Logga in

Bästa solglasögonen för ett hjärtformat ansikte

Skriven av Lentiamo on 2023-06-01

Har du undrat vilka solglasögon som passar dig bäst baserat på din ansiktsform? Hjärtformade ansikten ser bra ut i modeller som ger bredd åt den nedre delen av ansiktet. Alternativt kan bågar som kompletterar de vinklarna på pannan, kinderna och käklinjen skapa en harmonisk och smickrande look.

Så vilken modell passar bäst? Det finns ingen exakt formel som används för att hitta de perfekta solglasögonen för varje ansiktsform. Men det finns några användbara riktlinjer som hjälper dig att hitta bågar som kompletterar eller framhäver dina ansiktsdrag! I den här guiden hjälper vi dig att identifiera hjärtformade ansikten, vi rekommenderar solglasögon modeller och förklarar varför varje enskild modell passar bra till hjärtansikten.

Hur man ser om man har ett hjärtformat ansikte

kontur runt hjärtformat ansikte mot blå bakgrund

Hjärtformade ansikten kännetecknas av en bredare panna, smal käke och en smal eller spetsig haka. Så här ser du om du har ett hjärtformat ansikte:

  • Kontrollera bredden på pannan: Hjärtformade ansikten tenderar att ha en bredare panna jämfört med haka och käklinje. Använd ett måttband för att mäta din panna och käklinje vid deras bredaste delar om du är osäker.
  • Kindbenets placering: Hjärtformade ansikten har ofta bredare kindben som sitter högre upp i ansiktet.
  • Titta på hårfästet: vanligtvis, men inte alltid, ett V-format hårfäste som mynnar ut i en punkt mitt på pannan.
  • Observera käkbenet: Hjärtformade ansikten har vanligtvis en smal, ibland spetsig haka som skapar hjärtats botten.

Kändisar med hjärtformade ansikten

collage av halle berry, lupita nyong'o, and reese witherspoon

På bilden från vänster till höger: Halle Berry1, Lupita Nyong'o2, och Reese Witherspoon3.

Vilka solglasögon passar bäst för ett hjärtformad ansikte?

Hjärtansikten ser bra ut i modeller som kontrasterar mot bredare pannor och kindben. Rektangulära eller runda bågar med bred botten skapar symmetri och ger balans.

Och andra sidan är glasögonbågar som följer hjärtformens naturliga vinklar mycket smickrande. Piloglasögon och wayfarers framhäver bredare pannor och smalare käkar. Kolla in våra rekommendationer för våra hjärtformade vänner här:

Kattiga solglasögon (cat eye)

Cat eye solglasögon har uppåtböjda kanter med vinklar som går ut vid tinningarna. Dessa glasögonbågar passar bra för hjärtformade ansikten eftersom de drar uppmärksamheten till den övre halvan av ansiktet. Rundade cat eye-solglasögon ger också bredd åt den nedre ansiktshalvan, vilket skapar en balanserad och harmonisk look.

Lentiamo ELISKA HAVANA BROWN

Köp Lentiamo ELISKA


Runda solglasögon

Runda solglasögon i alla storlekar är ett utmärkt alternativ. De mjukt böjda hörnen balanserar upp de kantiga linjerna i ett hjärtansikte. Den cirkulära formen skapar mjukhet, balans och symmetri.

Meller NYASA AMBER SEA

Köp Meller NYASA


Pilotglasögon

Aviator eller pilotglasögon är en klassisk stil som passar bra på hjärtformade ansikten. Den breda toppen på bågarna följer pannans bredd, medan linsernas droppform kompletterar hakans naturliga linjer.

Ray-Ban Aviator Large Metal RB3025 001/58 55A

Köp Ray-Ban Aviator


Wayfarer solglasögon

Klassiska wayfarers passar nästan alla. Den distinkta omvända trapetsformen passar särskilt bra till hjärtansikten som ofta liknar en omvänd triangel. Nyare, trendiga versioner har kvadratiska solglasögon med bredare underdelar som balanserar smalare chins.

Ray-Ban Wayfarer RB2140 901 50

Köp Ray-Ban Wayfarer

Följ ditt hjärta

Kom ihåg att det finns variationer i varje ansikte och att varje hjärtform är unik. Var inte rädd och lita på dina instinkter och välj bågar som du verkligen älskar. Det som ser "bäst" ut är ofta det du gillar mest.

Personliga preferenser, hårfärg, hudton och många andra faktorer spelar också en roll för hur solglasögon ser ut på dig.

Avslutande ord från Lentiamo

Att välja solglasögon som passar bra till hjärtformade ansikten kan ge balans och framhäva dina naturliga drag. Kom ihåg att solglasögon ska vara skyddande, bekväma och framför allt få dig att känna dig snygg. Experimentera med olika stilar och former för att upptäcka vad som får dig att känna dig mest självsäker.


Image sources:

1. Oprah Daily
2. Vogue
3. InStyle

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter