Logga in

Vilka färgade kontaktlinser är de bästa för mig?

Färjade linser är en populär trend. Många av oss har redan provat färgade linser, till exempel på Halloween eller karneval, vissa bär dem ofta för att förbättra sin ursprungliga ögonfärg, eller för att ge sig själva ett helt nytt utseende genom att ändra det.

Det finns många olika typer av färgade kontaktlinser: förbättrade nyanser förstärker den naturliga ögonfärgen medan ogenomskinliga nyanser ersätter våra ögonfärger med läskiga och extravaganta mönster som zombieögon, ormskinn eller kattögon. Dessutom finns de flesta färgade kontaktlinser med kraft, så det är ganska enkelt att byta ut dina vanliga kontakt linser.

Ta reda på vilka färgade kontaktlinser som är bäst för DIG!

Vilka olika typer av färgade kontaktlinser finns tillgängliga?

I princip finns det två olika typer av färgade kontaktlinser – färgade linser med och utan styrka.

 • Receptbelagda färgade linser korrigerar din myopi (kortsiktighet) eller hyperopi (långsynthet) samt förbättra eller ändra ögonfärgen helt.
 • Icke-korrigerande färgade kontakter har ingen linsstyrka för synkorrigering och bärs för kosmetiska ändamål för att ändra din ögonfärg.
Enhancement tints

 

Enhancement tint

Förbättrings nyans

Som namnet antyder är en förstärkande färg avsedd att förbättra den naturliga färgen på dina ögon. Färgade kontaktlinser med denna typ av nyans är vanligtvis bäst för personer som har ljusa ögon och vill göra sina ögonfärger mer levande.

Vivid tints

 

Vivid and opaque tint

Stark och ogenomskinlig nyans

Du letar efter ljusare färger som kommer att locka alla ögon på dig? Då är opaka kontaktlinser precis rätt för dig. De täcker din naturliga ögonfärg och ersätter den med en ny, stark färg. Starka nyanser finns i ett stort utbud av färger.

Crazy tints

 

Crazy lenses

Galna linser

Galna linser kännetecknas av deras unika färger och mönster. Galenskap och extravagans har prioritet: Oavsett om drake, orm eller blomma ögon, galna linser är rätt val för varje kostym på Halloween, karneval eller någon annan fest.

Vilka färgade kontaktlinser ska du välja för dina ögon?

Färgen på dina färgade kontaktlinser beror på många faktorer, till exempel din hårfärg, hudton och din personliga smak. Du bör därför fråga dig själv:

Vilken typ av utseende vill jag uppnå? Vill jag att mina ögon ska se naturliga ut eller snarare dramatiska?

När du har hittat de färger som passar dig, ha kul med att anpassa din outfit, smink och smycken! Din perfekta matchning kombinerar optimal linskomfort med en trendig stil som får dig att känna dig vacker och annorlunda!

Obs: Alla kontaktlinser listade nedan är tillgängliga som receptfärgade linser. Ta bara ut dina konventionella kontaktlinser och ersätt dem med färgade dagliga, månatliga och kvartalsliga linser. Läs produktbeskrivningarna och hitta linser för dig som matchar din önskade nötningstid. Kontrollera också alltid parametrarna för dina aktuella kontaktlinser och se till att dina önskade färglinser matchar dessa parametrar.

Färgade kontaktlinser för ljusa ögon

Förbättrande färger är oftast bäst med ljusa ögonfärger eftersom de blandar din naturliga färg med en touch av något annat. En blå färgblandning kommer inte att märkas på en mörkbrun iris, medan någon med gröna ögon kunde sätta på den blå linsen och du kunde se skillnaden från fem meter bort.

Färgade kontaktlinser för mörka ögon

Ju mörkare dina ögon är, desto mörkare eller mer livliga och ogenomskinliga bör dina färgade kontaktlinser vara. En kontaktlins som är gjord för ljusare ögonfärger (blå eller grön) kommer inte att vara så synlig på ett mörkare öga.

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

 • Jeanette L.

  Hej! Jag har vart hos optiker och köptecdär ett par linser utan styrka, tog en stark blå färg ,för mina egna är ljusblå. Va där nyss och ville ha bruna. Tyvärr blev dom grå på mej och såg jätte tråkiga ut. Så hon kunde inte hjälpa mej. Jag vill så gärna ha bruna linser. Mvh Jeanette Lindgren

  Svara
  • Klára
   Lentiamo.se

   Hej Jeanette!

   Tack för att du kontaktade oss. Vi rekommenderar att du kollar våra bruna
   linser här.

   Med vänliga hälsningar, Klara, Lentiamo kundtjänst


   Svara

*Obligatoriska fält

Bästsäljande produkter