Logga in

Sluta med toppfyllning av linsvätska!

Vad är „toppfyllning“ av linsvätska?

När vi skriver „toppfyllning“ av linsvätska, menar vi när du bara fyller på linsetuiet med ny linsvätska på toppen av den redan använda linsvätskan, istället för att helt och hållet byta ut linsvätskan i etuiet till ren och fräsch linsvätska. Varför spelar det roll? Jo, det spelar roll och det är ingen bra idé att bara toppa sitt linsetui, även om det bara är en gång, därför att det späder ut den desinficerande effekten hos den fräscha linsvätskan, vilket mycket väl kan innebära att du riskerar att få en ögoninfektion.

Jag har redan toppat min linsvätska. Vad gör jag nu?

Du borde inte ha gjort det. Du måste hälla ut den omedelbart. Du ökar inte bara chanserna för att få en ögoninfektion, utan du måste dessutom också hälla ut den nya linsvätskan som du använt till toppfyllningen.

Kan jag veta om jag har en ögoninfektion?

De första tecknen på en ögoninfektion, oavsett vilka, börjar med att du upplever någon av dessa symtom, såsom röda ögon, att ögonen fylls av tårar, suddig syn, smärta eller känslan av att du har något i ögonen. Om detta skulle hända, ring din ögondoktor så snart som möjligt. Kom ihåg att använda färsk linsvätska varje gång du tar ut dina kontaktlinser.

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter