Logga in

7 största solglasögontrenderna 2023

Sammanfattning

Solglasögon är en accessoar som du alltid borde ha med dig. De är inte bara snygga, utan skyddar även dina ögon från solens skadliga strålar.

Oversize, färgglada och nyckfulla är några av de ord vi skulle använda för att beskriva solglasögontrenderna 2023.

Vill du veta mer om de senaste stilarna för kvinnor och män? Läs vidare för att ta del av vad som är populärt - och få stiltips från Lentiamos glasögonexperter!

Hur vi valde solglasögontrenderna för 2023

  • Undersökning - Vi har granskat designtrender, tittat på en nya filmer och serier, undersökt sociala medier och gått ut på gatorna för att se vad kändisar, influencers och modeälskare har på sig.
  • Bästsäljare - Vi har granskat våra bästsäljare för att se vilka solglasögon som är populärast hittills i år.
  • Kundomdömen - Vi har också tagit del av recensioner för att se vad kunderna tycker om några av våra stilredaktörers favoriter.

1. Shield solglasögon

Jennifer Lopez röda shield solglasögon

Källa: instagram.com/jlo

Vare sig vi gillar det eller inte kan vi inte undgå det tidiga 2000-talets mode. Vi är dock glada över att en accessoar i synnerhet har gjort comeback: solglasögon. Uppgraderingarna 2023 ser större storlekar och mer rena linjer än tidigare.

Vem bättre än Jennifer Lopez kan föra in Y2K i vår tid? Shield solglasögon passar smidigt in i J.Lo:s livfulla maximalistiska garderob.

Stiltips för shield solglasögon:

Shield-solglasögon är en perfekt accessoar. De är snygga på alla! Nyckeln till att styla solglasögon med shield är att bära dem med självförtroende. Prova dem med en överdimensionerad jacka, byxor eller tröja för att få en fulländad look.

Våra rekommendationer för shield solglasögon:

2. Sportglasögon

Bella Hadid i sportglasögon som sitter i en bil

Källa: instagram.com/bellahadid

Sportglasögon är här för att stanna. Den här solglasögontrenden har blivit populär de senaste åren och är numera en viktig del av garderoben. De senaste 2023 racer-modellerna har den klassiska wrap-around-stilen med förenklade och trendiga profiler.

Glöm traditionella sportglasögon som du bara har på dig när du cyklar eller springer. Modellen Bella Hadid bär sportinspirerade solglasögon med en blommig trikå: den perfekta outfiten för att springa till affären eller gymmet.

Stylingtips för solglasögon för idrottsutövare:

Sportiga solglasögon passar bra till alla sportkläder, men vi tycker att de ser särskilt bra ut med stilrena plagg för att kontrastera deras rundade kanter. Prova en monokromatisk outfit för att göra ett färgstarkt uttalande med dessa trendiga solglasögon.

Våra rekommendationer för sportglasögon:

3. Retro-tonade glasögon

Alexa Chung bär blå kappa och solglasögon i 70-talsstil

Källa: instagram.com/alexachung

Vi är helt inne på 70-talsvibbarna i år. Denna retrofärgpalett innehåller varma gula färger, jordnära bruna färger och babyblått. Gradala glas är också trendiga i en rad olika varianter.

Tonade linser ger ett helt annat utseende än mörkare linser. De framhäver inte bara ögonen utan drar uppmärksamhet till hela ansiktet. Det här är en trend för solglasögon som har setts på den brittiska modepersonligheten Alexa Chung.

Stylingtips för retrofärgade glasögon:

Matcha skräddarsydda byxor med dina tonade glas för en komplett look. Kom bara ihåg: även om du kan frestas att ta på dig ett par äkta vintage-solglasögon, var försiktig! Äldre linser kanske inte är utrustade med UV-filter av hög kvalitet. Know what UV protection levels to look for in your lenses.

Vår rekommendation för tonade glasögon:

4. Klassiska svarta solglasögon

Daniel Kaluuya på huk på en trappa med svarta solglasögon

Källa: instagram.com/danielkaluuya

Från stranden till klubben, alla svarta solglasögon är det perfekta accessoaren för alla aktiviteter. Klassiska svarta solglasögon är mångsidiga, evigt coola och aldrig tråkiga. Vi har sett allt från smala glasögon med metallbågar till mörka oversized bågar.

Den hyllade brittiska skådespelaren Daniel Kaluuya, känd för filmer som Black Panther, Get Out och Nope, är en av dem som återgår till det grundläggande med eleganta svarta solglasögon.

Stylingtips för svarta solglasögon:

Svarta solglasögon passar till alla kläder. Oversized svarta solglasögon kan kläs ner med ett par träningsbyxor och gymnastikskor. Alternativt kan du bära dem till en formell klädsel för att lägga till en gnutta elegans..

Vår rekommendation för svarta bågar:

5. Cat Eye-bågar eller harlequin bågar

ashley park och lily collins bär solglasögon med cat eye-bågar i bilen

Källa: instagram.com/ashleyparklady

Vilka solglasögon är de mest tidlösa? Titta inte längre än till den klassiska cat eye. Cat eye glasögon, som ursprungligen kallades Harlekinramar, inspirerades av de finurliga kanterna på traditionella Harlekinmasker. Sikta på raffinerade, eleganta linjer 2023.

Titta inte längre än till Ashely Park och Lily Collins för trendiga solglasögon. Emily i Paris solglasögon är trendiga i samband med lanseringen av den senaste Netflix-säsongen. Skådespelarna i serien drar sig inte för att kombinera chic parisisk stil med djärva amerikanska trender.

Stiltips för vintageinspirerade solglasögon med cat eye glasögon:

Solglasögon med kattformade bågar passar bra till många ansiktsformer. Vinkelformade kattögonbågar framhäver skarpa ansiktsdrag och framhäver kindben, medan mer rundade bågar passar dem med mjukare drag.

Våra rekommendationer för solglasögon med cat eye och harlekin bågar:

6. Uppgradering aviator glasögon

Jude Bellingham på en neutral bakgrund med bruna aviator solglasögon

Källa: instagram.com/judebellingham

En trend som inte tycks sluta: aviator solglasögon. Om du någonsin är osäker på vilken solglasögonform som är trendig kan du lita på denna klassiker. Du hittar traditionella trådbågar i 80-talsstil med dropplinser samt nyare, mer unika modifieringar för 2023.

Borussia Dortmund och Englands unga superstjärna Jude Bellingham kombinerar sport och mode i sin vardag. Som vi sett på Bellingham har den klassiska aviator formen uppgraderats för 2023 med tjockare material och en fyrkantig form.

Stiltips för aviator solglasögon:

Vilken aviator uppgradering ska du välja? Prova ett oversized par i acetat i en retrofärgpalett, en annan solglasögontrend i år! Vårt bästa tips: Ray-Ban's ikoniska RB3025 pilot solglasögon som Tom Cruise bar i klassikern Top Gun från 1986 blev populära igen efter att Top Gun släpptes: Maverick förra året.

Vår rekommendation för aviator glasögon:

7. Eco miljövänliga solglasögon

Slutligen en av våra favoriter. Många företag hjälper oss att konsumera mer miljömedvetna produkter under 2023. Hållbara eller miljövänliga solglasögon är ett mycket populärt och effektivt sätt att skydda ögonen i år.

Det finns många solglasögon tillverkade av miljövänliga och återvinningsbara material. Allt fler tillverkare fokuserar på att använda processer och material som minskar koldioxidutsläppen. Denna gröna våg är en solglasögontrend som alltid kommer att vara trendig!

Stylingtips för medvetna ECO solglasögon:

Medvetna ECO solglasögon har kommit långt under de senaste åren. Du behöver inte nöja dig med ett eller två genomsnittliga val. I takt med att hållbara alternativ blir mer och mer populära kan du hitta vilken stil som helst. Trendiga solglasögon behöver inte vara dåliga för miljön!

Vår rekommendation för medvetna ECO solglasögon:

Slutsatser från Lentiamo

Dessa solglasögontrender för 2023 är till för alla! Det finns trendiga solglasögon för alla åldrar, kön, stilar och personligheter.

Oavsett om du gillar en djärv look eller en klassisk båge med en twist finns det något för dig.

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter