Kontakta oss info@lentiamo.se eller: 020 78 76 41

Logga in

De bästa glasögonen för en rund ansiktform

Skriven av Lentiamo on 2023-11-20

När det kommer till att hitta de bästa glasögonen för runda ansikten tror många att det bara finns en eller två stilar som fungerar. Det finns tvärtom en mängd olika glasögon ser bra ut på runda ansikten. Allt handlar om personliga preferenser och vad som får dig att må bra. Du kan begränsa dina val genom att beakta olika faktorer för att framhäva eller nedtona dina unika egenskaper.

I den här artikeln förklarar vi hur man identifierar en rund ansiktsform, vi rekommenderar några glasögon som vanligtvis passar runda ansiktsformer samt förklarar varför varje båge ser bra ut.

Hur man ser om man har ett runt ansikte

kontur runt ett runt ansikte på neutral bakgrund

Generellt har runda ansikten fylligare kinder och mjuka drag. Notera nedan egenskaper för att avgöra om du har ett runt ansikte:

  • Proportioner: Mät bredden och längden på ditt ansikte. En viktig indikator på ett runt ansikte är när bredden är ungefär lika stor som längden.
  • Kindben och käklinje: Runda ansikten har vanligtvis mjukt böjda kindben och fylligare kinder. Käklinjen är mindre markerad och tenderar att vara mer rundad än kantig.
  • Panna och haka: Runda ansikten har ofta en något bredare panna, och hakan är i allmänhet rundad snarare än spetsig eller fyrkantig.

Kändisar med runda ansiktsformer

collage av selena gomez, kirsten dunst, och jonah hill

På bilden från vänster till höger: 1, Kirsten Dunst2, Jonah Hill3

Vilka glasögon är bäst för en rund ansiktsform?

Om du har en rund ansiktsform kanske du vill överväga receptbelagda glasögon som kontrasterar dina mjuka drag. Vinklade stilar med djärva linjer, som rektangulära och kvadratiska ramar, fungerar särskilt bra. Stora bågar eller starka färger kan ge en smickrande effekt. Här är några rekommenderade glasögonmodeller för runda ansikten:

Wayfarer glasögon

De raka linjerna för rektangulära glasögon or kvadratiska glasögon fungerar bra med runda ansikten. Den kantiga linjer skapar kontrast genom att lägga till en definierande linje genom mitten av ansiktet. Tänk på klassiska glasögon i Wayfarer-stil som vanligtvis har diagonala linjer som hjälper till att bryta upp fylligare kinder.

Ray-Ban Wayfarer Ease 0RX4340V 8225 50

Köp Ray-Ban Wayfarer Ease


Färgglada glasögon

Om du föredrar att kontrastera dina drag är djärva och färgglada glasögon ett perfekt val. Starka färger och livfulla mönster drar uppmärksamheten bort från ansiktskonturerna och lägger istället fokus på glasögonen. Prova färgglada bågar som bryter av mot din runda form!

Prada 0PR 11RV ROJ1O1 52

Köp Prada


Överdimensionerade glasögon

Överdimensionerade glasögonbågar är ett utmärkt val för runda ansikten. Smalare ansiktsformer passar ofta inte med större bågar, men runda ansikten ser fantastiska ut i olika oversized-stilar oavsett bågens form eller stil. Välj stilar som når den bredaste delen av ansiktet för att få en smal och smickrande look. 

Prova överdimensionerade versioner av stilar som vanligtvis inte är lika populära för runda ansikten, t.ex. överdimensionerade runda glasögon

Max Mara MM 5001-H 036 14 57

Köp Max Mara


Cat-eye glasögon

Cat-eye-glasögon är särskilt smickrande på runda ansikten tack vare sin kantiga och uppåtböjda design. I många cat-eye stilar efterliknar den nedre delen av glasögonen de rundade linjerna på käken och kinderna, och den hörnen drar ögat uppåt för att visuellt lyfta ansiktet och kindbenen.

Lentiamo ANNA DEEP BLACK

Köp Lentiamo ANNA


Vilka glasögon ska du undvika för runda ansikten?

Även om inga glasögon är förbjudna för runda ansikten, är vissa glasögonbågar inte särskilt omtyckta av personer med denna ansiktsform.

Små glasögonbågar kan se malplacerade ut på ett runt ansikte. Om ditt mål är att förminska ansiktets fyllighet kan små bågar få kinderna att se fylligare och bredare ut.  

Runda ansikten i rätt glasögon 

Det är viktigt att komma ihåg att alla ansikten är unika, även runda former! Lita på dina instinkter när du väljer bågar för synkorrigering. Att prova olika stilar hjälper dig att hitta dioptriska glasögon som får dig att känna dig säker och bekväm. Så oavsett om du vill framhäva eller mjuka upp dina drag, kan du vara säker på att hitta rätt receptbelagda glasögon.

Om du behöver ytterligare råd kan du läsa vår glasögonguide, som ger inspiration om linsens material, lämpliga nyanser för din hudton och andra användbara tips.

Avslutande ord från Lentiamo

Även om dessa rekommendationer är allmänna riktlinjer kan de fungera som en utgångspunkt för ditt val av båge för runda ansikten.

I slutändan är de bästa glasögonen för runda ansikten de som får dig att må bra och passar din personliga stil. Så fortsätt att prova olika modeller och stilar för att hitta det perfekta paret som framhäver din naturliga skönhet. Lycka till med glasögonjakten!


Image sources

1. InStyle
2. Rare Gallery
3. Deník N 

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter