021

  Oavsett om du kallar dem datorglasögon eller terminalglasögon – de blockerar eller filtrerar blått ljus från digitala skärmar.

  Utan skydd når blått ljus från skärmar vår hornhinna och näthinnan obehindrat och leder till trötta ögon, huvudvärk, suddig syn och eventuellt sömnlöshet.

  Datorglasögon ger omedelbar lättnad och låter dig fortsätta använda din dator, din mobiltelefon och din TV så länge du vill. På Lentiamo kan du enkelt lägga till ett blått ljusfilter i dina nya glasögon under beställningsprocessen.

 • Ett nytt glasögonrecept kräver nya linser

  Formen på dina ögon och utsträckningen av din visuella nedsättning kan förändras över tiden. Så om du inte gjort en synundersökning på länge kan det vara så att dina gamla glasögon inte längre har dioptrarna som dina ögon behöver.

  Den lilla skillnaden mellan din synskärpa och de glasögon du bär kan inte bara skada dina ögon på lång sikt utan kan också förvärra din synfel. Dessutom riskerar du när du kör eller åker med glasögonen på.

  Därför borde du överväga att göra en synundersökning minst vartannat år för att bestämma dina aktuella parametrar.
 • Buying glasses online is fast and easy

  Speciellt om du vill ge dig själv en julklapp är det bra att köpa designer glasögon online. För att ta reda på dina receptvärden, besök en optiker för ett ögonprov enligt beskrivningen ovan, eller titta på ditt glasögonrecept .

  När du beställer ett par glasögon online välj

  1. typ av visuell nedsättning (närsynthet eller långsynthet)
  2. önskad beläggning av glasögonlinserna (antireflekterande, hydrofobisk eller ett blått ljusfilter)
  3. dina parametrar (sfär/styrka/PWR, cylinder/CYL, axel/AX och pupillavstånd/PD)
  4. och ditt önskat index (linsens tjocklek och UV-skydd)

  Därefter tillverkas de nya glasögonen av Lentiamo optiker i vår optikbutik och skickas gratis till ditt hem. Enkelt, eller hur?

  hur man handlar glasögon online på Lentiamo
 • Nya glasögon är en högkvalitativ, långvarig present

  Glasögon är en riktig lyx gåva. Ramarna från världsberömda varumärken som Emporio Armani, Michael Kors, Dior eller Ray-Ban ser inte bara eleganta ut utan är också en hållbar och robust följeslagare för dina dagliga äventyr som kommer att hålla dig glad länge. Så varför inte ge utmärkt syn som julklapp i år?
 • Repade linser är inte vackra och är till och med osäkra

  Har dina glasögon, eller de av din nära och kära, använts i många år och visar stora tecken på slitage? Då är det dags för nya glasögon. Repor ser inte bara fula ut utan är också ett tecken på brist på slaghållfasthet. Detta kan vara särskilt farligt under sport, när små stenar kastas upp och träffar dina glasögon.

  Vi rekommenderar att du ser till att dina nya glasögon är tillverkade av polykarbonatlinser, som är gjorda av extremt robust plast som nästan ingenting.
 • Nya glasögon är en modeuppgradering

  Teknik ensam kan inte garantera perfekta glasögon. Dina nya glasögon ska naturligtvis också se bra ut och smickra ditt ansikte. Därför kommer vår video att visa dig vilka ansiktsformer det finns, hur du hittar din och vilka glasögon som passar ditt ansikte.

  " allowfullscreen>

  Dessutom är helt nya glasögon ett underbart sätt att återspegla de senaste trenderna. Så vad sägs om urbana metallglasögon, trådramglasögon eller 70-talets ramar med en diskret kattögon ram?

Räcker det med inspiration? Du är välkommen att fortsätta och bläddra igenom det stora urvalet av designerglasögon från Letiamo och hitta dina nya glasögon online.

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

  Inga frågor

  *Obligatoriska fält

  Bästsäljande produkter