Sommar solglasögon försäljning!

Logga in

Hur man sätter i kontaktlinser - en nybörjarguide

Första gången man sätter i kontaktlinser kan vara lite avskräckande. Men oberoende av hur vi instinktivt försöker hålla saker borta från våra ögon är det överraskande lätt att sätta i linserna, speciellt om du följer vår 5-stegs guide här under. Och förresten, det kan vara hjälpsamt att hålla på minne att du inte egentligen sätter dem i, utan på ögat. Det låter lite bättre, eller hur?

DE FEM MAGISKA STEGEN

1. Tvätta händerna
Det är viktigt att all smuts du har på händerna, som du aboslut inte vill ha i dina ögon, tvättas bort innan. Använd vanlig tvål för att tvätta dem, skölj av och torka dem för att vara säker på att du inte har smuts, damm eller smink på dina händer. Så ja, det var ju inte speciellt svårt. Då går vi vidare till steg två.

2. Börja alltid med samma öga
Du skulle aldrig sätta fel sko på fel fot eller hur? Linser är lite som skor (nåväl, lite i alla fall) på så sätt att det finns en som passar höger och en som passar vänster öga. Då de ser identiska ut när de kommer ut ur förpackningen kan det vara en bra idé att skapa en vana utav att börja med samma öga och samma sida av förpackningen varje gång.

3. Hantera linserna försiktigt
Lägg en lins på ditt pekfinger och se till att den är med rätt sida upp – den borde vara böjd uppåt, som en skål. Så, efter att du rengjort linsen med lite linsvätska är du redo för att sätta i den.

4. Att sätta i dem
Håll i linsen med ena handen, och använd andra handen för att hålla ditt ögonlock uppe. Sedan, medans du tittar rakt på linsen eller åt sidan, placera linsen på ytan av ögat. Repetera på andra sidan.

5. Blinka lilla öga där, då du sedan färdig är!
Blinka några gånger för att se till att dina ögon känns bekväma. Gör de inte det? Inga problem. Det är helt enkelt att ta ut linserna, rengöra dem med en Multi-Purpose linsvätska, och sedan lägga i dem efter att ha använt ögondroppar. Och sedan då? Ja, sedan är du klar!

Vanliga frågor

Kommer linserna att åka till baksidan av mitt öga?

I ett ord: Nej. I fler ord: Ett tunnt membran som är sammankopplat med ögonlocket gör att detta är omöjligt.

Kommer mina linser att fastna?

Nej. De är designade för att åka i och ut smidigt och enkelt.

Jaha. Betyder detta att de kommer att falla ut?

Detta kommer absolut inte att hända – det är nästan omöjligt.

Om du använder smink och oroar dig över hur detta kommer att gå ihop med linsanvändning, varför inte läsa vårt senaste blogginlägg som handlar om att kombinera de två – att se väl och samtidigt se bra ut? Och om du behöver mer hjälp eller ännu är osäker över något, kontakta din optiker eller ögonläkare, som kommer att kunna hjälpa dig och visa hur du ska göra.

Det var det. Det är faktiskt precis så här enkelt. Snart kommer du att kunna göra det med slutna ögon. Nej vänta lite, det lät ju inte rätt…

Ögonöppnare: Dina berättelser

Provade du våra tips? Låt oss veta hur det gick och om du har fler tips för andra nybörjare.

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter