Logga in

De 5 hetaste solglasögontrenderna för sommaren 2021

/

Skriven av Leonie Bauer on 2021-01-13

Några av er kanske frågar: “Solglasögonstren­der? Varför ska jag bry mig?” Men svaret är: “Du borde!” För i sommar finns det inte ett bättre sätt att visa upp din stil, modekänsla och personlighet, än med ett självhäftande par solglasögon.

Naturligtvis finns det många trender och många trendiga märken i solglasögonens värld , och de hävdar alla att vara de mest fashionabla och moderna. Därför beslutade vi att göra en lista över de mest framstående solglasögontren­derna för sommaren 2021!

Våra trendredaktörer har tittat på många catwalk, bläddrat i modetidningar och analyserat glasögonmode på gatorna i våra stora städer. Och det var vad de kom med: Lentiamo 5 hetaste solglasögontrender för år 2021.

Låt oss se dem!

Solglasögon för sommaren 2021

Denna sommar kommer domineras av stora solglasögon . Oavsett om det är kvadratiska, runda eller mer futuristiska former – ju större desto bättre!

1. Fyrkantig och överdimensionerad

En trend som du förmodligen inte kommer att kunna ignorera i sommar är den med överdimensionerade kvadratiska linser och bågar. Kändisar som Kim Kardashian är kär i den överdimensionerad utformningen av dessa djärva ramar, som verkar vara gjorda för att locka avundsjuka blickar.

Kvadratiska överdimensionerade solglasögon finns i många färger – men måste-ha denna säsong är de väckande och robusta färgerna på Pantone palett, avslöjande lusten för energigivande kontraster och personligt självuttryck. Dessutom djup-svarta och trendiga turkos mönster kommer att bli mycket populära i sommar.

square and oversized sunglasses as a trend highlight of 2021
square and oversized sunglasses as a trend highlight of 2021
square and oversized sunglasses as a trend highlight of 2021


2. De nya Cat-Eye: Fjäril-solglasögon

När du tänker på de senaste trenderna för solglasögon kommer du att bli positivt slagen av de stora, fjärilsliknande formerna. Den här 2021-trenden kommer lätt att förbi din Cat Eye bågar, speciellt om du väljer en slående modell som stoltserar iögonfallande detaljer.

När det gäller färg, bör du sikta på de estetiska tonerna på 70-talet och vara försiktig så att du inte tar dig från djurens mönster. En viktig fördel med stora fjärilsglasögon, förutom deras enastående modefaktor, är deras anti-aging-skydd . Tack vare de stora linserna skyddar de den känsliga huden runt ögonen helt.fjärilsolglasögon som en trendhöjdpunkt 2021
fjärilsolglasögon som en trendhöjdpunkt 2021


3. Tillbaka i mode: sköldsolglasögon

Monolinsen är tillbaka! Tillbehöret som berömdes av kändisar som J.Lo är tillbaka på glasögonmode. Årets sköldsolglasögon är mer futuristiska än någonsin och allt verkar peka mot maxlinser under de kommande säsongerna. Minimala ramar i Matrix-stil är också mycket på mode. Det vad gäller är att ha kul och leka med mode.

sköldsolglasögon som en trendhöjdpunkt 2021
sköldsolglasögon som en trendhöjdpunkt 2021


4. Från gammalt till nytt: 70-talet men denna gång 2021

Retro stilar bli stora i sommar. Många ikoniska färgglada former är tillbaka, men med en modern touch. Dessa inkluderar främst runda solglasögon och cat-eye linser, men också kvadratiska former. I sommar kommer vi att se mindre speglade linser men fler färgnyanser och neutrala färger som går tillbaka till 1970-talet. Sköldpaddamönster för ramarna eller blå solglasögonlinser kommer att vara viktiga i sommar.70-talets solglasögon som en trendhöjdpunkt 2021

70-talets solglasögon som en trendhöjdpunkt 2021
70-talets solglasögon som en trendhöjdpunkt 2021


5. Säg bara ett ord: geometriskt!

Geometriska former, såsom trianglar, rutor och framför allt hexagoner kommer att styra solglasögontren­derna för sommaren 2021. De geometriska solglasögon som presenterades på catwalk var antingen minimalistiska eller generöst inramade. Denna trend är djärv och inte efter allas smak, men rundade kanter kan vara en trevlig kompromiss!

geometriska solglasögon som en trendhöjdpunkt 2021

geometriska solglasögon som en trendhöjdpunkt 2021
geometriska solglasögon som en trendhöjdpunkt 2021
geometriska solglasögon som en trendhöjdpunkt 2021

Gillar du den här artikeln? Dela med dina vänner.

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter