020 78 76 41

Beställ även via telefon:
(Mån-fre 8:30-14:00)

Logga in

Vad är hyaluronsyra och hur hjälper den vår hälsa

What is hyaluronic acid

På senare tid har det talats mycket om hyaluronsyra. Har du någonsin undrat vad hyaluronsyra gör? Ta reda på varför är en viktig allierad inte bara för vår hälsa utan också för vår skönhet.

Vad är hyaluronsyra?

Hyaluronsyra eller sodium hyaluronate är ett ämne som produceras naturligt av kroppen och är en av de viktigaste komponenterna i bindväven. Det säkerställer vävnadernas fuktighet samtidigt som det skyddar dem. Dess koncentration i hudens bindväv tenderar dock att minska med åldrandet (det är då rynkor och linjer börjar synas!). Eftersom det är en molekyl som produceras naturligt av vår kropp är den fri från kontraindikationer eller biverkningar. Därför är det numera en av de mest populära huvudingredienserna, inte bara inom farmakologin utan även i många kosmetiska produkter.

Vad gör hyaluronsyra?

Hyaluronsyra är verkligen en underbar liten hjälpreda! Den gör det möjligt för vår vävnad att bibehålla tonen, hjälper till att binda och hålla kvar vatten, ser till att upprätthålla hudens fuktighet och bidrar även till vår ögonhälsa.What does hyaluronic acid do

Tack vare sina speciella egenskaper bidrar natriumhyaluronat till att upprätthålla tårfilmen och säkerställer optimalt skydd och smörjning av ögat. Förutom dessa särskilda egenskaper ger hyaluronsyra våra ögon ett visst skydd mot UVA- och UVB-strålning.

Vilka är fördelarna med hyaluronsyra?

  • Det hjälper till att hålla huden frisk, ungdomlig och återfuktad.
  • Bidrar till rörlighet och smörjning av lederna
  • Bidrar till att bibehålla rörligheten och hålla lederna friska
  • Bidrar till ärrläkning och vävnadsregenerering.
  • Håller ögat smidigt och skyddat.

Därför föreslår våra experter på Lentiamo ofta att man använder ögondroppar med hyaluronsyra för att hålla ögonen väl återfuktade och friska. Även om produkter som innehåller hyaluronsyra kan användas i alla åldrar rekommenderas de särskilt till personer över 50 år eftersom de kompenserar för den naturliga minskningen av produktionen av molekylen som sker med åldern.

Hur fungerar natriumhyaluronat ögondroppar?

Natriumhyaluronat eller hyaluronsyra i ögondroppar används ofta inom oftalmologin på grund av de fantastiska egenskaperna som anges ovan. Ögondroppar som innehåller hyaluronsyra har visat sig minska symtomen på torra ögon och förbättra den allmänna ögonhälsan eftersom de hjälper till att behålla fukten, vilket ger stor och långvarig komfort.

How does sodium hyaluronate eye drops work

Det är en särskilt användbar produkt för kontaktlinsbärare, eftersom den också lindrar den mekaniska påfrestning som kontaktlinserna orsakar.

Vilka är de bästa ögondropparna med natriumhyaluronat?

Hos Lentiamo hittar du några av de bästa ögondropparna med hyaluronsyra som du också kan använda när du bär dina kontaktlinser! Upptäck dem nu:

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält