020 78 76 41

Beställ även via telefon:
(Mån-fre 8:30-14:00)

Logga in

Meller Bio-baserad: Glasögon i harmoni med naturen

Meller Bio-based


Snabbt mode bestämmer våra skåp och tillbehörslådor. Det som var modernt för en månad sedan har redan ersatts av en ny trend idag. Produktionen av accessoarer och modevaror genererar emellertid en enorm mängd föroreningar, utsläpp och plast.

Det Barcelona-baserade glasögonmärket Meller har nu hittat ett koncept för att bekämpa denna förorening: de nyligen lanserade Meller Bio-baserade glasögon och solglasögon är tillverkade av 45% förnybara råvaror. Följaktligen genereras mindre avfall och färre utsläpp. Men som om det inte räckte, spricker den miljövänliga glasögonkollektionen också av urban stil och självförtroende.

Läs mer om glasögoninnovationen på 2020-talet!


Vad är biobaserade glasögon?

Vi hör ständigt om miljövänliga och biobaserade produkter, men vad betyder dessa villkor ens? Och i vilken utsträckning är de „bättre“ än konventionella produkter och material?

Att svara på dessa frågor är inte lätt. När allt kommer omkring, praktiskt taget varje märke har sin egen definition av „miljövänligt“. Men vad de alla har gemensamt är en alternativ metod för tillverkning. För biobaserade glasögon används mindre miljöskadliga material (som plast). De ersätts av hållbara, naturliga eller återvunna alternativ. Detta betyder att det inte är nödvändigt att producera ohållbart nytt rammaterial som kräver mycket energi under produktionen och skulle generera mycket avfall i slutet av glasögon liv.what are bio-based glasses?


Varför måste vi byta till miljövänliga glasögon?

Konventionella glasögon och solglasögon är vanligtvis tillverkade av en kombination av material som plast, metall och färg. Det gör de flesta glasögon mycket svåra att återanvända så att de vanligtvis kastas i deponier.

Och eftersom de mestadels är tillverkade av icke-biologiskt nedbrytbar plast, kommer de att sitta där i hundratals eller till och med tusentals år – släppa ut giftiga kemikalier i vår miljö under vägen.

Det är därför upp till glasögonbranschen att lansera glasögon och solglasögon som är gjorda av hållbara material. Några varumärken har redan svarat på väckning från många konsumenter och aktivister. En av dem: Meller.

Vad gör den Meller-Bio-baserade kollektionen miljövänlig?


Vad gör den Meller-Bio-baserade kollektionen miljövänlig?

Mellers nya biobaserade linje erbjuder ett mer miljövänligt alternativ till många andra glasögonkollektioner, samtidigt som användningen av ohållbara plastmaterial minskar. Ramarna är tillverkade av 45% naturbaserade material, vilket minskar användningen av fossila material och koldioxidutsläpp. Således, Meller Bio-baserade glasögon:

  • produceras av förnybara råvaror
  • spara 30% energi under produktionen
  • är „gröna“ produkter
  • och främja hållbar utveckling

Är Mellers miljövänliga glasögon också trendiga och moderna?

Meller är känd för sina urbana och unga stilar. Detta koncept återspeglas också i den biobaserade kollektionen. Från trendiga transparenta bågar till fräcka kattiga former, du hittar många moderna mönster – oavsett om du vill bära dina glasögon på kontoret eller ett par solglasögon i parken.


Kort sagt: Meller biobaserade glasögon står för modernitet och progressivitet. Inte bara på grund av deras smarta, hållbara material, utan också på grund av deras eleganta kombination av stadsdesign och ungdomlig lekfullhet.

Sist men inte minst: är återvinningsglas säkert alls?

Rättvis fråga. Kan återvunna eller naturbaserade ramar vara lika starka och robusta som nya material?

Lyckligtvis är svaret ja. Med återvunnet glasögon kan du göra allt du har gjort med dina tidigare glasögon utan att offra säkerheten. Konkret kan du bära dina Meller Bio-baserade glasögon utan problem när du kör bil, sportar eller framför datorn och TV.

Tips: Om du sitter framför en skärm i många timmar om dagen utsätts du för en stor mängd skadligt blått ljus. Ta en titt på Meller Blue light kolektion och skydda dina ögon med stil och modern design.