Du kan beställa via telefon: 020 78 76 41

Logga in

Vilka linser är rätt för mig?

Genom att använda vår guide – innan du går till en ögonläkare – så kommer du ha en bättre uppfattning om vilka alternativ du har när det kommer till kontaktlinser. Nå, låt oss ta en titt!

1. Hur ofta vill du använda linser?

Några linsbärare vill bara använda dem en väldigt kort period. Andra bär dem bara när de tränar, sportar eller när de gör andra aktiviteter. Så vilken typ av kontaktlins är bäst för dig?

Engångslinser

Som namnet antyder så används dessa linser bara i en dag. Sen tar du bara ut dem och kastar iväg dem! Ett stort plus är att sådana linser är de mest hälsosamma av all kontaktlinser. Varför? All smuts som hamnar i linserna på grund av miljön kastas iväg på kvällen, och dagen efter så sätter du i nya, fräscha linser. Endagslinser är ett jättebra alternativ för människor med allergier eller känsliga ögon. Vi rekommenderar starkt detta alternativ om du ska på en strandsemester – speciellt om du tänker simma eller dyka. Då kommer du eliminera risken av infektion eller fysisk skada till dina ögon. De är också lämpliga, så klart, för sporter eller andra aktiviteter där du inte kan ha på dig glasögon.

Ett plus är att du inte måste bära runt på dessa linser och när de ligger i ditt linsetui så tar linsvätskan hand om dina linser.

Tvåveckorslinser

Den här typen av linser används kontinuerligt för en 14-dagars period. Du tar av dem på kvällen och sätter i dem nästa morgon igen i två veckor. De är lämpliga för kontinuerlig användning, och är speciellt lämpliga om du vill använda både linser och glasögon. När du använder glasögon så ska linserna ligga i ditt linsetui så de är skyddade av linsvätskan.

Månadslinser

Här finns ännu ett alternativ. Dessa linser används antingen bara på dagen och så ligger dem i linsvätskan under natten, eller så kan du använda dem kontinuerligt under hela månaden. Den här typen av linser är det mest bekväma alternativet, men det finns en högre risk för infektion.

2. Vilket material?

Linsmaterial håller ständigt på att förbättras. Just nu finns det två material som är vanligast.

Hydrogellinser

Användningen av den här typen av linser blir mindre populärt bland linsbärare. Fastän de säkerställer en bra fuktning av ögonen, så att linsbärare känner sig bekväma, så är dessa linser mindre permeabla för syre. I längden så kommer hälsan av dina ögon hotas. Dessa linser är mjuka, men de har en tendens att vara väldigt ömtåliga.

Silikon-hydrogellinser

Just nu så är den här typen av linser den mest populära bland tillverkare. Dessa linser garanterar bra fuktning av ögonen och utmärkt syrepermeabilitet. Deras utveckling pågår fortfarande, så egenskaperna som linser bör ha är ständigt bättre uppnått.

Så klart så är ditt val av linser beroende på vilken typ av lins som är bäst för ditt öga. Detta valet är inte ett val som du bör göra själv. Istället så bör du kontakta din ögonläkare så ni kan göra ett val tillsammans, och du bör välja linserna som din ögonläkare rekommenderar.

Om du har några frågor angående valet om linser, tveka inte att kontakta oss när som helst! Våra experter på lentiamo.se kommer gärna att ge dig råd.

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter