020 78 76 41

Gratis samtal (Mån-fre 8:30-16:00)

Logga in

Returpolicy

Hos Lentiamo kan du returnera oanvända och oöppnade produkter. Vi accepterar returer endast i original, komplett och oförändrad förpackning. Du har 30 dagar på dig att returnera och skicka en bekräftelse till oss. Observera att vid retur ska samtliga tillbehör även returneras, såsom etui, fodral, putsduk, äkthetsintyg osv. Färgade kontaktlinser kan inte returneras för missnöje av färg.

Om ditt recept från optikern har ändrats kan du utnyttja vår 365-dagars ersättningsgaranti.

Orsak till retur:

  • Ditt recept har ändrats och du behöver byta produkt(er),
  • Du är inte nöjd med kvaliteten,
  • Solglasögonen passar inte,
  • Jag ångrar mitt köp,
  • Produktens bäst-före datum går ut innan jag kan använda dem,
  • Produkten har en defekt,
  • Jag fick fel beställning

Enligt lag har kunder i Europeiska unionen rätt att frånträda ett avtal inom 14 dagar från och med dagen efter det att varorna har levererats. Hos oss har du 30 dagar på dig att returnera. I 30-dagarsperioden ingår 14 dagar för att ångra avtalet och 14 dagar för att skicka tillbaka varorna till näringsidkaren, ingen av dessa är kortare än 14 dagar. Du har rätt att frånträda avtalet inom 14 dagar utan att ange några skäl och utan påföljd. Du har rätt att frånträda avtalet inom 14 dagar från och med dagen efter den dag då du eller en tredje part som du har utsett (förutom transportören) tar emot varorna.

 

Ångerrätt

Ångrar du ditt köp har du enligt lag rätten att inom 14 dagar kontakta vår kundservice för att ångra ditt köp. Men vi ger dig 30 dagar istället. Ångerrätten gäller inte öppnade produkter. Vid utnyttjande av ångerrätten måste produkterna du skickar tillbaka vara i ursprungligt skick. För att få en full återbetalning av ett köp måste även bonusprodukter och gåvor returneras. För mer information kring ångerrätten se våra köpvillkor.

Så här returnerar du

Skicka ett meddelande till info@lentiamo.se där du talar om vad du vill returnera samt foton på produkterna. Om formuläret nedan på denna sida används vänligen bifoga bild. Bilderna är för din och vår säkerhet. Om förpackningarna kommer till vårt lager skadade och inget bevis finns på hur dess skick var innan kan vi tyvärr inte återbetala dig. När vi mottagit din retur kan vi lägga motsvarande summa som kredit på ditt Lentiamo-konto eller återbetala dig. Vänligen specificera vilket du föredrar i mailet med foton.

Packa produkterna väl. Lägg alla produkter i ett vadderat kuvert eller en annan skyddande förpackning. Ansvaret för returen ligger hos dig så tänk på att packa på ett sådant sätt att inget skadas under leveransen. Det går bra att använda samma paket som vi skickade varorna i. Vid retur står du för de skador som kan uppstå under leveransen och vi kan komma att debitera dig en extra kostnad om returen inte är komplett.

Använd Postnords tjänst Skicka Direkt och välj leverans till ombud. Vi rekommenderar denna tjänst då det ger dig och oss möjligheten att spåra ditt paket. Du står för frakten vid en eventuell retur. Om felet i din beställning orsakats av oss vänligen kontakta oss direkt på info@lentiamo.se så hjälper vi dig vidare. 

Märk försändelsen på sidan med ditt namn och ditt ordernummer. Skriv gärna denna information direkt på försändelsen. Om detta finns kan vi återbetala dig snabbare, annars kan vi behöva vänta upp till 30 dagar tills paketet kommer till vårt lager där det kontrolleras. Det underlättar även om något skulle hända på vägen så att paketet kan skickas tillbaka till dig.

Spara kvittot från Postnord där kolli-ID syns som ett bevis på returen samt för spårning.

Om du har betalt din beställning via Klarna måste du kontakta dem och berätta att du gör en retur, antingen genom att ringa eller genom logga in på ditt konto. Detta så att de kan pausa din faktura. Vi får tyvärr inte göra detta åt dig.

Returadress

Lentiamo.se
Box 629
Kocksgatan 49
116 29 STOCKHOLM

E-post för avisering: info@lentiamo.se
Mobilnummer för avisering:  070 720 99 33

OBS! Viktigt att även telefonnumret står med på paketet annars finns risk att det skickas tillbaka till er.

Tvistlösning på nätet

Om en sådan situation skulle uppstå driver EU-kommissionen en gratis plattform för tvistlösning av konflikter på nätet mellan kunder och företag. Något som sker utanför och utan behov av domstol. Detta opartiska tvistlösningsorgan agerar som en medlare mellan näringsidkare och konsumenter. Mer information om detta hittar du här.

Reklamera en vara

Vid reklamation vänligen specificera felet samt bifoga bilder där felet syns tydligt.

Reklamera en vara