Du kan beställa via telefon: 020 78 76 41

Logga in

Vilka linsvätskor finns, och hur hanterar man dem?

Som kontaktlinsanvändare finns det säkert mycket som är klarare för dig nu. Du vet vilka kontaktlinser som passar dig, du har valt ut ett snyggt etui men vem ska kunna skilja mellan alla linsvätskor som finns på marknaden? Det finns information som kan fungera bra som en utgångspunkt, men om du ändå inte är säker, ta kontakt med din optiker eller kontaktlinsförsäljare. Om du inte använder endagslinser är linsvätska ett måste. Det är viktigt att du väljer en linsvätska som inte bara passar dina linser utan också dina ögon.

Peroxida linsvätskor

Ett alternativ är peroxida linsvätskor utan konserveringsmedel, som AO SEPT Hydraglyde som bygger på principen av en kemisk reaktion hos hydrogen peroxid; under reaktionen, avlägsnas lagringar och annat skräp från kontaktlinserna, och efter ett visst antal timmars kemisk reaktion har de rengjorts grundligt och effektivt. Men försäkra alltid att den inte ännu neutraliserade vätskan inte kommer i kontakt med dina ögon!

Universala linsvätskor

En annan betydande grupp av linsvätskor benämns som universala linsvätskor, eller som de också kallas: allt-i-ett linsvätskor. Några exempel på universala linsvätskor är:

Biotrue är en nyutvecklad linsvätska från Bauch & Lomb, som återskapar samma naturliga förhållanden som finns hos ögat. Den inte bara desinficerar, rengör och bevarar kontaktlinser, utan erbjuder också samma pH-värde som finns hos friska tårar. Linsvätskan ger också en långvarig återfuktning tack vare samma smörjande komponent som finns i människans öga, vilket bevarar aktiva proteiner som skyddar ögat från bakterier.

När du lägger linsen i etuiet, försäkra alltid att du har tillräckligt med linsvätska så att den blir täckt med linsvätska. Det är synd att inte minnen också kan tas bort vid rengöringen av linserna – allt som ögonen har sett under dagen – men se i alla fall till att du rengör linserna ordentligt. Försök inte spara pengar på linsvätskan och se alltid till att du har tillräckligt till hands.

Välj en förpackning i lämplig storlek

Lyckligtvis finns det gott om förpackningar i olika storlekar att välja mellan: 60 ml flaskor för resan eller 360 ml flaskor att ha i skåpet där hemma. Små förpackningar är också passande när du provar dig fram för att ta reda på vilken linsvätska som passar dig bäst – underskatta inte hur viktigt det är att göra det rätta valet. Om en lins inte sköts rätt kan den samla sediment vilket kan orsaka ögonirritation, eller så kan du till och med få en bakterieinfektion. Vi ska vara tacksamma att vi kan använda mjuka kontaktlinser av hög kvalitet tillsammans med flera olika linsvätskor, utan att behöva koka dem som våra föräldrar var tvungna att göra.

☺ Länge leve linsvätskan! ☺

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter