Logga in

Letar du efter en speciell julklapp? Missa inte vintersportsolglasögonen

Vojtěch Brtinský

Medicinskt granskad av Vojtěch Brtinský, Optometrist, den 2020-11-20
Skriven av Leonie Bauer

Många solglasögonälskare uppskattar deras solglasögon på sommaren – och lägger dem i garderoben när hösten kommer. Sann mot mottot: „Solstrålarna på vintern är inte lika starka som på sommaren.“ Detta är dock ett farligt antagande, som många ögonläkare har upptäckt.

Våra ögon kan skadas allvarligt också av vintersolen. Detta gäller naturligtvis särskilt för skidåkare och snowboardåkare som utsätter sina ögon för långvariga hälsorisker som makuladegeneration, ögonkreft och fullständig blindhet på grund av solens strålar i snön.

Men även friluftsentusiaster som vandrare, cyklister och solskyddare året runt bör i alla fall skydda sig från UV-strålning på vintern.

Lösningen? Vintersolglasögon som kombinerar utmärkt kvalitet, slagtålighet och design.

Varför är solglasögon viktiga på vintern och under vintersport?

Även på molniga vinterdagar kan solens strålar passera genom moln och under vintern återspeglar snön upp till 80% av solens strålar , enligt Pharmacy Times.

Som du kan se i bilden nedan kan lång UV-exponering därför skada vår näthinna, vår hornhinna, vår konjunktiva, vår lins och den känsliga huden runt våra ögon.

De skadliga effekterna av UV-strålar på dina ögon

Men solen är inte den enda gärningsmannen på vintern. Snöbländning, smuts och vind orsakar också smärtsam irritation i ögat.

eflektioner i snön kan leda till brännskador på näthinnan på grund av sin extrema intensitet om du inte skyddar dina ögon under vintersemestern. Detsamma gäller små smutspartiklar. De kan snabbt komma in i ögonen, försämra din syn eller orsaka inflammation.

Vilka idrott kräver vilka sportsolglasögon?

Är din partner en entusiastisk skidåkare eller din farfar en passionerad sportfiskare? Eller älskar din bästa vän att cykla i vilket väder som helst?

Idrottsglasögon är en värdig julklapp som skyddar dina ögon inte bara från solen. Människor som fokuserar på våta ytor behöver polariserade solglasögon för att minimera bländning och förbättra kontrasten. Cyklister och vandrare behöver solglasögon av hög kvalitet både på sommar och vinter för att skydda mot solljus, snöbländning och smuts.

Vilka idrott gör dina nära och kära?

skidåkning solglasögon
Oakley Turbine Rotor

Skidåkare, snowboardåkare och snövandrare behöver bra skyddsglasögon mot vind, UV-strålning och snöreflektioner.

Handla skidglasögon


Solglasögon till fiske
Arnette Hand Up

Sportfiskare, fiskare och vattensportentusiaster är mycket utsatta för bländning. Detta kan minskas med polariserade solglasögon.

Klicka här för fiske solglasögon


Cykelglasögon
Smith ATTACK MAG

För dem som älskar att cykla eller gå utomhus på vintern finns det speciella sportsolglasögon. Dessa skyddar mot smuts, vind och solljus.

Bläddra bland cykelglasögon


Varför är snösolglasögon den perfekta julklappen?

Snösolglasögon på vintern kan vara en bra julklapp för din familj och vänner. Tro det eller ej, vintersolglasögon är bland våra kunders mest populära julklappstips!

Av goda skäl. Ögonhälsan är avgörande för ett ökande antal människor. De vet att sportsolglasögon är viktiga att bära på vintern – särskilt på grund av deras utmärkta säkerhetsfunktioner. Men designer solglasögon betraktas också som en hållbar lyxgåva som kan bäras året runt som modeaccessoar.

Om du letar efter smakfulla vintersolglasögon som en julklapp till dina nära och kära, vad sägs om en rabatt på upp till 40% på Lentiamo Black Friday helgen?

Vilka är de bästa snösolglasögonen för vintersport?

Solglasögon ger en vertikal skyddsbarriär för ögonen, vars effektivitet beror starkt på linsernas strålningstransmission, solglasögonens geometri och exponeringsförhållandena. Optiker på Lentiamo rekommenderar därför vintersport solglasögon som ger en utmärkt effektivitet.

Så missa inte de trendiga modellerna från Oakley, Adidas, Arnette & Co. och skicka din favoritmodell hem till dig gratis! Ändå erbjuder alla högkvalitativa designer solglasögon dig maximalt UV 400-skydd. Om du vill ta ögonkomforten till nästa nivå, välj en solglasögonmodell som är polariserade linser för att minimera bländning i snö och på våta ytor!

Källor:

1. Journal of Exposure Science & Environmental Epidemiology, https://www.nature.com/…0-018-0087-0
2. Pharmacy Times, https://www.pharmacytimes.com/…kin-and-Eyes

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter