Sommar solglasögon försäljning!

Logga in

Vet du hur du ska välja de rätta sportsolglasögonen?

Hur ska man välja de rätta solglasögonen för sport?

För toppatleter är det självklart: sportglasögon måste vara anpassningsbara, ha en aerodynamisk form, ge 100% optisk korrektion, ha en avancerad anti-imma funktion och även förmågan att skifta färg efter ljuset. Men om man bara tränar för att det är kul? Finns det solglasögon som man kan använda under jogging, skidåkning, cykling, bergsbestigning eller hiking? Svaret är ja. Nedan finns några tips på hur du väljer den rätta typen.

Följ mottot „Säkerhet först“

Robusthet, tålighet, funktionalitet. Detta är de tre viktigaste kvalitéerna du bör fokusera på. Glasögonen bör vara stöttåliga, inte glida ner på näsan eller ramla av. Om de skadas på något sätt, bör de inte utgöra någon fara för dina ögon. Plastbågar är bättre än metallbågar, eftersom metallbågar kan skada dina ögon eller ditt ansikte när de går sönder. Plast (polykarbonat) bör också vara materialet på linsen – istället för glas, då det är splittersäkert, vilket betyder att inga vassa bitar kan skada dina ögon och din syn.

Glöm inte skydd mot UV-strålning

Cykeln på sommaren, skidor eller snowboard på vintern. Föredrar du hiking eller golf? Oavsett vilket, har dessa aktiviteter en sak gemensamt – de gör att du är utomhus i solen. När du väljer solglasögon för din favoritsport, se till att du kollar glasögonens förmåga att skydda dig från UV-strålning. UV-strålar är inte bara farliga på sommaren, de kan skada din syn markant på hösten eller vintern också – en grå himmel är inget hinder för UV-strålning. I bergen på vintern, skyddar solglasögon med ett tillräckligt starkt UV-filter också mot strålning som reflekteras från snö eller isiga ytor. Solglasögon är det perfekta tillbehöret för skidbackar, längdskidåkning liksom för skridskoåkning. Välj solglasögon märkta med UV400 – ett sådant skydd kan blockera strålar med våglängd upp till 400 nanometer och garanterar 100% skydd mot all UV-strålning.

Våra tips för sportsolglasögon

Solglasögon frånOakley och Arnette uppfyller dessa krav för sportsolglasögon och har dessutom en snygg design. Vi har exemplar för både honom och henne och de passar utmärkt tillsammans med kontaktlinser.

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter