Trustpilot 4.7/5.0

Logga in

Ever Clean 3 x 225 ml med linsetuier

> Linsvätskor > Avizor > Ever Clean

baserat på 16 recensioner

Produktionen av Ever Clean 3 x 225 ml med linsetuier har upphört. Du kan köpa Ever Clean Plus 3 x 225 ml med linsetuier istället.

Ett klart val för dina ögon

Vi har unika fördelar.

Lojalitetsprogram

Från din allra första beställning får du bonuspoäng som du kan använda för att lägga till gratis gåvor.

Fri frakt över 700 kr (under 2000g)

När din beställning är på mindre än 700 kr kan du använda vår leverantör PostNord för bara 39kr.

365 dagars garanti

Om ditt recept från optikern ändras så byter vi gärna ut de oöppnade linserna du har handlat från oss under de senaste året.

Kundbetyg på Ever Clean 225 ml med linsetuier:
99 % baserat på 16 recensioner

Visar bara recensioner med kommentarer

Produktinformation om Ever Clean 3 x 225 ml med linsetuier

Ever Clean/Ever Clean Plus är en rengörande och desinficerande peroxidlösning som är lämplig för alla typer av mjuka och RGP-kontaktlinser (inklusive ortho-k). Linsvätskan är fri från konserveringsmedel, vilket gör den lämplig för extremt känsliga ögon och för mer krävande förhållanden. Linsvätskan Ever Clean motsvarar förväntningarna hos kontaktlinsanvändare som efterfrågar maximal komfort och skydd för sina ögon.

Den maximala rengöringseffekten uppnås med hjälp av tabletterna och tvåstegssystemet. Tack vare dess sammansättning, når koncentrationen av aktivt syre maximal nivå under den första rengöringsfasen – vilket är dubbelt så mycket som peroxida system med platinakatalysator uppnår. Den yttre vita komponenten påbörjar rengöringsprocessen omedelbart efter att tabletten har lagts i linsvätskan, och avlägsnar effektivt proteinavlagringar på linsens yta. Därefter, börjar den inre gröna komponenten att sakta upplösas och möjliggör desinficeringen av linserna och inaktiveringen av hydrogenperoxiden.

Efter tvåtimmarsprocessen, övergår den från början transparenta hydrogenperoxidlinsvätskan till en saltlösning. Den lätt grönfärgade nyansen signalerar att desinficeringsprocessen är fullbordad. Efter att neutraliseringen är avslutad är linserna desinficerade, rena, neutraliserade och klara att användas.

Linsvätskan kommer med ett specialutformat etui och rengöringstabletter med två lager. Icke-neutraliserad linsvätska får inte komma i kontakt med ögonen!

Användningsinstruktioner:

Tvätta och torka dina händer grundligt innan hantering av linserna,

Placera linserna i de korgformade behållarna i linsetuiet och fyll etuiet med Ever Clean desinficerande linsvätska upp till den markerade linjen,

Lägg en Ever Clean rengöringstablett i den desinficerande linsvätskan i etuiet, sätt på locket och förslut etuiet,

Skaka linsetuiet lätt, upp och ner, för att försäkra att insidan blir desinficerad,

Kontrollera att rengöringstabletten är i linsvätskan, så att neutraliseringen kan påbörjas; ställ linsetuiet i en vertikal position,

Rengöringstabletten kommer omedelbart att börja producera bubblor och när neutraliseringen är fulländad (efter 2 timmar), kommer linsvätskan att vara ljusgrön och dina linser kommer att vara desinficerade, rena, neutraliserade och färdiga för att användas,

Skaka linsetuiet försiktigt innan linserna tas ut,

Efter att linserna tagits ut, häll ut linsvätskan från etuiet, skölj med Avizor Saline och låt lufttorka.

Innehåll: 3% väteperoxid.

Linsvätskan 225ml kommer med 30 tabletter.

Ever Clean Plus ersätter och förbättrar Ever Clean linsvätskan. Den har en förbättrad komposition som tar bort lipider från linsytan ännu mer effektivt.

Det är en medicinteknisk produkt. Läs instruktionerna före användning

Produktdetaljer

Förfallodatum: Åtminstone 31 månader
Användningsperiod efter öppnandet:  2 månader
Volym:  675 ml
Reseförpackning:  Nej
Fysiologisk saltlösning:  Nej
Fodrals storlek:  10 ml
Peroxid:  Ja
Linsetuier i en förpackning:  3
För mjuka linser:  Ja
För hårda linser:  Ja
Allt-i-en linsvätska:  Nej
Vikt: 918 g
Tillverkare:
Kategori:Linsvätskor
Linsvätskor multipack
Konserveringsmedel:Nej

Frågor (10×)

Kommentarer om Ever Clean 3 x 225 ml med linsetuier Lägg till en fråga

 • Hedda

  Kan man köpa flere av dessa tabletter separat? Tycker dom tar slut länge fore väskan.

  Svara
  • Viktoria Karlsson Lentiamo.se

   Hej Hedda,

   Nej det kan man inte. Det är meningen att mängden vätska ska överensstämma till antalet tabletter. Så fyller du linsvätska upp till strecken, men ändå får över, så är det inte så mycket att göra.

   Med vänliga hälsningar,

   Viktoria, Lentiamo Kundservice

   Svara
 • Cecilia

  Gör jag fel när jag 1. Fyller den tomma lilla behållaren till strecket. 2. Lägger i tabletten 3. Sätter på locket som sitter fast på undersidan med korgarna som har linserna i? Efter ett tag (12 timmar ca) täcker inte vätskan upp till översta delen av linserna. Vätskan minskar? Snälla kan ni skicka en video eller bildserie på hur man gör när vätskan ska ner, ordningen och hur det ser ut när man gjort allt? Vätskenivån när locket är på o man är klar? Texten är så förvirrande

  Svara
  • Viktoria Karlsson Lentiamo.se

   Hej Cecilia,

   Vi har inte någon video eller bildserie som visar processen för Ever-Clean, och jag vet tyvärr inget om huruvida linsvätskan kan minska under processen. Efter du gjort de steg du beskrivit kan du skaka linsetuiet lite lätt, och se till att tabletten ramlat ner igen, och sedan låta etuiet stå lodrätt upp under processen. Tabletten börjar sedan skapa bubblor, vilket betyder att linsvätskan neutraliseras och när det hela är klart (efter cirka 2 timmar) ska vätskan vara ljusgrön.

   Vi har en instruktionsvideo för AOsept plus med Hydraglyde, en annan peroxid linsvätska, som du kan kolla på: https://www.youtube.com/watch?… Vad gäller Ever Clean, är tabletterna avgörande för att neutraliserin­gsprocessen ska ske och för Ever Clean är tiden minst 2 timmar.

   Undrar du något mer är du välkommen att kontakta oss på info@lentiamo.se

   Med vänliga hälsningar, Viktoria, Lentiamo Kundservice

   Svara
 • Jan

  Använder alltid den här produkten, men får problem när jag ska resa. Hittade det här resekitet, men det verkar bara finnas utomlands. Är det något ni kanske kommer ta in i framtiden? Hade nog varit många som reser som skulle vilja ha det. https://www.discountlens.it/en/avizor-everclean-travelpack.html

  Svara
  • Viktoria Karlsson Lentiamo.se

   Hej Jan,

   Tack för din förfrågan och din kommentar. Vi håller på att se över möjligheten att ta in Ever Clean 60 ml, men det är flera aspekter som spelar in, så jag kan inte ge något besked ännu. Vi återkommer till dig per mejl, när vi vet om vi kommer att kunna ta in den eller inte.

   Med vänliga hälsningar, Viktoria, Lentiamo Kundservice

   Svara
 • William H.

  Hej, säljer ni inte 100 ml för handbagage på flyg?

  Svara
  • Viktoria Karlsson Lentiamo.se

   Hej William,

   Vi har flera reseförpackningar på 100 ml eller mindre, men tyvärr inte Ever Clean. Vad jag känner till finns inte Ever Clean i förpackning på 100 ml. Andra linsvätskor i förpackningar på mellan 60 och 120 ml hittar du här: https://www.lentiamo.se/…-120-ml.html. Observera att det är dem på 100 ml eller mindre som godkänns i handbagaget på flyg.

   Med vänliga hälsningar,

   Viktoria, Lentiamo Kundservice

   Svara
   • William H.

    Hej, tack för svar, jag har haft en Ever Clean på 100 ml. Detta kanske dock inte finns kvar. Men det vore jättebra ifall det gick att få tag på. Mvh William

    Svara
    • Viktoria Karlsson Lentiamo.se

     Hej igen William,

     Tack själv för ditt svar! Då ska jag kolla med vår inköpsavdelning om det är möjligt att beställa Ever Clean 100 ml och återkommer till dig så snart jag har ett svar.

     Med vänliga hälsningar,

     Viktoria, Lentiamo Kundservice

     Svara
     • Niklas H.

      Hej De har en version på 100 ml som endast är avsedd att ges ut som "gåva" vid test/utprovning av linser för nya användare. Jag fick själv en sådan från min optiker nu när jag fick hårda linser att prova ut. Så förpackningen finns på 100ml, men den kanske endast görs för ändamålet att lämnas som gåva.

      Svara
      • Viktoria Karlsson Lentiamo.se

       Hej Niklas, Tack för ditt inlägg, det låter rimligt. Vår distributör har lovat att ta reda på det, men vi väntar fortfarande på svar. Vi återkommer här så snart vi fått ett besked. Mvh, Viktoria, Lentiamo Kundservice

       Svara
 • Karl

  Hej. Sköljer man av linserna med linsvätskan efter att dom är rengjorda? Det står att vätskan inte får komma i kontakt med ögonen. Behöver msn ytterligare en vätska isf?

  Svara
  • Viktoria Karlsson Lentiamo.se

   Hej Karl,

   Som du anar, är det alltså viktigt att inte skölja linserna med denna linsvätska efter rengöringen. Vill man skölja linserna efter rengöringen kan man istället använda t.ex. en saltlösning. Du hittar sådana här: https://www.lentiamo.se/…losning.html

   Linsvätska direkt från flaskan får alltså inte komma i kontakt med ögonen. Under rengöringen i det speciella linsetuiet som medföljer, sker en kemisk process, en neutralisering av linsvätskan, och efter föreskrivna antalet timmar då vätskan neutraliserats, är den helt ofarlig. Men ickeneutraliserad vätska direkt från flaskan får inte användas för sköljning eller på annat sätt komma i kontakt med ögonen.

   Ever Clean är en effektiv och mycket populär linsvätska, och skonsam eftersom den inte innehåller några konserveringsmedel. Det är viktigt att följa användningsin­struktionerna, men så länge man gör det, ger linsvätskan ett gott resultat.

   Vänliga hälsningar,

   Viktoria, Lentiamo kundtjänst

   Svara
 • Sabine S.

  Hej! Trepack är ju mycket förmånligt men jag förstår inte varför man inte kan få mängdrabatt från 3 flaskor. Vill jag ha 4 eller 5 måste jag betala ett högre pris för dessa. Verkar ologiskt.

  Svara
  • Viktoria Karlsson Lentiamo.se

   Hej! Tack för din kommentar, jag noterar ditt önskemål. Anledningen till att vi inte har större flerpack är att inte många efterfrågar större flerpack av denna linsvätska och för att denna mängd motsvarar användningstiden för de flesta linser. Eftersom en förpackning räcker i 30 dagar, så räcker ett tre-pack alltså i 3 månader. Många månadslinser finns i tre-pack och sex-pack, så det blir då logiskt att köpa motsvarande tre-pack av linsvätskan. Med vänliga hälsningar, Viktoria, Lentiamo kundservice

   Svara
 • Sabine S.

  Fantastiskt rena linser varje morgon. Är som nya varje gång. Hade stora problem med beläggningar och repor när jag använde andra vätskor som kräver att man gnuggar linserna. Mycket enkel att använda men observera att etuin inte är helt tät eftersom det skummar och en liten droppe kan komma ut på locket.

  Svara
  • Viktoria Karlsson Lentiamo.se

   Hej! Tack för din kommentar. Så kul att du är nöjd med denna produkt. Det är många kunder som är nöjda med Ever Clean, kanske speciellt kunder med känsliga ögon som inte kan använda en linsvätska med konserveringsmedel, plus att den desinficerar och rengör så bra. Toppen att denna linsvätska också underlättat rengöringen för dig. Vad gäller skummet så bör det inte komma ut något om du bara häller linsvätskan upp till strecket. Med vänliga hälsningar, Viktoria, Lentiamo kundservice

   Svara
 • Lotta H.

  Hur många dagar kan linsen ligga kvar i linsetuiet?

  Svara
  • Viktoria Karlsson Lentiamo.se

   Hej, Linserna bör inte ligga i linsvätskan i mer än 48 timmar, eftersom vätskan inte innehåller konserveringsmedel. Med vänliga hälsningar, Viktoria, Lentiamo kundservice

   Svara
 • Viktoria Karlsson Lentiamo.se

  Hej, En flaska ska räcka till de 30 rengörande tabletterna som medföljer, det vill säga i 30 dagar. Med vänlig hälsning, Viktoria, Lentiamo kundservice

  Svara
 • Anonym

  För hur många dagar räcker 1 flaska ?

  Svara

Nästa 4 kommentarer

Publicera din kommentar eller fråga till Ever Clean 3 x 225 ml med linsetuier

*Obligatoriska fält

Bäst i branschen

Vi har i fristående omdömessystem blivit rankade som bäst i kategorin kontaktlinser.

The process of ordering is very easy and products arrive on time. Very satisfied with everything. Will be ordering again!
Bra hemsida och snabba och billiga leveranser. Helnöjd
Snabb service och bra produkter