020 78 76 41

Beställ även via telefon:
(Mån-fre 8:30-14:00)

Logga in

Gör och gör inte: Kontaktlinser för Halloween

Choosing the right sunglasses lens colour
 

HALLOWEEN! Den tiden på året som får dig att tänka på att skapa läskiga, vackra dräkter och smink. Något du inte bör bortse från för att uppnå detta är: färgade kontaktlinser. Hitta det bästa Halloween-linserna är dock inte den svåraste delen. Det finns många färger och mönster, både med recept och utan.

Säkerhet när du bär färgade linser bör vara din primära tanke så att ditt "blodiga öga“ förblir en speciell FX och inte blir verklighet.

Eftersom det är bättre att vara safe than sorry kommer här är några tips för årets Halloweenkväll.

Låt oss börja med "gör inte“:

När du bär kontaktlinser finns det några regler du måste följa:

 • Experter säger att genom att dela dina linser med andra ökar du chansen att sprida ögonsjukdomar och risken för hornhinnesår. Precis som tandborstar och underkläder är kontaktlinser personliga föremål.
 • Använd inte dina linser för länge. Din optiker eller läkare kommer att rekommendera en användningstid som passar dig. Om du är osäker, följ tillverkarens instruktioner.
 • Kör inte med Halloween-linser. Galna linser som täcker din pupill orsakar nedsatt syn så det är inte rekommenderat att köra medan du bär dem.
 • Sov inte med färgade linser. När du gör det kan dina linser bli feljusterade, de kan orsaka irritation och i värre fall kan de till och med orsaka permanenta ögonskador.
 • Köp inte linser var som helst bara för att de är billiga – dina ögons hälsa står på spel! Det är bättre att beställa dina linser från en auktoriserad återförsäljare.
 • Återanvänd inte linsvätska. Använd endast linsdesinficerande linsvätska – blanda aldrig färsk linsvätska med gammal eller begagnad linsvätska. 1
 • Låt inte hårsprej eller smink komma i kontakt med dina linser.


Kom ihåg: Om du glömmer att ta ut dem och sover med dina linser i och/eller om dina ögon är irriterade, kontakta en ögonläkare och få dina ögon behandlade så snart som möjligt.

Du kanske nu tänker: Wow, det är för många "gör inte“ och försiktighetsåtgärder. Och du har rätt. Men det är bättre att vidta några försiktighetsåtgärder än att förstöra ditt Halloween-party eller ännu värre hamna hos vården.

Nu när vi är klara med det kommer det roliga. Låt oss titta på vad vi faktiskt kan göra med linser.

"Gör“

 • Välj bland fantastiska motiv av färgade linser med eller utan recept.
 • Gör ett fantastiskt intryck och bär en fantastisk dräkt. Här är några dräkt och sminkinspirationer som kan hjälpa dig.
 • Kom ihåg vikten av att blinka. Regelbunden och fullständig blinkning hjälper dig att hålla linsen fuktig och ren. 2
 • Sätt alltid i linsen innan du applicerar något smink & ta ut den innan du tar bort sminket.
 • Ta ur omedelbart om dina ögon blir irriterade och du känner obehag eller smärta.

Referenser
1 — Centers for Disease Control and Prevention
2 — University of Iowa Hospitals and Clinics
 

Read more