Logga in

Hur avgör man falska Prada solglasögon

Anna Sucha

Medicinskt granskad av Anna Sucha, Optometriker, den 2019-10-21. Skriven av Leonie Bauer

Original designer solglasögon från Prada eller falska solglasögon? Denna distinktion är avgörande för våra ögons säkerhet och avgör om de är skyddade från solen eller utsätts för skadlig UV-strålning.

Faktum är att falska solglasögon är kanske billiga och lättillgängliga. Men förfalskningar skada våra ögon på många sätt.

Varför är falska solglasögon skadliga för våra ögon?

Falska solglasögon erbjuder lite eller inget UV-skydd och är därför ännu farligare för våra ögon än inga glasögon alls. Anledningen till detta är att de mörka linserna öppnar våra pupiller och farlig UV-strålning kan nå våra ögon obehindrat.

Å andra sidan är glaset från vilket linsen är tillverkat troligtvis av låg kvalitet och kan lätt spricka och krossas i en olycka. Detta kan skada ögat i en sådan utsträckning att det i värsta fall kan leda till blindhet.

Det är därför vi ber dig att tänka på din egen hälsa och hålla dig borta från falska solglasögon. Vi kommer att visa dig hur du gör detta i vår serie „Hur avgör man falska solglasögon“. I sex artiklar lär du dig att enkelt skilja de ursprungliga Oakley, Carrera, Chanel, Persol or Dolce & Gabbana från de falska solglasögon.

2 tips om hur man avgör falska Prada solglasögon

Spot fake Prada sunglasses - check the logo

1. Kontrollera logotypen

Var uppmärksam på logotypen, särskilt på bokstaven R – med de ursprungliga solglasögon har detta brev en omisskännlig form.


Spot fake Prada sunglasses - check the lenses

2. Kontrollera linserna

De nyare modellerna har serienumret graverat på höger lins och Prada-logotypen graverat på vänster lins.


Spot fake Prada sunglasses - check the lenses

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter