Logga in

Havet och linser, går det ihop?

Sommaren är i full fart, likaså semestertiden. Om detta är din första semester som kontaktlinsanvändare är det möjligt att du har lite frågor om kontaktlinser och saltvatten. Vem skulle vilja komma hem från semestern med endast suddiga och otydliga minnen? Vi har samlat ihop de vanligaste funderingarna om kontaktlinsanvändning i semestertid. Vi hoppas att detta inlägg svarar på lite frågor du haft så att du kan njuta av behändigheten kontaktlinser erbjuder!

Kan jag använda mina linser oberoende om jag ska till stranden eller ej?

Kontaktlinser är speciellt tillverkade för personer som helt enkelt vill njuta av livet. Varför skulle man alltså vilja gå tillbaka till obekväm glasögonanvändning under veckan man lagt undan för bara njutning?

Givetvis lönar det sig inte att experimentera med nya linser under semestern. Packa med linserna som passade dig bäst senast du bara slappade. Det är såklart bäst att använda endagslinser. Då har man rena linser varje dag och man undviker risken att de inte blivit rengjorda ordentligt i linsvätskan. Vi rekommenderar att du alltid sätter på linserna minst en timme innan du simmar.

Det lönar sig att packa med glasögonen för säkerhets skull, och även ögondroppar för att hjälpa om du skulle få irriterade ögon.

Kan jag tappa mina linser när jag simmar eller dyker?

För undervattenssimning är kontaktlinser inte bara mycket behändiga, enligt experter är de även väl anpassade. Samma princip gäller här som i första frågan: se till att linserna passar perfekt och att du provat på dem förut. Använd endagslinser av god kvalitet i i gott skick. För en semester på stranden är kontaktlinser alltså perfekta.

Kan kontaktlinser påverkas av saltvatten, sand och höga temperaturer?

Givetvis kan dessa, precis som alla utomstående faktorer, påverka linsernas hållbarhet. Små partiklar kan fastna i linserna, och detta kan i sin tur irritera dina ögon eller orsaka en obehaglig infektion. Så vi har kommit tillbaka till vår tidigare lösning – att använda endagslinser. Genom att använda endagslinser kan du njuta av semestern fullt ut.

Slutligen, glöm inte att använda solglasögon av god kvalitet. Enligt undersökningar kan kontaktlinsanvändning göra dina ögon ännu känsligare mot solljus. Solglasögon håller dina ögon piggare längre och kan till och med förhindra ögonskador.

Om du undrar över något, kontakta oss gärna via e-mail, facebook, via telefon eller i kommentarerna här under. Vi återkommer så snart vi kan.

Vi på Lentiamo önskar dig en trevlig sommar och härlig semester!

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter