Logga in

Hur avgör man falska Persol solglasögon

Anna Sucha

Medicinskt granskad av Anna Sucha, Optometriker, den 2019-10-21. Skriven av Leonie Bauer

Per sol – „för solen“ på italienska. Ett av de mest legendariska solglasögonmärkena i italiensk design. Designern på Persol har specialiserat sig på solglasögon av högsta kvalitet i över hundra år – dessa berömda solglasögon bärs av kändisar som Jack Nicholson, George Clooney och Julia Roberts.

Men inte alla Persol solglasögon är originella. Många förfalskningar cirkulerar. Läs vidare för att ta reda på varför detta kan vara farligt för dina ögon.

Är det farligt för mina ögon att bära falska Persol solglasögon?

Vad många av oss inte vet är att falska solglasögon är mycket skadliga för våra ögon. Linserna erbjuder lite eller inget UV-skydd, materialen är billiga och enkla att bryta. Och till slut betalar vi ett högt pris för billiga falska solglasögon.

Det är därför vi ber dig att tänka på din egen hälsa och hålla dig borta från falska solglasögon. Vi kommer att visa dig hur du gör detta i vår serie „Hur avgör man falska solglasögon“. I sex artiklar lär du dig att enkelt skilja förfalskningar Oakley, Prada, Chanel, Carrera or Dolce & Gabbana från de ursprungliga solglasögon.

2 tips om hur man avgör falska Persol solglasögon

För att skydda våra ögon har vi sammanställt två tips som hjälper dig att undvika att köpa falska och potentiellt skadliga glasögon.

1. Kontrollera metallpilen

Den mest utmärkande funktionen som kan visa deras äkthet är metallpilen som ansluter glasögonramen med sina armar. Det ska vara i en rak, ren linje utan luckor.

Persol

2. Kontrollera skalmarna

En annan viktig egenskap är Meflecto-systemets två metallremsor på varje arm – om de ser ut som de har limmats på är det nästan säkert en falsk.

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter