Logga in

Vinter utan dimmiga glasögon? Ja tack!

Känner du igen känslan när du går in i en byggnad och du inte kan se någonting? Ditt första intryck är en suddig bild av din omgivning. Du sliter snabbt av dig dina handskar och försöker torka de dimmiga glasögonen. Sedan så känner du att den våta och kalla luften har gjort att du är alldeles blöt runt ögonen där ramen sitter och på näsryggen. När allt detta är över och du går ut igen så börjar den oändliga karusellen av oroa över att halka någonstans och inte bryta dina glasögon, eller att tappa bort dem i din snödriva – följt av en intensiv jakt på en öppen optiker som just har stängt inför jullovet. På skidbackarna är det inte ens någon mening att försöka använda glasögon, eftersom de konstant kommer bli dimmiga och de är otroligt obekväma under hjälmen.

Låter det läskigt? Eller du kanske har vant dig? Men frågan är om det verkligen är det bästa alternativt för att se bra under den långa vintersäsongen.

Hur borde du göra för att kunna njuta av vintern fullt ut? Svaret är enkelt… köp kontaktlinser! Du undrar säkert om linser verkligen är en lätt och bekymmersfri lösning. Det är därför vi är här! Nedan kommer vi försöka motbevisa de vanligaste myterna och rädslorna om kontaktlinser.

1. Frost: Linsanvändare lider av kalla och extrema temperaturer. Ingen av dessa saker behöver göra dig orolig. Kontaktlinser matchar din kroppstemperatur och är en konstant temperatur hela tiden när du använder dem – precis som dina ögon. För ökad bekvämlighet så rekommenderar experter att ögondroppar kan förbättra din komfort. Detta beror inte på säsongen – det är ett gott råd att använda ögondroppar under hela året.

2. Ögon med linser blir torra och bränner mer än de utan. Om du använder glasögon så är du självklart van vid att ha ett vindskydd framför dina ögon som förhindrar att vindpustarna träffar dig. Men om du bär linser så kommer dina ögon att bete sig som normala, friska ögon – i extrema situationer så kommer de ibland blir torra (detta är deras naturliga reaktion), men ögondroppar är en underbar lösning i detta fall! Och om du vill undvika att använda ögondroppar så kan du köpa linser som har fuktgivande ingredienser.

3. Linsvätskor och ögondroppar kan inte transporteras utan måste förvaras i rumstemperatur. Även om tillverkarna uppger att linsvätskorna och ögondropparna måste förvaras i rumstemperatur, behöver det inte alls hindra dig från att resa! Att lägga ögondropparna i ditt bagage – som kommer att vara kallt för en kort tid – är inte idealiskt eftersom ögondropparna börjar långsamt att förlora sina egenskaper efter mer än en timme i direkt frost. Så, det smartaste är att ta med dem i handbagaget när du reser med flygplan, buss, bil, tåg så är det inga problem alls!

Resultatet? Linser är (inte bara) det perfekta valet på vintern! Dimmiga glasögon är något du inte kan bli av med, det är obekvämt att bära dem under hjälmen när du åker skidor, du behöver inte oroa dig att du ska tappa dem i en snödriva eller att du ska halka och göra sönder dem. En annan positiv anledning att använda kontaktlinser är att, till skillnad från glasögon, ditt perifera seende inte är begränsat.

Har du några fler frågor? Kan du hitta några argument för eller mot användningen av kontaktlinser? Dela dina åsikter med oss och med dina kompisar på Facebook eller här i vår kommentar-avdelning! Vi önskar dig en lugn, bekväm och glasögonfri vinter!

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter