Logga in

Topp 10 bästa linsvätskorna 2023

Jakub Odcházel, DiS.

Medicinskt granskad av Jakub Odcházel, DiS., Chefsoptiker, den 2022-11-09. Skriven av Lentiamo

Missa inte en av våra bästsäljare: Solunate Multi-Purpose innehåller hyaluronsyra som bidrar till att behålla fukt för både god komfort och friska ögon.

Linsvätskor är utformade för att rengöra och desinficera kontaktlinser för att hålla dina ögon friska och fria från infektioner. Många linsvätskor återfuktar även kontaktlinserna för att ge dig som bärare en ökad komfort.

Med så många alternativ att välja mellan är det svårt att hitta en linsvätska som passar dina linser och behov. Vi har därför sammanställt en lista över årets bästa linsvätskor för att göra enklare att välja rätt. 

Nedan hittar du Lentiamos tips på de bästa linsvätskorna, från den bästa produkten för känsliga ögon till den bäst anpassade linsvätskan i reseformat. Är du redo att ta en titt?

Hur vi valde de bästa linsvätskorna...

 • Egen sökning- Vi har undersökt linsvätskor, ingredienser med mera för att väga fördelar och nackdelar. Vi tittade på populära och nya linsvätskor på marknaden för att hitta de allra bästa.
 • Kundomdömen - Vi har tagit del av kundrecensioner för att se vad användarna har att säga om varje linsvätska.
 • Godkänd från vår optiker - Lentiamos optiker granskade vårt resultat och gav sina expertutlåtanden om de bästa linsvätskorna för i år.

Läs om fördelarna och de eventuella nackdelarna med varje lösning nedan för att hitta din lösning!

Toppval från vårt sortiment

Bäst totalt sett: ReNu MultiPlus
Gå till omdömet ⬇

Bäst valuta för pengarna: Solunate Multi-Purpose
Gå till omdömet ⬇

Bästa peroxidlösningen: Oxynate Peroxide
Gå till omdömet ⬇

Bäst för känsliga ögon: Biotrue Multi-Purpose
Gå till omdömet ⬇

Bästa budgetlösning: Vantio Multi-Purpose
Gå till omdömet ⬇

Bäst linsvätska i reseformat: SOLOCARE AQUA
Gå till omdömet ⬇

Bäst för hårda kontaktlinser: AVIZOR GP MULTI 
Gå till omdömet ⬇


Bästa allround-lösningen: ReNu MultiPlus

ReNu MultiPlus 360 ml är lämplig för alla mjuka kontaktlinser, inklusive silikonhydrogel-linser. Den innehåller borsyra som effektivt desinficerar och balanserar pH-värdet för att säkerställa renare och bekvämare linser.

ReNu MultiPlus är vårt främsta val av bästa flergångslösning på grund av dess mångsidighet och förmåga att ta hand om alla typer av kontaktlinser. Best Products Reviews betygsätter ReNu MultiPlus högt bland andra populära lösningar.1

Fördelar

 • Avlägsnar mikroorganismer på kontaktlinsen
 • Avlägsnar envisa proteinavlagringar för klarare syn
 • Maximal återfuktning

Nackdelar

 • Inte lämplig för hårda kontaktlinser

Så här betygsätter våra kunder denna produkt:

Beställ ReNu MultiPlus

Vad gör en multi-purpose solution? Multi-purpose solution är utformade för en fullständig vård av kontaktlinser. Lösningar med flera användningsområden är praktiska och erbjuder omfattande linsvård, från sköljning, desinficering, rengöring och förvaring.


Bäst valuta för pengarna: Solunate Multi-Purpose

Solunate Multi-Purpose solution är den mest sålda linsvätskan hos Lentiamo. Solunate innehåller hyaluronsyra för maximal återfuktning.

Solunate har ett innehåll om 400 ml och är därmed större än många andra linsvätskor vilket gör att linsvätskan räcker upp till fem dagar längre än andra linsvätskor till samma pris. Solunate är vårt bästa val eftersom du får mer linsvätska per flaska.

Fördelar

 • Lämpligt för känsliga och torra ögon
 • Hyaluronsyra för effektiv återfuktning
 • Större flaska till ett bättre pris

Nackdelar

 • Inte lämplig för hårda kontaktlinser

Så här betygsätter våra kunder denna produkt:

Beställ Solunate Multi-Purpose

Är du redo att prova något nytt? Solunate Multi-Purpose är ett utmärkt alternativ till ReNu MPS Sensitive Eyes, Biotrue Multi-Purpose och OPTI-FREE.


Bästa väteperoxidlösningen: Oxynate Peroxide

Oxynate Peroxide är en högkvalitativ väteperoxidlösning som är utformad för att rengöra och desinficera kontaktlinser på djupet. Genom en kemisk reaktion tränger väteperoxidlösningar in i kontaktlinsen för att bryta upp svårborttagna avlagringar och ansamlingar som kan orsaka obehag och grumliga linser.

Oxynate Peroxide är vårt förstahandsval när det kommer till väteperoxidlösningar på grund av dess kapacitet att rengöra med hög kvalitet och ett optimalt förhållande mellan pris och kvalitet.

Fördelar

 • Rengör på djupet och avlägsnar avlagringar
 • Passar mjuka och hårda kontaktlinser
 • Bra för känsliga ögon

Nackdelar

 • Inte för snabb sköljning

Så här betygsätter våra kunder denna produkt:

Beställ Oxynate Peroxide

Har du inte använt en väteperoxidlösning tidigare? Tänk på att väteperoxidlösningar måste neutraliseras innan de kommer i kontakt med ögonen. Denna process tar minst sex timmar. Lär dig mer om hur man använder peroxidlösningar innan du börjar.


Bäst för känsliga ögon: Biotrue Multi-Purpose

Biotrue Multi-Purpose 360 ml solution av Bausch & Lomb hämtar inspiration från ögonens fysiologi. Linsvätskan är pH-balanserad för att matcha en hälsosam tårvätska för bekväm användning under hela dagen.

Tack vare dess dubbla desinfektionssystem, desinficerar Biotrue Multi-Purpose också effektivt och avlägsnar oönskade lipider och proteiner som kan ge en grumlig syn.

Biotrue Multi-Purpose är vårt bästa val för känsliga ögon eftersom den fungerar i harmoni med ögats naturliga funktioner för mindre irritation.

Fördelar

 • Neutralt pH som efterliknar friska tårar
 • Avlägsnar proteinuppbyggnad samtidigt som de nyttiga proteinerna bevaras.
 • Upp till 20 timmars fuktighet

Nackdelar

 • Inte lämplig för hårda kontaktlinser

Så här betygsätter våra kunder denna produkt:

Beställ Biotrue Multi-Purpose

Varför är ph-värde viktigt? Obehag i kontaktlinser har kopplats till olika ph-nivåer mellan naturliga tårar och kontaktlinslösningar. För att upplevelsen ska vara så bekväm som möjligt bör ph-värdet i linsvätksan ligga inom ett visst intervall.2


Bästa budgetalternativet: Vantio Multi-Purpose

Vantio Multi-Purpose är en enkel lösning som desinficerar, återfuktar och avlägsnar proteinavlagringar. Den är idealisk för att skölja och förvara kontaktlinser. Vantio Multi-Purpose är vårt bästa budgetval för dem som vill spara lite pengar samtidigt som de drar full nytta av allsidiga kontaktlinsvårdslösningar.

Fördelar

 • Prisvärd
 • För mjuka och hårda kontaktlinser
 • Återfuktar

Nackdelar

 • Skruvkapsyl

Så här betygsätter våra kunder denna produkt:

Beställ Vantio Multi-Purpose

Vill du spara med Vantio? Vantio Multi-Purpose är ett prisvärt alternativ till många populära lösningar, t.ex: All In One Light, Zero-Seven Refreshing, Options Multi och många fler.


Bästa lösningen i reseformat: SOLOCARE AQUA

SOLOCARE AQUA är ett utmärkt alternativ för dina resor då 90 ml-flaskan uppfyller de flesta flygbolagens restriktioner. Den här lösningen med flera användningsområden är den perfekta lösningen för rengöring, desinficering, sköljning och förvaring av linser.

Nyare flaskor har ett unikt, patenterat låssystem som håller locket på plats för att förhindra läckage.

SOLOCARE AQUA är vårt bästa val för reseprodukter i resestorlek på grund av dess anmärkningsvärda fuktkapacitet och dess pålitliga flaskdesign. Den finns också i flaskor i standardstorlek och värdeförpackningar.

Fördelar

 • Perfekt storlek för flyg och resor
 • HydroLock-effekt för långvarig återfuktning
 • Högkvalitativt linsfodral ingår

Nackdelar

 • Inte lämplig för hårda kontaktlinser

Så här betygsätter våra kunder denna produkt:

Beställ SOLOCARE AQUA

Behöver du en linsvätska för resor? Blanda aldrig två olika typer av kontaktlinslösningar. Lösningar för flera ändamål har ingredienser som kan vara oförenliga med ingredienser i andra lösningar. Om du använder två olika lösningar för ett par linser kan det upphäva lösningens effektivitet eller orsaka irritation.


Bästa lösningen för hårda kontaktlinser: AVIZOR GP MULTI

AVIZOR GP MULTI är speciellt framtagen för att vårda hårda (rigida gaspermeabla) kontaktlinser. Det är en allround-lösning som bekvämt rengör, desinficerar och återfuktar. Inga ytterligare rengöringsmedel behövs, men de med känsliga ögon kan skölja linserna med en saltlösning efter desinfektionsprocessen.

AVIZOR GP MULTI är vårt främsta val för hårda kontaktlinser på grund av dess kvalitet och effektivitet.

Fördelar

 • Praktisk allround-lösning
 • Förhindrar att mikroorganismer fastnar på linsens yta.
 • Innehåller smörjmedel för fukt och komfort

Nackdelar

 • Det tar minst fyra timmar att desinficera.

Så här betygsätter våra kunder denna produkt:

Beställ AVIZOR GP MULTI


Andra linsvätskor som är populära hos våra kunder

De tre sista valen är baserade på kundrecensioner. Varje lösning är högt rankad och erbjuder unika fördelar.

OPTI-FREE RepleniSH är formulerad för extra fukt och är perfekt för torra ögon. Om du har känsliga ögon eller använder en väteperoxidlösning är sköljning med AVIZOR Saline ett enkelt sätt att se till att dina linser är sköljda och redo att användas. ReNu MPS Sensitive Eyes är en bra allt-i-ett-lösning för dem med känsliga eller lätt irriterade ögon.


Vanliga frågor

Hur väljer du rätt linsvätska för dina kontaktlinser?

Det finns många olika produkter beroende på vad dina ögon behöver. Det som fungerar för en person fungerar dock inte nödvändigtvis för andra. Tänk alltid på två krav: maximal återfuktning och tillräcklig desinfektion.

Maximal återfuktning

Har du hört talas om torra ögon? Detta är ofta ett resultat av att man vistas i en dammig miljö när man bär kontaktlinser eller uppstår efter dagligt datorarbete. Torra slemhinnor innebär torra ögon - för detta problem rekommenderar vi att du använder en lösning som effektivt återfuktar linserna, till exempel vår bästsäljande Solunate-lösning.

Tillräcklig desinficering

Intresserad av att testa peroxidlösning? Denna typ av lösning rengör dina kontaktlinser särskilt noggrant genom att avlägsna bakterier och sediment. Linserna rengörs genom en kemisk reaktion som kan ta upp till flera timmar. I slutet av processen neutraliseras peroxidlösningen så att du säkert kan sätta tillbaka linserna i ögonen.


Slutsatser från Lentiamo

Lentiamos chefsoptiker rådfrågades om forskning, övergripande innehåll och produktrekommendationer i den här guiden för medicinsk korrekthet för att ge dig så tillförlitlig information som möjligt.

I slutändan beror den bästa linsvätskan för dig på dina ögon och behov. Om du har haft svårt att hitta rätt lösning eller letar efter en lösning med fler fördelar kan den här guiden visa dig i rätt riktning.

Lentiamo erbjuder ett brett utbud av kontaktlinser och lösningar till överkomliga priser. Upptäck allt du behöver för att ta hand om dina ögon direkt i vår webbshop idag.


Källor

1. Best Product Reviews, 10 Best Bausch Lomb Renu Multiplus In The UK
2. National Library of Medicine, Comparative study of pH for different saline and multi-purpose contact lens solutions

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

  Inga frågor

  *Obligatoriska fält

  Bästsäljande produkter