Trustpilot 4.6/5.0

Logga in

Meller Blue-light datorglasögon som modetillbehör mot överansträngda ögon

Meller Blue light glasses


Brukar du spendera 8 timmar om dagen framför din dator och sedan ser fram emot din favoritprogram på Netflix? Många av oss följer denna livsstil. Visste du dock att konstant stirrande på datorn inte bara orsakar ansträngda ögon, utan även kan vara skadligt?

Ja, du hörde rätt. Det blå ljuset som släpps ut av många elektroniska enheter kan orsaka enorma skador på våra ögon, vår förmåga att koncentrera sig och till och med vår sömn.

Meller, känd för sina trendiga men prisvärda glasögon och solglasögon, har nu lanserat lösningen för trötta ögon och äveransträngda ögon orsakat av blått ljus: Meller Blue light kollektionen. Läs vidare för att ta reda på varför dessa datorglasögon är den perfekta lösningen när du arbetar på kontoret, tittar på TV eller bläddrar på Instagram medan du ser stilig ut.Hur fungerar blå ljusglasögon?

För att förstå blå ljusglasögon måste vi först klargöra vad blått ljus faktiskt är och varför det kan vara skadligt.

Blått ljus, även känt som synligt ljus med hög energi (HEV), är en typ av ljus med korta våglängder som avger högre energi. Dessa vågor tränger in djupt i ögat och långvarig exponering kan orsaka allvarliga skador på näthinnan.

Nyckelordet är bblå-ljus blockering. Blåljusblockande glasögon har filter i sina linser som blockerar eller absorberar det blå ljuset, och i vissa fall till och med UV-ljus, från att komma igenom. Att bära blå ljusblockande glasögon från Meller när du tittar på en skärm, särskilt i mörkret, hjälper därför till att minska exponeringen för blå ljusvågor som kan ha allvarliga effekter på din kropp. 


På vilket sätt skadar blått ljus vår kropp?

Även om blått ljus kan bidra till att öka vår vakenhet, minne och kognitiv funktion, finns det oro över de långsiktiga effekterna av skärmens exponering. Det beror på skärmens närhet och hur lång tid man tittar på dem. Men eftersom vi inte kan och inte vill undvika våra mobiltelefoner, surfplattor och datorer idag, tillbringar vi oundvikligen flera timmar per dag framför skärmen. TSåledes utsätts de flesta av oss för permanent strålning av blått ljus.

Så vad händer när blått ljus kommer i våra ögon? Nästan allt synligt blått ljus passerar genom hornhinnan och linsen och når sedan näthinnan. Detta ljus kan påverka vår syn och kan för tidigt åldras ögonen. Forskning har visat att daglig exponering för blått ljus kan leda till:

  • Digital ögonansträngning: Blått ljus från datorskärmar kan leda till digitala ögonbelastning, trötthet och torra ögon. Symtomen är ömma eller irriterade ögon och svårigheter att fokusera.
  • Svårighet att sova: Studier har funnit att exponering för blått ljus kan förkorta den totala sömntiden, avsevärt undertrycka vår melatoninproduktion och minska sömnkvaliteten genom att öka frekvensen för att vakna upp på natten.
  • Retina skada: Långvarig exponering för blått ljus kan leda till skadade näthinneceller och därmed till synproblem som åldersrelaterad makuladegeneration.

Så hur skyddar jag mig bäst mot den skadliga effekten av blått ljus?

Först och främst rekommenderas det att minska den dagliga tiden framför datorn. Du kan uppnå detta, till exempel genom att ta några korta pauser från att studera eller arbeta. Du kan också försöka spendera dina kvällar inte så ofta framför TV: n eller mobiltelefonen. Detta ger ögonen större möjlighet att koppla av och förbereda sig för en vilsam sömn.

Dessutom vår optiker rekommenderar Blue light-kollektionen från Meller. Den innovativa kollektionen kommer att minska ögonansträngning, förbättra din sömn och förebygga ögonsjukdomar. Och det är inte allt.

Kolla in alla fördelarna med Meller Blue light-kollektion av glasögon:

Viktigast, Meller Blue light-glasögon hjälper till att undertrycka blått ljus för att undvika trötthet och visuell stress och alla tillhörande ögonsjukdomar. De minskar också ljusstyrkan för att göra vår vision bekvämare och kontrasterna tydligare. Detta gör att vi kan se mer naturliga färger.

Men det som är lika viktigt är den unika stilen i denna unga glasögonkollektion. Glasögonmodellerna är inte bara supermoderna utan också representativa för 2020-talet. Aldrig tidigare har världen tillbringat så mycket tid framför datorer och mobiltelefoner som under detta decennium. Samtidigt spelar estetik och mode en allt viktigare roll för den stora majoriteten av befolkningen.

Designerna av det Barcelona-baserade varumärket har därför lanserat sin egen urbana och lekfulla blå ljuskollektion som inte kunde skydda dina ögon bättre!

Ha kul att hitta din favorit blue-light glasögon på Lentiamo!


Meller blue light