Logga in

De bästa solglasögonen för ett runt ansikte

Skriven av Lentiamo on 2023-06-27

Personer med runda ansikten väljer ofta solglasögon som ger vinklar, definierar ansiktet och skapar balans till deras mjuka ansiktsdrag. Vilka bågar gör det?

Spoilervarning! Det finns inte en solglasögonmodell som är "bäst" för en viss ansiktsform. Det finns däremot ett antal saker att ta hänsyn till. Om du vill framhäva vissa drag eller kontrastera dem finns det många alternativ. Vi hjälper dig att identifiera en rund ansiktsform, rekommenderar solglasögonmodeller och förklarar varför varje enskild ramstil fungerar bra i den här artikeln. Låt oss ta en titt!

Hur man ser om man har ett runt ansikte

kontur av ett runt ansikte med rund form mot vit bakgrund

Runda ansikten tenderar att ha lika proportioner runtom med mjukare vinklar och fylligare kinder. I allmänhet är käklinjen även rundad utan skarpa linjer. Så här ser du om du har ett runt ansikte:

  • Mät proportionerna: Mät både bredden och längden på ditt ansikte. Det viktigaste kännetecknet för ett runt ansikte är att bredden är ungefär lika lång som längden.
  • Kontrollera kindben och käklinje: Runda ansikten har vanligtvis mjukt böjda kindben och fylligare kinder. Käklinjen tenderar att vara mindre markerad och mer rundad än kantig.
  • Bedöm pannan och hakan: Runda ansikten har ofta en något bredare panna och hakan är i allmänhet rundad, snarare än spetsig eller fyrkantig.

Kändisar med runda ansikten

collage av queen latifah, chrissy teigen och ed sheeran.

På bilden från vänster till höger: Queen Latifah1, Chrissy Teigen2, Ed Sheeran3.

Vilka solglasögon är bäst för en rund ansiktsform?

De med runda ansikten kan tycka om bågar som kontrasterar deras mjuka drag. Vinklade stilar och de djärva linjerna hos rektangulära och kvadratiska nyanser är bra alternativ. Tall and oversized frames add contrast to the width of this face shape. 

Kolla in våra rekommendationer för våra rundformade vänner här:

Rektangulära eller kvadratiska solglasögon

Vilken bågar med raka linjer eller vinklade sidor fungerar bra. Bågarnas linjer kontrasterar de mjuka dragen i ett runt ansikte, vilket ger intresse och dimension. Wayfarers är Rektangulära solglasögon med raka linjer som kan bryta av fylligare kinder.

Ray-Ban Wayfarer RB2140 901 50

Köp Ray-Ban Wayfarer


Cat eye solglasögon

De uppåtböjda ytterkanterna av kattiga solglasögon ger ansiktet en lyftande effekt och får det att se mer långsträckt och smalt ut. De vinklade linjerna ger också en perfekt balansera de mjuka kurvorna av ett runt ansikte.

Chiara Ferragni CF 7006/S 807 IR 53

Köp Chiara Ferragni


Oversized solglasögon

Stora, överdimensionerade solglasögon kan vara ett bra val för runda ansikten. Högre ramar ge mer skydd och hjälper till att skapa en illusion av längd. Leta efter stilar som når den bredaste delen av ditt ansikte för att uppnå en smickrande effekt.

Hugo Boss 1386/S 086 HA 51

Köp Hugo Boss


Geometriska solglasögon

Solglasögon med skarpare kanter och vinklar bryter av de sluttande linjerna i runda ansikten. Linjerna kontrasterar lätt olika delar av ansiktet som kinderna och tinningarna.

Ray-Ban Hexagonal RB3548N 002/58 51

Köp Ray-Ban Hexagonal

Bra glasögonval för runda ansikten

Alla personers ansikten är olika. Bejaka dina ansiktsdrag, lita på din magkänsla och välj bågar som du tycker är snygga.

Om du redan har bestämt dig för att du har ett runt ansikte men fortfarande behöver lite vägledning kan du utforska solglasögon guide. Den erbjuder en mängd inspiration och täcker ämnen som linsmaterial och nyanser som fungerar med din hudton, bland andra användbara tips.

Avslutande ord från Lentiamo

Kom ihåg att detta är generella solglasögonförslag för runda ansikten. Personliga preferenser spelar en viktig roll när du väljer den bästa formen för dig. Prova olika stilar och välj former som du känner dig trygg i.

Läs mer

Är du inte säker på att du har ett runt ansikte? Kolla in våra guider om andra ansiktsformer som de bästa solglasögon för ovala ansikten eller de bästa solglasögonen för ett hjärtformat ansikte.


Image sources

1. POPSUGAR
2. Cosmopolitan
3. Forbes

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter