Logga in

10 sätt att återanvända dina gamla kontaktlinsetuier

Innehållsförteckning över 10 saker som du kan återanvända dina gamla linsetuier till:

Hundratusentals kontaktlinsetuier kastas bort varje år. Även om de är små och uppenbarligen inte tar upp mycket plats, men lägger du ihop alla icke-nedbrytbara kontaktlinsetuier som slängs, så bidrar detta verkligen till miljöförstöringen av vår planet – tänk på miljön folk :)

Visste du att kontaktlinsetuier kan steriliseras för återanvändning och eftersom de är gjorda av plast, kan de återanvändas under en hel livstid?

Du ska aldrig överstiga datumet för när du har rekommenderats att byta dina kontaktlinser på grund av att du riskerar att orsaka allvarliga tillstånd för dina ögon som till och med kan leda till blindhet.

Du har nu blivit varnad!

Men, inte bara kontaktlinserna behövs bytas regelbundet, utan också etuiet där du förvarar dem över natten för rengöring och återfuktning, eftersom etuiet också kan förvara bakterier.
Som tur är, behövs ett nytt etui bara köpas var tredje till var tolfte månad, beroende på typen av kontaktlinser som du använder och tillverkaren. De goda nyheterna är också att du kan återanvända det på olika geniala sätt istället för att kasta det i soporna. Det bästa är att du kan få ett nytt kontaktlinsetui gratis tillsammans med varje linsvätska du köper.

Här under kan du hitta några användningsområden för vad du kan göra med gamla kontaktlinsetuier.

Make-up eller ansiktskräm

Istället för att packa stora, skrymmande make-up-flaskor för en kort resa över helgen, häll lite grand i ett rent kontaktlinsetui.

contact lens case filled with foundation

Anne Louise Korallus-Shapiro / buzzfeed.com

Mediciner

Om du brukar använda kosttillskott såsom vitaminer eller om du är under medicinsk behandling, kan du återanvända kontaktlinsetuiet som en medicinask för att undvika att tappa dem där hemma eller i väskan. Plus att du undviker att dina mediciner kommer i kontakt med allting annat i din väska.

Hemmagjord läppbalsam

Om du gillar att skapa saker, varför inte göra din egen läppbalsam? Här är en cool video som visar hur du kan göra din egen läppbalsam av 100% naturliga ingredienser. Förvara det sen i ett etui.

Munskölj

Engångsanvändningen av munskölj, i lagom mängd för det akuta behovet, kan vara väldigt praktiskt att ha till hands när du smaksätter din lunch med extra lök – dina kollegor kommer också att uppskatta det :)

Kreativ miniplanta

Har du sett dessa söta, miniplantor som finns överallt på internet? Nu har du det i alla fall! Få lite inspiration och skapa dina egna miniplantor.

creative diy mini plant

happyminisboutique / Instagram

Smycken

Det kan låta konstigt, men hur många gånger har du förlagt eller tappat dina örhängen? Den här lösningen är också idealisk när du reser med flyg och bara med handbaggage. Du beskyddar dina värdefulla accessoarer och riskerar inte att tappa dem någonstans i väskan.

Antibakteriell gel

Varför ska du ta med dig hela förpackningen med rengöringsgel när du reser iväg, när du kan återanvända ett gammalt linsetui? Fyll bara linsetuiet och du är klar för att resa! På så sätt sparar du både pengar och plats.

antibacterial gel Source livescience.com

Öronproppar

För dem som är vana vid sina tysta nätter i sina sköna sängar, kan det vara en bra idé att ta med ett par öronproppar på resan. För att undvika att tappa dem, lägg dem bara i ett gammalt kontaktlinsetui. På morgonen kan du lägga dem på nattduksbordet och nästa kväll återanvända dem.

Hörlurar

Vi vet alla hur lätt sladdarna från ett par hörlurar kan vira ihop sig, speciellt när vi inte använder dem på ett tag. För att undvika att spendera tid på att reda ut dem, förvara dem i en gammal ask för kontaktlinser, så kan du lyssna på din favoritmusik utan frustration eller fördröjning. Här kan du se hur du gör.

Kryddor

Om du gillar att laga mat hemma och ta med dig maten till kontoret, är etuiet passande för förvaring av kryddor, såsom salt eller peppar, eller ketchup eller majonnäs. Du använder mängden du behöver för en måltid, utan att behöva ta med dig hela burken eller flaskan.

Tillbaka till dig. På vilka fler sätt skulle du använda ett gammalt kontaktlinsetui?

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter