Bli stjärnan på sommarens festivaler med färgade kontaktlinser. Rabatter inuti 👉

Logga in

De bäst passande solglasögonen för oval ansiktsform

Skriven av Lentiamo on 2023-06-29

Har man ett ovalt ansikte är det många bågar som passar. Runda eller avlånga solglasögon kompletterar de kurviga linjerna och naturliga symmetrin perfekt. Men och andra sidan ger skarpare kanter och djärvare bågar en bra kontrast till de mjukare formerna.

Hur kommer det sig att det är så många stilar som passar så bra på ovala ansikten? Hitta den perfekta solglasögonen för varje ansiktsform är inte en exakt vetenskap. Det bästa är att följa riktlinjer som hjälper dig att hitta solglasögon som komplettera eller kontrasterar dina ansiktsdrag! I den här guiden visar vi hur du kan identifiera ovala ansiktsformer, vi rekommenderar olika modeller som passar och förklarar varför en viss bågmodell passar bra till olika ansiktsformer.

Hur man kan se om man har ett ovalformat ansikte

kontur runt oval form ansikte på blå bakgrund

Ovala ansikten kännetecknas av balanserade proportioner, med mjukt rundade kindben och en något smalare panna och käklinje. Så här ser du om du har en oval ansiktsform:

  • Mät ansiktets längd: Ovala ansikten är längre än de är breda, ibland dubbelt så långa.
  • Kolla på din panna: Ovala ansikten har ofta en lätt böjd eller svagt sluttande panna.
  • Kolla ansiktets bredd: Ovala ansikten har oftast samma bredd från toppen till botten av ansiktet.
  • Övriga egenskaper: Ovala ansikten är ofta släta till utseendet och har i allmänhet inga skarpa vinklar vid kinderna eller käklinjen.

Kändisar med ovala ansikten

collage av george clooney, beyoncé och courtney cox

På bilden från vänster till höger: George Clooney1, Beyoncé2, Courtney Cox3

Vilka solglasögon passar bäst för en oval ansiktsform?

Har man en oval ansiktsform passar man bra i glasögonmodeller med rundade eller utdragna kanter, som cirkulära och ovala bågar. Dessa kompletterar den symmetri som ovala ansikten naturligt har. För att lägga till en kontrast, så kan vinklade bågar som wayfarers eller fyrkantiga bågar bryta av den släta formen.

Cat eye solglasögon

De uppåtriktade hörnen av kattiga solglasögon drar blickarna till sig uppåt. Detta kompletterar ansiktets längden på det ovala ansikten snyggt samtidigt som det framhäver kindbenen.

Lentiamo ELISKA DEEP BLACK

Köp kattiga solglasögon


Runda solglasögon

Både ovala ansikten och runda solglasögon har väl avvägda proportioner. De böjda kanterna på runda bågar ger en subtil kontrast till de mjuka konturerna av ett avlångt ansikte. Detta skapar ett harmoniskt och balanserat utseende.

Emporio Armani EA 4185 507180 47

Shop runda solglasögon


Aviator solglasögon

Aviator eller pilotglasögon är en fantastisk modell som passar många ansiktsformer. För ovala ansikten passar aviator modellen i synnerhet.

 

Ray-Ban Aviator Large Metal RB3025 001/58 55A

Shop pilotglasögon


Rektangulära solglasögon

Rektangulära solglasögon ger rätt mängd kontrast till de mjuka dragen i ovala ansikten. De bryter upp mitten av ansiktet med vinklade linjer som ger både intresse och dimension. 

Vogue Hailey Bieber 0VO 5440S W65613 52

Köp rektangulära solglasögon

Oändliga möjligheter för "ovaler"

Många solglasögon är snygga på ovala ansikten, men de bästa solglasögonen är de du älskar. Experimentera med stilar, färger och material för att hitta ditt perfekta par.

Olika faktorer, som personliga preferenser, hårfärg och hudton, bidrar till det övergripande utseendet på solglasögon på en individ. Om du har fastställt att du har ett ovalt ansikte men behöver lite mer hjälp, kolla in solglasögon guide för ytterligare insikter om linsens material, nyanser som passar din hårfärg och annan värdefull inspiration.

Avslutande ord från Lentiamo

Att välja solglasögon som passar dig är lättare än det kan verka. När du har identifierat din ansiktsform kan du hitta bågar som kompletterar eller kontrasterar dina naturliga drag. Se till att dina solglasögon skyddar och får dig att känna dig självsäker!

Läs mer

Är du inte säker på att du har ett ovalt ansikte? Kanske är dina drag lite bredare. Läs  om de bästa solglasögonen för en rund ansiktsform!


Image sources

1. WallHere
2. Cosmopolitan
3. Mirror

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter