020 78 76 41

Beställ även via telefon:
(Mån-fre 8:30-14:00)

Logga in

Klassiska, tidlösa former för solglasögonbågar

Timeless sunglasses

När du hittat den ram som passar ditt ansikte, vill du vara säker på att du kan bära solglasögonen när du behöver dem. Det är därför vårt råd är att köpa en av de många klassiska former som aldrig kommer att gå ut ur stil:

Ray-Ban Aviator Large Metal RB3025 L0205 58

Pilot Solglasögon

Aviatorsolglasögon, även känd som Pilotsolglasögon, var ursprungligen avsedda för piloter för att skydda sina ögon medan de flyger, så namnet aviatorn. Pilotsolglasögon är idag ett tillbehör i många människors garderob. För 2019 fortsätter trenden stark, både på landningsbanor och på moderna detaljhandlare.

Ray-Ban Wayfarer RB2140 901 54

Wayfarers

Wayfarer solglasögon skapades av Ray-Ban designer Raymond Stegeman 1952 och har varit en av de mest populära modellerna sedan dess. De har bäras av alla från kändisar till politiker. Wayfarers framgång är sin design: Dess naturliga toppstång och svagt krökta fälgar är både mångsidiga och enkelt coola.

Meller Kubu Tigris Olive

Rundformad solglasögon

Deras mest karakteristiska särdrag är deras cirkellinser och retrometallramarna, liksom de färgstarka materialen. Runda solglasögon är lika stora och långa och de mjuka vinklar, med cirkulära former som överför ett vintageutseende.

Prada Linea Rossa Lifestyle 0PS 01TS DG00A7 56

Rektangulära solglasögon

Rektangulära solglasögon har breda, rektangulära linser, några med vinklar, andra med mera rundade kanter. Rektangulära solglasögon är ett utmärkt val för nästan alla ansikten, särskilt de med ovala, runda eller hjärtformade ansikten. Du kan hitta dessa mångsidiga ramar i alla material och färger.

Vogue 0VO 4081S 848/13 55

Teashades

Teashades, även känd som „John Lennon“ -glasögon, var en typ av psychedelic solglasögon med konstfälg som ofta användes av rena estetiska skäl av medlemmar från 1960-talets motkultur. Idag är dessa tidlösa former ett måste till alla som älskar vintage vibe och kräver bra UV skydd.

Du kan inte gå fel med en av dessa modeller, oavsett vad designers kommer att komma med för följande säsong. Se bara till att du väljer de som passar din ansikts form!


Läs mer

Stilråd och tips för att välja rätt solglasögon