Du kan beställa via telefon: 020 78 76 41

Logga in

Hur avgör man falska Oakley solglasögon

Anna Sucha

Medicinskt granskad av Anna Sucha, Optometriker, den 2018-09-04. Skriven av Leonie Bauer

Original designer solglasögon eller falska solglasögon? Denna fråga avgör om dina ögon är väl skyddade från solen eller utsätts för skadlig UV-strålning.

Vad många av oss inte vet är det att falska solglasögon är mycket skadliga för våra ögon. Linserna erbjuder lite eller inget UV-skydd, materialen är billiga och enkla att bryta. Till slut betalar vi ett högt pris för billiga solglasögon eftersom vi utsätter våra ögon för mycket farlig UV-strålning.

För att skydda våra ögon har vi därför sammanställt några fakta som hjälper dig att undvika att köpa falska glasögon och farliga linser. Upplagan "Hur avgör man falska solglasögon – VOL. 1 Oakley " hjälper dig att skilja falska Oakley solglasögon från de ursprungliga designer solglasögon från legendariska sportmärke Oakley.

Speciala Oakley solglasögon kännetecken

„Allt i världen kan göras bättre.“ Oakley följer detta motto i alla områden där de verkar. Oakley nyanser är inget undantag: Oakleys designers och tillverkare tillverkar inte vanliga solglasögon – varje ny modell är ett steg framåt inom teknik och material.

Trots deras otänkbara kvalitet finns det dock många förfalskningar av Oakley solglasögon. Läs här hur du upptäcker dessa fakta och hur du kan skydda dina ögon från billiga material och ocertifierade linser.

3 Tips om hur man avgör falska solglasögon

Spot fake Oakley sunglasses - check the frame

1. Kontrollera bågar

De ursprungliga linserna har Oakley-logotypen och SKU-koden på skalmarna. Koden för äldre modeller börjar med noll, nyare modeller med bokstaven O. Om du inte ser logotypen eller koden, har du förmodligen att göra med ett falskt par solglasögon.

Spot fake Oakley sunglasses - check the frame

2. Kontrollera linsens etsning

Varje par äkta Oakley PRIZM-solglasögon har antingen "PRIZM", "POLARIZED" eller "PRIZM P" etsat in i linsen. Om dina solglasögon inte har PRIZM-linser finns det inga markeringar på linsen. Alla Oakley-solglasögon utan recept med ett "O" på linsen är förfalskade.


3. Kontrollera klistermärkena

Vissa Oakley-förfalskningar har klistermärken på linserna. Ett "P"-märke är vanligt förekommande, men det är inte en polariserad lins. Andra klistermärken är utformade för att se ut som de linsretningar som beskrivs ovan, men om du kör fingret längs kanten på klistermärket kan du tydligt känna att det inte är en etsning. Dessutom lämnar klistermärkena på falska Oakleys ofta rester på själva linsen.


Lär dig hur du enkelt kan skilja Carrera, Prada, Chanel, Persol or Dolce & Gabbana falska från de ursprungliga solglasögon.

Letar du efter solglasögon av högsta kvalitet?

Lentiamo erbjuder dig ett utmärkt urval av mode- och sportsolglasögon - inklusive fri frakt!

Köp solglasögon

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter