Logga in

Hur man avgör falska Carrera solglasögon

Anna Sucha

Medicinskt granskad av Anna Sucha, Optometriker, den 2019-10-21
Skriven av Leonie Bauer

Falska solglasögon finns överallt – på stranden, i turistbutiker och kanske till och med i tillbehörslådan. De säljs till ett lägre pris än original designer solglasögon och har därför stort popularitet.

Är falska solglasögon skadliga för mina ögon?

Frågan är: Kan du bara köpa falska solglasögon utan att sätta ögonen i ökad risk? Svaret på denna fråga är helt klart negativt. Eftersom falska linser inte testas för UV-transmission eller hållbarhet, vet köpare inte vilken kvalitet deras nya solglasögon är. De har troligen inte ett tillräckligt UV-filter och de billiga materialen bryts lätt.

Det är därför vi ber dig att tänka på din egen hälsa och hålla dig borta från falska solglasögon. Vi kommer att visa dig hur du gör detta i vår serie „Hur avgör man falska solglasögon“. I sex artiklar lär du dig att enkelt skilja de urprungliga Oakley, Prada, Chanel, Persol or Dolce & Gabbana fakes från falska solglasögon.

Det unika med Carrera solglasögon

Glasögon från det ikoniska italienska märket, som har funnits på marknaden för glasögon sedan 1956, är en av de bästa bland sportsolglasögon. Carrera solglasögon är exceptionellt lätta och hållbara, de passar bra och är mycket bekväma att bära.

Tyvärr finns det dock många falska Carrera-solglasögon på grund av deras popularitet. Så att du inte blir offer för ett falskt par har vi satt ihop de bästa tipsna för att upptäcka falska Carrera solglasögon.

2 Enkla tips om hur man avgör falska Carrera solglasögon

Spot fake Carrera sunglasses - check the case and arms

1. Kontrollera fodralet och skalmarna

Kontrollera om ditt par Carrera solglasögon har samma ursprungsland på förpackningen som på ett av templen – original Carrera solglasögon är tillverkade i Italien, Slovenien och Kina.


Spot fake Carrera sunglasses - check the logo

2. Kontrollera logotypen

Original Carrera solglasögon har en logotyp på linserna. Dessutom har de ursprungliga solglasögon ofta en „UV-skydd“ -etikett. Båda finns direkt på linsen.Med våra enkla men effektiva tips kommer du snart att ta reda på om du köper original Carrera solglasögon av hög kvalitet eller en billig falska.Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter