Du kan beställa via telefon: 020 78 76 41

Under den nuvarande situationen levererar vi order utan några begränsningar.

Trustpilot 4.7/5.0

Logga in

Kategorier av filter i solglasögon

Solglasögon kan delas upp i 5 kategorier beroender på UV-filtret. Varje siffra motsvarar genomsläppet av ljus. Ju högre siffra, desto mindre ljusgenomsläpp sker och desto mörkare är glasen. Vanligtvis är kategorin märkt på någon av armarna på solglasögonen eller på en klisterlapp på glasen.

Kategori 0 – ljusgenomsläpp 80–100% • Färglösa eller ett väldigt lätt filter. Oftast sport- eller skyddssolglasögon som är gjorda för att skydda mot vind, damm eller skräp, men inte mot sol.

Kategori 1 – ljusgenomsläpp 43 – 80% • Väldigt lätt färgade glas, vanligtvis gula eller orangea, och lämpliga för svagare solstrålning eller som skydd mot vind eller damm.

Kategori 2 – ljusgenomsläpp 18 – 43% • Halvmörkt till mörkt filter som är lämpligt för mellanstark solstrålning och för en ledig stil. Tonen är något ljusare än vanliga solglasögon, och kan användas under vår- och höstpromenader under soliga dagar. De är också praktiska vid bilkörning och vid ständig växling mellan skugga och sol.

Kategori 3 – ljusgenomsläpp 8 – 18% • Mörkt filter som är lämpligt för intensiv solstrålning på stranden eller på stan. Den här kategorin är den mest typiska för de flesta solglasögon. Filtret är perfekt för sommaren, eftersom det ger ett större mått av skydd gentemot solens strålning än de tidigare kategorierna.

Kategori 4 – ljusgenomsläpp 3 – 8% • Väldigt mörkt filter för väldigt intensiv solstrålning. Solglasögon med detta filter är lämpliga för bergsområden eller öknar och överallt där solljuset inte bara är extremt starkt, utan också där det reflekteras mycket. Dessa solglasögon kan inte användas vid bilkörning.

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält