Logga in

Solglasögontrender 2024

Skriven av Lentiamo on 2024-04-18

Innehåll

Det rätta paret solglasögon ger dig både självförtroende och skyddar dina ögon mot ultravioletta strålar, så varför inte investera i ett par bågar som du kommer att älska under många säsonger framöver?

Från moderna tolkningar av klassisk design till trendiga bågformer och överraskande tillbehör - optikerna på Lentiamo utforskar de senaste solglasögontrenderna för 2024.

Hur vi valde solglasögontrender för 2024

  • Undersökning – Vi har kollat in senaste trender på catwalken, följt nya filmer och sociala medier för att se vad kändisar, influencers och modeälskare har på sig.
  • Bästsäljare – Vi har granskat våra bästsäljare för att se vilka modeller som ökar i popularitet i år.
  • Kundomdöme – Vi har även läst recensioner för att se hur kunderna betygsätter några av våra stilredaktörers favoriter.

1. Glasögonbågar i metall

ayo edebiri wearing white suit on red carpet

Bildkälla: instagram.com/whowhatwear

En trend som aldrig försvinner är de eleganta solglasögonbågarna i metall. I år bevittnar vi en återkomst av runda och ovala metall bågar. Nyckeln är att leta efter tunna tråd stilar under 2024.

Omtyckta Irländsk-amerikansk skådespelerskan Ayo Edebiri från succéserien The Bear bar en avslappnad ensemble på den 29:e årliga Critics' Choice-galan. Hennes metallfärgade nyanser lyfter lätt den helvita looken.

Stiltips för glasögonbågar i metall

Från "balletcore", den skira, ballerina-inspirerade estetiken, till Chloés återupplivande av boho, solglasögon i metall är utan tvekan en av de mest mångsidiga bågstilarna. Prova smala silhuetter i roséguld för att uppnå enkelheten i ballerinatrenden. Prova överdimensionerade runda metallbågar med bruna linser för en 70-tals känsla.

Våra rekommendationer för solglasögon i metall

2. Bayonetta bågar

hailey bieber tar bild i spegeln medan hon bär solglasögon

Bildkälla: instagram.com/haileybieber

Y2K-trenderna fortsätter att påverka glasögonbranschen, vi har sett Bayonetta-glasögon som trendar och liknande solglasögon modeller blir allt populärare år 2024. Kännetecknas av sina små ovala eller mjuka rektangulära ramar, de framkallar nostalgisk enkelhet.

Med sin egen samling av Vogue Eyewear, Entreprenören och trendsättaren Hailey Bieber vet alltid vilka solglasögon som är på modet. Hennes maximalistiska look visar att denna trend kan införlivas i både avslappnade och showstopping outfits.

Stiltips Bayonetta glasögon

Bayonetta-glasögon, uppkallade efter den japanska videospel karaktären, har nyligen blivit en glasögontrend . Miu Miu anammade denna "bibliotekarie"-look under sin visning i slutet av 2023. Kombinera den smala formen med överdimensionerade kavajer eller strukturerade byxor för en komplett look.

Våra rekommendationer för Bayonetta solglasögon

3. Contemporary cat eye solglasögon

greta lee bär blå topp och svarta solglasögon utomhus

Bildkälla: instagram.com/stylecaster

Du behöver inte veta vilken typ av solglasögon som är inne då cat eye solglasögon alltid är trendiga. Modellen påminner om de fyrkantiga linjerna hos wayfarerbågar, titta efter the distinkta uppåtvända hörn i smala storlekar eller kantlösa cat eye-bågar för att vara trendiga i år.

Under pressturnén för Oscarsnominerade Past Lives cementerade huvudrollsinnehavaren Greta Lee sig själv som en stilikon. Hennes stil blandar sofistikering med oväntade färger eller moderna versioner av klassiska plagg, inklusive hennes val av solglasögon.
 

Stiltips för cat eye solglasögon

Cat eye-solglasögon är en av de mest populära solglasögon modellen år efter år eftersom de fungerar bra för många ansiktsformer. Vinklade cat eye-bågar framhäver skarpa ansiktsdrag och markerar kindbenen, medan mer rundade bågar passar dem med mjukare ansiktsdrag.

Våra rekommendationer för cat eye solglasögon

4.Techwear solglasögon

jennifer lopez red shield solglasögon

Bildkälla: instagram.com/sabrinacarpenter

Även om de har vissa likheter med wraparound sportglasögon trender, tekniskt slitage eller “techwear” solglasögon prioritera funktionalitet framför estetik. De eleganta linjerna och de minimalistiska färgerna ger en enkel och elegant look.

Efter att ha stöttat Taylor Swift på turnén och umgåtts med BAFTA-vinnaren Barry Keoghan kan den mångsidiga sångerskan och skådespelerskan Sabrina Carpenter lägga till modeinfluencer på sin meritlista. Hennes snygga solglasögon har ett funktionellt syfte och ger hennes outfit en oväntad touch.

Stiltips för techwear looks

Vill du veta mer om techwear? Varumärken som The North Face och Arc'teryx är viktiga referenser som förkroppsligar den urbana och atletiska crossover-trenden. Den här stilen domineras av utilitaristisk design och funktionella material.

Vår rekommendation för techwear solglasögon

5. Moderna browline solglasögon

trent alexander-arnold på milano fashion week 2024 som bär ett par solglasögon

Bildkälla: instagram.com/trentarnold66

För en fräsch twist på en tidlös stil, prova solglasögon med browline i olika former och stilar. Unika browline-designer som kantiga clubmasters eller chunky pilotglasögon  som är trendiga 2024.

Även om det inte bara är under 2024 som sport och mode möts, syns allt fler idrottare på modevisningar och i varumärkeskampanjer. Trent Alexander-Arnold från Liverpool F.C. deltog i Milanos modevecka iförd vinklade Prada-glasögon, en av våra favoritögonlooks under veckan.
 

Stiltips för browline solglasögon

Clubmaster solglasögon är tydligt retro, men att bända de klassiska rektangulära formerna med skarpare vinklar eller intressanta linjer moderniserar dem. Att experimentera med material, färger och proportioner ger oändliga möjligheter samtidigt som de klassiska formernas essens respekteras.

Vår rekommendation för browline modeller

6. Glasögonkedjor

Slutligen är trender för solglasögon 2024 inte kompletta utan att nämna glasögonkedjor. Glasögonkedjor har varit en stillsam trend de senaste åren, delvis tack vare inflytande från kändisar som Bella Hadid och Hailey Bieber.

2024 design är djärvare, mer varierade och återspeglar ett bredare spektrum av stilar och personligheter. Med kedjor kan du bära solglasögonen som alla andra bär samtidigt som du behåller din stil.

Stiltips för glasögonkedjor

Mixa och matcha glasögonkedjor med alla dina solglasögon och glasögonbågar för att skapa en distinkt look. Experimentera med färgkombinationer för att hitta det som bäst kompletterar din personliga stil och lyfter din outfit. Det finns oändliga möjligheter att skapa en modern look med gamla tiders praktiska glasögonkedjor.

Våra rekommendationer för solglasögon och glasögonkedjor

Känner du för att titta på alla de senaste solglasögon trenderna?

Dina favoritmärken som Ray-Ban, Meller, Gucci och många fler väntar på dig.

Köp alla solglasögon

Slutord från Lentiamo

Om du någonsin undrar vilken typ av solglasögon som är inne, behöver du inte leta längre än till Lentiamo. Våra optiker på Lentiamo vet vilka solglasögon som är inne, vilka former som passar bäst för olika ansiktsformer och är alltid redo att hjälpa dig.

Upptäck vår solglasögon guide för att få fler råd om hur du hittar rätt bågstorlek, solglasögon som matchar din ansiktsform och mycket mer.

Är du fortfarande inte säker? Använd vår prova solglasögon online funktion för att se hur dina favoriter ser ut på dig.

Läs mer

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter