Logga in

Presenterar Robert Sukup - Vår prisspecialist

Robert berättar för oss om när, vad och var vi kan sälja billigare, eller tvärtom, när vi kan höja våra priser! Robert bestämmer våra priser hos alla våra europeiska hemsidor. Han är vår prissättning specialist. Det är hans arbetsbeskrivning. Och det är därför som vi bad om en intervju. Låt oss se vad han har att säga!

Fem frågor till Robert

Hur kommer det sig att du började jobba för Maternia och vad är din tidigare jobberfarenhet? Jag har flera års erfarenhet inom flygbranschen – särskilt när det gäller analysen, intäkter och prissättning. Jag svarade på en webbannons … och allt gick bra, så jag hamnade här.

Var fick du din prissättning specialist utbildning? Studerade du på någon högskola där du lärde dig om detta? Jag har inte hört talas om någon prissättning utbildning på universitet. Såvitt jag vet så är den lämpliga „utbildningen“ genom erfarenhet.

Hur ser en jobbdag ut för en prisspecialist? Vad innebär detta yrke? Varje dag finns det ett behov av att diskutera förslag till justeringar av priser som är baserade på de hundratals kriterier som du anger. Det är nödvändigt att uppmärksamma inte bara marginaler (oavsett om de är för låga för produkter som säljs), men även på priserna på våra konkurrenter. Priserna beror på naturen och känsligheten av marknaden hela tiden. Det är naturligtvis bra att ha kostnaderna nere jämfört med konkurrenterna, dock så kan konkurrenskraftiga och för låga priser vara misstänksamma.

Skillnaderna är inte bara mellan länder, men även prissegmenten inom dessa länder på enskilda varor med hjälp av sökmotorer. Pris förslag från våra egna kollegor och priskontroller av bästsäljande produkter är beroende av enskilda råvaror i alla länder. Bortsett från prissättning så jobbar jag även med analysarbete och arbete med data, jag skriver rapporter, utvärderar marknadsföring och andra kampanjer.

Gillar du att arbeta hos Maternia? Har du upplevt något som andra kollegor inte har? Att jobba hos Maternia är underbart. Å ena sidan är det synd att jag inte kan tillbringa mer tid med mina kollegor, men å andra sidan är jag glad att Maternia är mycket hänsynsfull till att jag måste pendla väldigt länge från mitt hem.

Berätta om dig själv – vad är dina hobbies, vad gör du på fritiden? Jag har väldigt lite ledig tid just nu, men om jag har tid över så försöker jag att spendera det aktivt – till exempel så älskar jag att cykla, spela tennis och spela bordtennis. Jag skulle gärna vilja återvända till min favoritsport, rodd. Andra hobbys är bland annat att resa (helst med en ryggsäck på ryggen), i synnerhet till de postsovjetiska länder som jag tycker om – särskilt de i centrala Asien som slutar med „… stan“. :) Jag skulle vilja återigen besöka Kazakstan och Tadzjikistan, och om säkerhetssituationen förbättras, så skulle jag vilja köra på Karakoramvägen som går från Pakistan till Kina.

The traditionella sista frågan: Vad skulle du vilja säga till våra kunder? Jag har börjat jobba för ett bra, växande företag. Det är uppenbart för mig att kunderna vet var man kan hitta sin högkvalitativa och prisvärda linser tillsammans med utmärkt kundsupport.

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter