Logga in

De 5 snyggaste trenderna för solglasögon 2022

Skriven av Leonie Bauer on 2022-01-24

Trendiga solglasögon? Borde jag vara intresserad av dem överhuvudtaget? Ja, det borde du. För i sommar finns det inget bättre sätt att visa upp din stil, din smak för mode och din personlighet än med solglasögon!

Men det finns många solglasögontrender och märken. Och alla hävdar att de är de mest fashionabla och moderna. Så vi undrade: Vilka är egentligen solglasögontrenderna för sommaren 2022?

Våra trendredaktörer har tagit en titt på de internationella catwalken, granskat modetidningar och analyserat glasögonmodet på gatorna i våra storstäder. Och det här är vad som framkom: Lentiamos lista över de fem trenderna för solglasögon 2022.

Nu kör vi!

Solglasögon mode för sommaren 2022

Våren och sommaren 2022 handlar helt klart om solglasögon med statement. Oavsett om de är rektangulära, neon eller mono - ju mer iögonfallande och extravagant, desto bättre!

1. Slim Shades

Slim, eller smala, rektangulära solglasögon är här för att stanna. De här solglasögonen var redan mycket populära sommaren 2021 och kommer att fortsätta att dominera våra gator 2022! Dock i en något annorlunda design än för ett år sedan.

I sommar är de inte längre riktigt så små och smala, utan bredare och ofta i grova plastbågar.

Det finns inga gränser för färgerna på dessa solglasögon. Rektangulära solglasögon i svart eller Havanna-mönster går aldrig ur tiden - men för våren och sommaren 2022 kan du också prova röda, blå eller gröna bågar!

Ser jag bra ut i smala solglasögon?
Smala, rektangulära solglasögon ser bra ut på många människor, oavsett vilken frisyr, hudton eller klädstil du har. Smala solglasögon är särskilt smickrande för ovala och runda ansikten, som visuellt sträcks ut av bågens kantiga kanter.

Begränsat utbud!

50 kr rabatt på alla solglasögon.

Shoppa nu

2. Neon-solglasögon

Nästa stora solglasögontrend 2022 är ännu mer iögonfallande, särskilt när det gäller färg. För vad vi kommer att se överallt i sommar är neonfärgade glas i gult, orange och rosa!

De ljusa, nästan skrikiga färgerna återspeglar 90-talets aktuella trend som inte bara återfinns i våra solglasögon utan även i toppar, klänningar och byxor.

Det bästa sättet att kombinera dessa färgglada linser är med kantlösa solglasögon, en annan stor solglasögontrend i år!

Vem bär neonsolglasögon bäst?
Solglasögon med neonfärgade linser ger var och en av oss det där lilla extra på sommaren. Det enda som spelar roll är att färgen på våra kläder inte krockar med solglasögonens linser. Och om du har en hälsosam sommarbränna i ansiktet kan du inte göra fel med neonsolglasögon!

3. Vita solglasögon

Om neonfärgade solglasögon är för flashiga för dig kan du välja en vit båge. De är inte mindre moderiktiga.

När de kombineras med en bred plastbåge och en retroform är vita ramar det perfekta valet. De stora designerna har bevisat det på sina catwalks och kändisar har visat det i sina Instagraminlägg.

Vem ser bäst ut i vita solglasögon?
Vitt ser särskilt bra ut när det bärs mot solkysst hud. Därför kommer vita solglasögon att få vilken sommarton som helst att lysa. För att öka kontrasten kan du bära diskreta färger på kroppen.

4. Svarta solglasögon

En stark kontrast till vita solglasögon är klassiska svarta solglasögon. Det som kanske inte direkt låter som en megatrend utan snarare som standard gör en sensationell comeback 2022!

I kombination med svarta kläder i synnerhet ser svarta solglasögon stilfulla, elaka och mystiska ut.

Passar svarta solglasögon till mig?
Åh ja, det gör de. Svarta bågar ser fantastiskt bra ut på var och en av oss. De passar till alla hårfärger och hudtoner och kan lätt kombineras med alla färger på kläder. Det är inte konstigt att svarta solglasögon är de överlägset mest populära!

5. Monolins och shield båge

Monolinser är tillbaka! Den accessoar som gjorde stjärnor som JLo berömda är tillbaka i glasögonmodet. I år är solglasögon med monolinser mer futuristiska än någonsin. För den här säsongen handlar allt om maxilinser.

Samtidigt är minimala bågar i Matrix-stil mode. Att ha roligt och leka med modet är vad som gäller.

Vem ser bäst ut i solglasögon med monolins och shield bågar?
Tycker du att solglasögon med monolinser är overkill? Eller att de bara är snygga på vissa typer av människor? Då har vi goda nyheter för dig: solglasögon med monolinser kan också se fantastiska ut på dig. Du behöver bara bära dem med stolthet och självförtroende - och stå ut med en och annan avundsjuk blick från din omgivning. Annars finns det ingen anledning att inte satsa på solglasögon med sköldar!

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter