Flash sale: Sportglasögon 🔥

Logga in

De bästa glasögonen för ett hjärtformat ansikte

Skriven av Lentiamo on 2023-12-06

Innehåll

Funderar du på vilka glasögon som passar bäst för ditt hjärtformade ansikte? Våra optiker på Lentiamo har goda nyheter! Även om det finns många olika stilar som fungerar bra med dina drag, har vi sammanställt de de bästa bågarna för ett hjärtansikten så att du inte behöver göra det.

Vi ska först beskriva hur man ser om man har ett hjärtformat ansikte. Sedan kan du kolla in vår topp fyra glasögon rekommendation.

Hur man ser om man har ett hjärtformat ansikte

kontur av ett hjärta runt ett leende ansikte för att illustrera ansiktsformen

En bred panna, framträdande kindben och en smal eller avsmalnande käke är typiska för ett hjärtformat ansikte. Här är några viktiga kännetecken för ett hjärtformat ansikte:

  • Panna: Din panna är bredare än din käklinje och är vanligtvis den bredaste delen av ditt ansikte. Du kan också ha en änkans topp, det V-formade hårfäste som är typiskt för många hjärtansikten.
  • Kindben: Dina kindben är bredare och högre i ansiktet och är ofta ganska framträdande eller lika breda som din panna.
  • Käklinje och haka: Käklinjen smalnar av mot hakan utan några fyrkantiga hörn. Din haka är kantig och går i en spets.

Kändisar med hjärtformat ansikte

kollega av naomi Campbell, cheryl Cole, timothée chalamet

På bilden från vänster till höger: Naomi Campbell1, Cheryl Cole2, Timothée Chalamet3

Vilka glasögon passar bäst för en person med en hjärtformad ansiktsform?

Glasögon som antingen kontrasterar eller framhävar "hjärtats egenskaper" är utmärkta val.

Rektangulära eller runda bågar kontrasterar mot snedställda hjärtan till skapa symmetri och balans över mitten. För ramar som framhäver dina drag, välj sådana som följ de naturliga vinklarna av hjärtformen. Till exempel, halvbågade eller kattögon framhäver bredare pannor och kindben.

Läs mer om våra rekommendationer för glasögon för hjärtformade ansikten nedan.

Runda glasögon

De släta kanterna på runda glasögon ofta kantiga kindben av ett hjärtansikte. De jämna proportionerna i den cirkulära formen skapar mjukhet, balans och symmetri.

Ray-Ban New Round 0RX3637V 2509 53

Köp runda glasögon

Halvbågade glasögon

För att framhäva din ansiktsform bör du välja halvbågade glasögon. Dessa halvbågade bågar kallas ibland för browline-glasögon och den övre halvan av bågen drar blicken uppåt till den bredaste delen av ansiktet. Den kantlösa nederdelen är delikat och passar bra till spetsiga hakor.

Armani Exchange 0AX1060 6000 55

Köp halvbågade glasögon

Tips: Tvåfärgade glasögon kan fungera på samma sätt som halvbågar gör. Med tvåfärgade bågar kan du få en raffinerad och sofistikerad look och samtidigt njuta av den lätta och diskreta look som half-rims erbjuder. Leta efter modeller med mörkare färger på den övre halvan av bågen och ljusare färger på den undre.

Cat-eye glasögon

Cat-eye glasögon har svepande linjer som ger definition genom den bredaste delen av hjärtats yta. De tillför visuellt intresse och fungerar med de naturliga konturerna av dina kinder. Större kattögonbågar kompletterar naturligt hjärtats vinklar.

Lentiamo ANNA DEEP BLACK

Köp Cat-eye glasögon

Rektangulära glasögon

Rektangulära glasögon ställa de naturliga vinklarna som utgör denna form mot varandra. De är skapa struktur och kontrast genom centrum av ditt ansikte. Rektangelbågar är ett mycket mångsidigt alternativ för hjärtansikten.

Prada 0PR 17ZV 15J1O1 52

Köp rektangulära glasögon

Andra stilar att prova för hjärtformade ansikten

Eftersom de flesta hjärtformade ansikten är bredare vid pannan fungerar större modeller bra. Experimentera med överdimensionerade bågar för att framhäva din ansiktsform och dina ögon. 

En annan stil som hjälper dig att omfamna din hjärtform är aviator eller pilotglasögon. Den breda ovansidan och den smala droppformade undersidan kompletterar ansiktets naturliga linjer.

Glasögon som gör ditt hjärta glatt

De med hjärtformade ansikten ser fantastiska ut i många populära stilar och variationer av dem. De bästa ramarna för dina ansikten är de som passar din personliga stil framför allt annat. Ta en titt på våra användbara glasögonguide för fler tips om hur du hittar din ramstorlek och mer. 

Slutord från Lentiamo

Även om dessa rekommendationer är allmänna riktlinjer kan de fungera som en utgångspunkt för ditt val av glasögon för hjärtformade ansikten.

Oavsett ansiktsform är det viktigaste att hitta modeller som du känner dig bekväm i och som du kommer att älska i många år framöver. Prova olika glasögon för att förbättra din syn och naturliga skönhet.


Image sources

1. Just Jared
2. Hawt Celebs
3. InStyle

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter