020 78 76 41

Beställ även via telefon:
(Mån-fre 8:30-14:00)

Logga in

Allt du behöver (till Halloween) är zombie-kontaktlinser

Choosing the right sunglasses lens colour
 

Det är den tiden på året när alla zombies, häxor och Frankenstein-fans letar efter den perfekta läskiga Halloween-dräkten. För att ge din outfit en särskilt läskig look bör du inte missa kontaktlinser för Halloween.

De mest populära? White Zombie och WhiteOut linser eftersom de får dina ögon att se kalla, tomma och döda ut. Men finns zombielinser också tillgängliga som receptlinser?

Ja, även de vardagliga linsbärarna bland oss kan njuta av deras Halloween-natt med en klar sikt. Du kan välja mellan receptbelagda och icke-receptbelagda Zombie-linser. De finns i styrkorna 0 till –6,00.

 

Om det är mer troligt att du kommer att ha en rolig Halloween-dräkt i år är Zombie-linser förmodligen inte för dig.


 

Vilka är skillnaderna mellan White Zombie och WhiteOut-linser?

Båda linserna är en del av ColourVUE Crazy Lens-serien. De är perfekta tillbehör till Halloween och ett blickfång vid alla Halloween-fester. Zombies, spöken, skallar – alla dräkter ser bättre ut med vita linser.

White Zombie-linserna är en riktig Halloween-bästsäljare, men WhiteOuts är också mycket populära. Detta beror på att de är mer diskreta än White Zombie eftersom den svarta gränsen runt iris saknas. Detta gör WhiteOuts till ett konstigt vackert alternativ.
 

Vilka andra zombielinser finns det?

Bläddra igenom våra olika zombielinser!
 

Hur länge kan jag använda zombielinser?

 

På grund av deras unika teknologi som garanterar syresättning och säkerhet kan du bära Zombie-linserna under lång tid.

 

Se bara till att sätta i linserna innan festen. Då kan du bära dem hela natten utan problem. Kom ihåg att ta bort dina linser innan du lägger dig.
 

Note:
 
  • Sätt alltid i linserna innan innan du sminkar dig och ta ut dem innan du tar bort ditt smink.
  • Ta ur dina linser omedelbart om dina ögon blir irriterade och du känner obehag eller smärtan.
  • Om du glömmer att ta ut dem och sover med dina linser i eller om dina ögon blir irriterade kontakta en ögonläkare och få dina ögon behandlade så snart som möjligt.

Hur använder jag Zombie-linser?

 

Om du bär kontaktlinser vet du redan hur du sätter in dem. Om inte, här är en kort sammanfattning för dig: 

 

Följ dessa fem steg:

  1. Tvätta händerna: Det är viktigt att se till att du inte har några föroreningar på dina händer.
  2. Förväxla inte den högra linsen med den vänstra: Byt inte linserna från den ena till det andra. Linsfodralet hjälper dig att komma ihåg vilket lins som är rätt för varje öga.
  3. Hantera dina linser försiktigt: Sätt en lins på pekfingret och se till att det är rätt sida uppåt – den ska böjas uppåt som en fin rund skål. När du har rengjort din lins med någon linsvätska, är du redo att sätta i den.
  4. Sätt försiktigt in dina linser:Håll linsen med ena handen och använd den andra handen för att hålla upp ögonlocket. Placera sedan linsen på ytan av ögat. Upprepa på andra sidan.
  5. Blinka – och du är klar! Blinka några gånger för att se om dina linser sitter bekvämt. Det gör de inte? Inga problem. Ta helt enkelt ur linsen, rengör med en linsvätska och sätt i den igen efter att du har använt ögondroppar.

Några frågor? Läs vår grundliga nybörjarguide för kontaktlinser här!
 

Påverkar den vita färgen på Zombie-linser hur jag ser?

Många av våra kunder undrar om zombielinser påverkar vår syn. Många undrar till och med om du ser "vitare“ när du bär vita linser.

Svaret är nej. Du kommer inte att se "vitt“ när du bär White Zombie eller WhiteOut-linser. Men galna linser kan ha en viss effekt på vår syn, därför rekommenderar vi starkt att inte köra medan du bär dem.
 

Slutligen, vilka dräkter ser bäst ut med Zombie-linser?

 

Uppenbarligen passar alla vita linser, särskilt White Zombie- och WhiteOut-linserna, perfekt med alla Zombie-dräkter. De mest populära zombierna är de från den berömda TV-serien The Walking Dead.

 

Walking Dead

Här är vad du behöver för den Walking Dead Zombie-looken:

Ta på en trasig skjorta och sätt in dina zombielinser! Grundfärga din hud med grå färg, ta blodsprut på din hud och applicera svart smink på munnen och ögonen.

Låt nu det läskiga börja!

Läs mer