Kontakta oss info@lentiamo.se eller: 020 78 76 41

Logga in

De bästa glasögonen för en oval ansiktsform

Skriven av Lentiamo on 2023-11-17

Ovala ansikten är väldigt mångsidiga, vilket innebär att de lämpar sig för en mängd olika glasögonstilar. Att experimentera med trendiga färger eller klassiska modeller är enkelt med den här ansiktsformen!

I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i vad som definierar ovala ansiktsformer, rekommendera några glasögonstilar och förklara hur varje bågdesign kompletterar eller kontrasterar. Från cat-eye till rektangulära bågar - möjligheterna är oändliga för den som söker de perfekta glasögon för att framhäva eller kontrastera denna ansiktform.

Så vet du om du har en oval ansiktsform

konturer av ett ovalt ansikte mot neutral bakgrund

Ovala ansikten har en harmonisk balans, med något rundade kindben och en något smalare panna och käklinje. Du vet hur ett ovalt ansikte ser ut, men vad är det som gör ett ansikte ovalt?

  • Ovala ansikten är oftast längre än de är breda, vanligtvis ungefär dubbelt så långa.
  • Oftast är pannorna lätt böjda eller har en svag lutning sett från sidan.
  • Ovala ansikten bibehåller vanligtvis a konsekvent bredd från toppen till botten av huvudet.
  • Ovala ansikten kännetecknas ofta av mjuka drag utan skarpa vinklar på kinderna eller käklinjen.

Kändisar med ovala ansikten

collage av jennifer lawrence, rihanna och ryan reynolds

På bilden från vänster till höger: Jennifer Lawrence1, Rihanna2, Ryan Reynolds3

Vilka glasögon är bäst för en oval ansiktsform?

Ovala ansikten ser bra ut i en mängd olika glasögon stilar. Avlånga former, som i cat-eye eller aviatorglasögon, kompletterar den naturliga längden hos ovala ansikten. Vinklade rektanglar eller kvadratiska bågar bryter av den mjuka formen och ger kontrast.

Cat-eye glasögon

De uppåtriktade hörnen av cat-eye glasögon drar uppmärksamheten uppåt och harmonierar med längden på ovala ansikten samtidigt som de framhäver kindbenen. Dessa bågar utstrålar elegans och sprallighet, vilket gör dem till ett utmärkt val för personer med ovala ansikten.

Armani Exchange 0AX1034 6044 52

Köp Armani Exchange


Aviator glasögon

Den långsträckt droppformad av pilotglasögon kompletterar ovala ansikten exceptionellt bra. Pilotglasögonen kallas också för pilotglasögon och den här coola formen är unik och ses oftare som solglasögon än som dioptriska glasögon.

Ray-Ban New Aviator 0RX3625V 3094 55

Köp Ray-Ban New Aviator


Rektangulära glasögon

För den som söker en kontrast är rektanglar bredare än de är långa,  den exakta motsatsen till ovaler. rektangulära glasögon ger dimension och kontrast till de långsträckta dragen för ovala ansikten. Eftersom de sträcker sig över hela ansiktets bredd drar de blicken utåt för att skapa balans.

Lentiamo JAKUB HAVANA BROWN

Köp Lentiamo JAKUB


Kvadratiska glasögon

Liknar sina rektangulära motsvarigheter, kvadratiska glasögon skapar märkbar kontrast med sina skarpa linjer och vinkelräta vinklar. Dessa ramar kan accentuera, kontrastera och ge djup mer effektivt än rektangulära glasögon.

Persol 0PO3292V 985 48

Köp Persol


Finns det några glasögonmodeller som man ska undvika?

Även om du kan bära alla glasögon som du gillar med ditt ovala ansikte, tenderar människor med ovala ansikten ibland att undvika vissa stilar. 

För stora glasögon kan stör de balanserade proportionerna hos ovala ansikten. De kan ge för mycket tyngd åt ansiktets sidor om de sträcker sig längre än huvudets bredaste del. Högre glasögonbågar kan också förlänga ansiktet och lägga för mycket vikt vid längden och för lite fokus på en balanserad look.

Oändliga möjligheter

Även om många modeller passar utmärkt för ovala ansikten bör du prioritera ditt självförtroende och din komfort när du söker synkorrigering av hög kvalitet. Utforska olika stilar, färger och material för att hitta det perfekta paret som passar din personlighet och stil.

För fler råd, utforska vår glasögonguide, med information om glasets material, färger som kompletterar din hårfärg med mera.

Avslutande ord från Lentiamo

Att välja glasögon ska vara en trevlig upplevlese! Oavsett om du väljer bågar som kompletterar eller kontrasterar dina naturliga drag, se till att de erbjuder nödvändig synkorrigering och skydd. Ta vara på mångsidigheten i din ovala ansiktsform och bär dina nya glasögon med självförtroende!


Image sources

1. Vogue
2. Just Jared
3. InStyle

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter