+46 850 780 578

Beställ även via telefon:
(Mån-fre 8:30-16:00)

Logga in

Oxynate Peroxide 380 ml med linsetui

Tillbehör Linsvätskor

baserat på 10 recensioner

I lager > 4900 st.
Flerpack:
Grattis! Du får 32 bonuspoäng för detta köp!
129 kr
33,95 kr per 100 ml
Bästsäljare Oxynate Peroxide 380 ml med linsetui

Välj parametrar

Välj kvantitet

Skickas idag

 • Leverans med Postnord (under 2000g) GRATIS (mer än 700 kr)
 • Leverans med PostNord (under 2000g) 39kr (mindre än 700 kr)
 • Leverans med GLS (över 2000g) 59kr

Ett klart val för dina ögon

Vi har unika fördelar.

Lojalitetsprogram

Från din allra första beställning får du bonuspoäng som du kan använda för att lägga till gratis gåvor.

Fri frakt över 700 kr (under 2000g)

När din beställning är på mindre än 700 kr kan du använda vår leverantör PostNord för bara 39kr.

365 dagars garanti

Om ditt recept från optikern ändras så byter vi gärna ut de oöppnade linserna du har handlat från oss under de senaste året.

 

Kundbetyg på Oxynate Peroxide 380 ml med linsetui:
98 % baserat på 10 recensioner

Rengör mina linser oerhört bra.

Visar bara recensioner med kommentarer

Produktinformation om Oxynate Peroxide 380 ml med linsetui

Oxynate Peroxide är en rengörings- och desinficeringslösning tillverkad i Italien, lämplig för vård av alla typer av kontaktlinser, utom färgade linser. Oxynate Peroxide desinficerar, rengör, återfuktar och avlägsnar proteiner och smutsavlagringar. Vid regelbunden användning garanterar den också fullständig sterilisering av linserna. Volymen 380 ml gör att du kan använda lösningen några dagar längre än standardlösningar (360 ml), och till ett oslagbart pris. Det optimala förhållandet mellan kvalitet och pris gör Oxynate-lösningen till ett mycket populärt val.

Oxynate Peroxid är också lämplig för känsliga ögon och hårda förhållanden. Den garanterar enkel och säker kontaktlinsvård och uppfyller förväntningarna hos de kontaktlinsbärare som söker maximal komfort och säkerhet för sina ögon.

Vid användning av Oxynate måste den tid som krävs för neutralisering iakttas och den måste alltid användas med den medföljande originalbehållaren med platina-katalysatorskiva. Kontaktlinserna måste ligga kvar i behållaren i minst 6 timmar. Efter neutraliseringsprocessen kan kontaktlinserna sättas in i ögat.

Se till att lösningen alltid är helt neutraliserad innan kontaktlinserna sätts in. En icke neutraliserad lösning får inte komma i kontakt med ögat!

Oxynate Peroxide är en av de mest sålda lösningarna i vår e-butik och ett utmärkt alternativ till andra peroxidlösningar, till exempel AOSEPT PLUS med Hydraglyde, EasySept, Ever Clean Plus och Refine One Step.

Bruksanvisning:

 • Tvätta och torka händerna noggrant innan du använder produkten.
 • Ta bort linsen från vänster öga, skruva loss linsfodralet, öppna locket märkt med bokstaven "L", placera linsen inuti och stäng locket utan att linsen går sönder. Upprepa proceduren med den högra linsen och placera den i fodralet som är markerat med bokstaven "R".
 • Fyll linsfodralet till den angivna nivån med oxynatperoxid, se till att inte gå under nivån, och placera linserna i fodralet.
 • Stäng fodralet försiktigt, utan att skaka det, och förvara det upprätt. Om produkten fungerar som den ska kommer syrebubblor att bildas så snart platinaskivan kommer i kontakt med lösningen. Om detta inte är fallet får du inte använda produkten.
 • Låt linserna ligga i lösningen i minst 6 timmar eller över natten. Bär linserna efter neutraliseringstiden, skölj linserna med koksaltlösning vid behov.
 • Upprepa rengöringsprocessen om neutraliseringstiden överstiger 24 timmar.
 • Töm behållaren, skölj behållaren och linsfodralet med saltlösning och låt dem torka.

Innehåll: Väteperoxid 3 %, EDTA 0,03 %, fosfatbuffertlösning, natriumklorid, hjälpämne och renat vatten.

Det är en medicinteknisk produkt. Läs instruktionerna före användning

Produktdetaljer

Förfallodatum: Åtminstone 21 månader
Användningsperiod efter öppnandet: 2 månader
Volym: 380 ml
Linsetuier i en förpackning: 1
Reseförpackning: Nej
Peroxid: Ja
Allt-i-en linsvätska: Nej
För hårda linser: Ja
För mjuka linser: Ja
Fysiologisk saltlösning: Nej
Vikt: 480 g
Tillverkare:
Kategori:
Konserveringsmedel:EDTA

Frågor (13×)

Kommentarer om Oxynate Peroxide 380 ml med linsetui Lägg till en fråga

 • Krister E.

  Kan man få den här produkten med större linsetui? Mina linser behöver nästan dubbelt så mycket plats. Och er produkt har inbyggd aktivator i linsetuiet. Så jag kan inte använda mitt etui som jag fått från svenska sjukvården.

  Svara
  • Jessica
   Lentiamo.se

   Hej Krister, tusen tack för ditt meddelande. Det linsetui som följer med är anpassat för denna linsvätska. Jag hade rådfrågat ögonläkare om du vill byta linsvätska för att se vad som passar just dig. Lycka till!

   Svara
 • Erika W.

  Går det att använda denna linsvätska till hårda nattlinser (ortho-k)? Har tidigare använt Ever clean.

  Svara
  • Jessica
   Lentiamo.se

   Hej Erika, tack för din fråga. Oxynate passar även för hårda kontaktlinser, men det är alltid bäst att dubbelkolla med din optiker/ögonläkare om du vill byta linsvätska. Ever Clean Plus kommer in till oss i början på nästa vecka och kommer finnas för färsäljning då igen.

   Svara
  • Jenny

   Det funkar jätte bra för mig & mina nattlinser

   Svara
   • Jessica
    Lentiamo.se

    Hej Jenny, tack för din feedback. Vad roligt att höra att du är nöjd med Oxynate.

    Svara
 • Viktor A.

  Kan jag använda dessa som en ersättning till Avizor Ever Clean plus?
  Tills ni får in det på butiken igen? Är för hårda linser.

  Svara
  • Jessica
   Lentiamo.se

   Hej Viktor, Oxynate är liksom Ever Clean Plus en perioxidlösning som lämpar sig för hårda linser. Skillnaden är Ever Clean Plus är helt fri från konserveringsmedel samt innehåller tabletter som rengör linserna. Oxynate innehåller inga tabletter utan det är själva lösningen istället som rengör linerna. Men absolut, det är en bra ersättare. Som alltid är det bra att rådfråga din optiker innan om man är osäker om detta fungerar just för dig.

   Svara
 • Camilla L.

  Hej. Fick precis denna produkt hem. Ska jag lägga dessa i etuit varje kväll ? Jag sover aldrig med mina linser.

  Svara
  • Jessica
   Lentiamo.se

   Hej Camilla, tack för din fråga. Oxynate kan ses som en djuprengörande vätska, som ska användas ungefär 2-3 gånger i veckan. Om du inte sover med dina linser så rekommenderar vi att du kompletterar med en allround linsvätska.

   Svara
 • Max G.

  hej, en fråga till, finns den i mindre förpackning än 380ml? (jag ser inte något på hemsidan, så ajg förmodar att jag har mitt svar där, men ajg tänkte ändå passa på att fråga :) ) jag tänker ffa för resor med flyg.

  //max

  Svara
  • Jessica
   Lentiamo.se

   Hej igen Max :) Stämmer, peroxidlösningen finns inte i reseformat.

   Svara
 • Max G.

  Hej, att oxynate innehåller konserveringsmedel, vad innebär det rent konkret? Med ever clean har jag tex inte behövt skölja av dem med koksaltslösning när jag ska sätta i dem, måste det göras med större noggrannhet med oxynate?

  //max

  Svara
  • Jessica
   Lentiamo.se

   Hej Max, tack för din fråga. Generellt sett innehåller många kosmetiska produkter konserveringsmedel. Man ska dock vara väldigt försiktig att använda produkter med konserveringsmedel om man vet att man är allergisk mot något speciellt ämne. Om du inte är överkänslig så kan du endast skölja av linserna med en lösning innan du sätter i dem i ögat.

   Svara
 • Elin

  Funkar denna lösning på nattlinser?

  Svara
  • Jessica
   Lentiamo.se

   Hej Elin, perioxidlösning rekommenderas att användas för nattlinser. Generellt så kan Oxynate användas för hårda och mjuka linser, men däremot inte för färgade linser. Det är dock alltid bäst att rådfråga din optiker om denna produkt passar för dina kontaktlinser och dina ögon.

   Svara
 • Mohamad A.

  Hej!
  Passar den produkten Oxynate Peroxide 380 ml med linsetui för hårda Linser.
  Tack

  Svara
  • Jessica
   Lentiamo.se

   Hej Mohamad, tack för din fråga. Oxynate peroxide lämpar sig för både hårda och mjuka kontaktlinser.

   Svara
 • Alexander

  Kan denna produkt alltså vara en direkt ersättare till Ever Clean Plus om jag vill det? Är det ungefär samma "resultat" och rengöringsprocess?
  Använder hårda linser.

  Svara
  • Jessica
   Lentiamo.se

   Hej Alexander, absolut. Oxynate är vårt egna märke och är liksom Ever Clean Plus en perioxidlösning som passar för hårda linser. Skillnaden är att det är själva lösningen som rengör linserna i Oxynate, dvs inga tabletter behövs. Ever Clean Plus är även utan konserveringsmedel, Oxynate innehåller EDTA.

   Svara
 • Johanna D.

  Alltså flaskorna är stenhårda och man får kämpa varje dag med att få ut ngn linsvätska. Ska det vara så?

  Svara
  • Jessica
   Lentiamo.se

   Hej Johanna, tack för din kommentar samt ditt meddelande till oss. Vi är tacksamma för att du testade Oxynate, men beklagar såklart att de inte passade dig. Det låter som någon form utav produktionsfel. Jag har svarat på ditt meddelande om hur vi ska gå vidare i detta ärende.

   Svara
 • Karin H.

  Går det att använda oxynate om den frusit? Oöppnad förpackning.Glömde den i bilen och blev stenfrusen. Är det bara att slänga?

  Svara
  • Jessica
   Lentiamo.se

   Hej Karin, tack för din fråga. Vilken otur, hade dessvärre inte rekommenderat att använda denna.

   Svara
 • Klas N.

  Det står ju "lämplig för vård av alla typer av kontaktlinser, utom färgade linser" i texten om produkten och här skriver ni att vätskan ej passar hårda linser och det har jag samt har beställt. Returnera?

  Svara
  • Jessica
   Lentiamo.se

   Hej Klas, Oxynate Peroxide är lämplig för alla typer av kontaktlinser, utom färgade linser. Jag har även skickat ett meddelande till dig.

   Svara
   • Klas N.

    Då har ni skrivit fel i den chat som låg i flödet här där ni skrev "passar ej hårda linser"

    Svara
    • Klas N.

     ..som skrevs av Viktoria hos er för 2 månader sedan

     Svara
     • Jessica
      Lentiamo.se

      Hej, det stämmer att vi av misstag har skrivit fel. Tack för din feedback kring detta. Vi har nu tagit bort den felaktiga informationen.

      Svara
 • Marie H.

  Hej,
  Innehåller Oxynate Peroxide konserveringsmedel? Jag är allergisk mot det, och undrar om jag kan använda denna linsvätska.

  Svara
  • Jessica
   Lentiamo.se

   Hej Maria,

   Tack för din fråga!

   Oxynate Peroxide innehåller konserveringsmedel EDTA. För att veta vilken linsvätska som passar dig bäst rekommenderar vi alltid att du går till din optiker. Detta för att du får något som passar just dina ögon.

   Svara

Nästa 4 kommentarer

Publicera din kommentar eller fråga till Oxynate Peroxide 380 ml med linsetui

*Obligatoriska fält

Godkänt av våra kunder

Hela 93 % av totalt 1628 omdömen är positiva. Läs om andra kunders upplevelser.

Så bra support!
Ja hur svårt kan det vara? Man betalar och får en snabb leverans. Borde vara lika enkelt för alla elhandlare. Bra service mao. Kommer tillbaka
Snabb hantering