Logga in

Att använda smink och kontaktlinser tillsammans? Lätt som en plätt!

Ibland blir det svårt att kombinera hur du ser med hur andra ser dig. Många tror att bara för att de använder kontaktlinser kan de inte använda smink. Detta är inte sant. Speciellt då det finns så många expert-råd därute om hur man ska använda linser och smink och ändå ha lyckliga ögon. Till exempel våra tips…

1. Att applicera: Linserna först, sminket efteråt

Att lägga på smink kan vara lite problematiskt, så det är ju logiskt att lägga i kontaktlinser först för att hjälpa dig att se vad du gör bättre. Detta förminskar också risken att du till slut applicerar linserna över små partiklar av maskara eller puder som kan ha kommit i ögat efter applicering av sminket.

2. Att ta bort: Linserna först, sminket efteråt

Samma ordning. Annan orsak. Det lönar sig att ta ut kontaktlinserna innan du tvättar bort sminket. Först och främst är det ju denna process inte lika nogrann och detaljfokuserad, och på så sätt ser du också till att du inte förstör dina linser med ditt sminkborttagningsmedel, vilket förresten borde vara milt och hypoallergiskt.

3. Kvalitetskontroll

Användning av kontaktlinser gör dina ögon mer känsliga för inflammation och infektion, så köp endast produkter av god kvalitet som med mindre sannolikhet kommer att orsaka irritation. Idealt skulle du endast använda produkter som has blivit oftalmologiskt testade, och alla produkterna du använder borde ersättas med jämna mellanrum för att se till att kvalitén av dem inte försämras.

4. Ögonfransar då?

Det är inte en så bra idée att använda lösögonfransar om du använder linser. Kombinationen av lim, linser och ögon är lite oroväckande. Men om du inte kan undvika användandet av lösögonfransar, är det bäst att applicera dem efter att limmet helt och hållet torkat.

5. Typer av smink och linser

Om sminket och linserna går ihop väl beror mycket på typen av smink du använder. Det handlar om att undvika att få bakterier och smuts i ögat. Undvik därför användningen av puderögonskuggor – använd istället krämiga ögonskuggor och håll dig borta från oljebaserat hudsmink som appliceras nära ögonen. Lägg aldrig eyeliner på vattenlinjen, och om du kan, välj att använda engångslinser.

6. Var snäll mot dina ögon

Om dina ögon kliar, är röda eller känns ömma, undvik att använda smink över huvudtaget. Om detta problem inte heller försvinner, gå till din ögonläkare eller optiker. Du kan inte se bra ut utan att må bra.

Har du några tips för anvädning av smink och linser? Eller har du några berättelser som kommer att hjälpa andra att lära sig vad man INTE ska göra? Låt oss veta!

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter