Logga in

Vilka datorglasögon är rätt för mig? Så här väljer du

Anna Sucha

Medicinskt granskad av Anna Sucha, Optometriker, den 2021-04-28
Skriven av Maria Chiara Tarsia

Under 2021 har datorglasögon snabbt blivit en viktig tillbehör för dem som tillbringar flera timmar med att titta på en digital skärm, oavsett om det är för arbete eller fritid.

Undrar du hur du väljer de bästa glasögonen som blockerar blått ljus för dig? Läs då vidare!

Vad är datorglasögon?

Datorglasögon är utrustade med ett speciellt filter som förhindrar blått ljus från att nå ögats insida.

Under de senaste åren har datorer, smartphones och olika elektroniska enheter med ljusa skärmar har använts allt oftare. Detta är anledningen till att dessa moderna glasögon är lämpliga och rekommenderas även för dem som inte lider av av någon synnedsättning. De icke-dioptriska glasögonen är tillverkade specifikt för att skydda ögonen från blått ljus, vilket är anledningen till att de ofta är kallas ofta "datorglasögon" eller "antitrötthetsglasögon". glasögon".

Ta en titt på vår video nedan för att se hur de fungerar:

Vilka är fördelarna med datorglasögon?

Arbeta med den bärbara datorn, titta på TV, spela spel i timmar i sträck eller scrolla oändligt i sociala medier... du kan nämna det! Oavsett om det är av nödvändighet eller nöje, är smarta enheter nu våra livskamrater.

Intaget av blått ljus från alla dessa enheter - särskilt vid nattetid - kan dock förvirra vår kropp och få den att tro att det fortfarande är dagtid och att det ännu inte är dags att sova. Dessutom kan ett konstant fokus på samma plats tröttna ögonen. Visste du också att när vi använder en apparat tenderar vi att blinka mindre? Alla dessa åtgärder kan orsaka huvudvärk, trötthet i ögonen, eller dålig sömn.

Men det finns enkla lösningar som du enkelt kan använda. En av dem är datorglasögon. De andra? Ta reda på experternas tips och tricks i vår artikel om Digital ansträngning för ögonen och Computer Vision Syndrome.

Sammanfattningsvis är de viktigaste fördelarna med datorglasögon:

 • Skydd mot blått ljus, förhindrar att ljusvågorna kommer in ögat
 • Skydd mot UV-strålar
 • Bekämpar digital ögonstress, trötthet, huvudvärk och torra ögon.
 • Förbättra kontrasten och bildskärmen på digitala skärmar.
 • Förbättra sömnkvaliteten och fokus genom att filtrera korta våglängder som fördröjer melatoninfrisättning.

Var kan man köpa datorglasögon?

Lentiamo har dem alla! Oavsett om du letar efter terminalglasögon för män, kvinnor eller barn. Oavsett din stil eller din budget har vi något som passar dig.

Hur hittar jag de bästa datorglasögonen för mig?

När du väljer dina nya trogna datorglasögon finns det några viktiga saker att ta hänsyn till: Förhållandet av ramen, kvaliteten på glasögonen, kvaliteten på linser och - sist men inte minst - den estetiska kvaliteten..

Urban, fräsch och ung: upptäck Meller Blue Light-kollektionen.

En begränsad budget innebär inte att du måste offra kvalitet. Meller datorglasögon är säsongens bästsäljare. Dessa färdigställda datorglasögon kombinerar kvalitet, design, skydd samt teknik redan från 425kr. Linserna är tillverkade av CR-39, ett material som i stor utsträckning används i solglasögon produktion, tack vare dess reptåliga och hög UV-blockering.

Dessutom innehåller Meller datorglasögon-kollektionen också den exklusiva Bio-based line, dvs. miljövänliga glasögon tillverkade av återvunnet material. och hållbara produktionsmetoder.

Läs mer om Mellers miljövänliga glasögon och solglasögon

Enkelt coolt, tidlöst och snyggt: Ray-Ban Everglasses skyddar dina ögon från blått ljus med stil

Vem älskar inte Ray-Ban? Kungar och drottningar av glasögon har nyligen lanserat sin vackra Everglasses-kollektion. Konceptet är helt enkelt läckert: höga glasögon av hög kvalitet med blått ljus-filter, utan recept och färdiga att bära, med en exceptionellt plus: De modeller som ingår i denna kollektion är de mest ikoniska ramar som gjorde Ray-Ban till nummer ett inom glasögondesign genom årtiondena.

Everglasses linser består också av CR-39, de är reptåliga. och är utrustade med UV-filter.

Receptbelagda datorglasögon? Men självklart!

Synkorrigering + skydd mot blått ljus + din favoritbåge från vårt stora sortiment. urval: den perfekta matchningen. Välj helt enkelt en ram och välj ditt recept, och vårt toppmoderna BlueCut-filter. Och härnäst? Luta dig tillbaka och slappna av! Vår optiker kommer att skapa dina nya glasögon i våra laboratorier och vi kommer att levererar dem till din dörr.

Linser som används av våra specialister tillhandahålls av Omega Optix och består av 1) CR-39 för bantningsindex 1,5, och 2) MR-8 för bantningsindex 1,6 och 1.67. Dessa linser är utrustade med ett UV420-filter och naturligtvis en hög kvalitetsfilter för blått ljus. De har också en antireflexbehandling. AR XBlue.

Hitta dina favoritglasögon mot blått ljus och få dem hem till dig med fri frakt.

Vilka datorglasögon passar mig?

Det kan vara svårt att köpa glasögon på nätet, men det har aldrig varit så här enkelt. Lentiamo ger dig flera verktyg för att hjälpa dig att välja den perfekta storleken. Din terminalglasögon ska passa din ansiktsform och de ska vara bekväma att bära (och snygga att titta på!).

Först och främst: hitta din storlek med hjälp av vår guide.

Andra steget: prova dem med hjälp av vår virtuella spegel.

Enkelt, eller hur?

Känner du redan till din ansiktsform? Här är några förslag:

 • Ovala ansikten kan lätt bära alla ramar.
 • Kvadratiska ansikten ser särskilt graciösa ut i runda och ovala mönster.
 • Runda ansikten, å andra sidan, är perfekta för rektangulära och överdimensionerade bågar.
 • Triangulära ansikten kan välja rektangulära eller överdimensionerade bågar.
 • Hjärtformade ansikten passar bäst med runda, kattiga och rektangulära glasögon
 • Diamantformade ansikten ser bra ut med browline, kattiga eller kvadratiska glasögon.

Letar du efter fler modetips från våra experter för att hjälpa dig att välja det rätta perfekt modell för din ansiktsform? Titta på vår video och låt dig inspireras!

" allowfullscreen>

Gillar du den här artikeln? Dela med dina vänner.

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

  Inga frågor

  *Obligatoriska fält

  Bästsäljande produkter