Bli stjärnan på sommarens festivaler med färgade kontaktlinser. Rabatter inuti 👉

Logga in

Kontaktlinser och privata märken - här är anledningen till varför du borde veta mer om detta

Jakub Odcházel, DiS.

Medicinskt granskad av Jakub Odcházel, DiS., Chefsoptiker, den 2020-11-09. Skriven av Maria Chiara Tarsia

Har du någonsin hört talas om kontaktlinser med privata märken?

Om svaret är nej och du är en kontaktlinsanvändare bör du nog läsa artikeln vidare.

Vi berättar varför. När du köper kontaktlinser i butiker på shoppinggatorna får du ofta en färgstark låda med namnet på optikerns eget varumärke eller deras partner / franchisemärke.

Detta betyder inte nödvändigtvis att de är tillverkarna. Privata märken säljer vanligtvis bara välkända kontaktlinser under ett annat namn. Dessa lådor innehåller mycket välkända kontaktlinser som du enkelt kan hitta online under tillverkarens ursprungliga namn.

Kontaktlinser – som medicinska produkter – tillverkas faktiskt enligt de strängaste kvalitetsstandarderna och kräver därför en hög nivå av teknik, säkerhet och kunskap.

På Lentiamo hittar du ett brett utbud av de mest populära linserna i Europa, från alla de största världsberömda tillverkarna, som CooperVision, Bausch & Lomb, Alcon, Cibavision och andra.

Hur du hittar det ursprungliga namnet på dina linser

Steg 1. Ta din linslåda

Allt du behöver veta trycks vanligtvis – i små bokstäver – på lådan och till och med på blisterförpackningen. Det första du vill kontrollera är typen och linsernas geometri.

  • Står på din låda att den innehåller endagslinser, tvåveckorslinser, eller månadslinser?
  • Bär du enkelslipade-linser? Är de sfäriska eller asfäriska? Är dina linser toriska eller multifokala?

Om du är osäker, läs vår information om skillnaderna mellan dagliga och månadslinser och vår enkel guide till kontaktlinstyper.

Med en låda med de superpopulära ursprungliga Biofinity-linserna nedan visar vi var du kan hitta alla användbara detaljer.

Steg 2. Läs din BC (Baskurva) och DIA (Diameter)

Vanligtvis varje kontaktlinsmodell har sin egen kombination av BC (baskurva) och DIA (diameter). Dessa två parametrar beskriver i korthet och i enkla termer storlek av din lins. Det är också anledningen till att du inte ska byta linsens märke eller modell utan att först rådfråga din optiker. Om en av parametrarna inte passar din hornhinna finns det en chans att linsen inte passar ordentligt. Det förklarar också varför dessa två parametrar är viktiga för att hitta linsens ursprungliga namn.

Kontaktlinsers parametrar på lådan

Steg 3. Ta reda på materialet och producenten

Materialet är utan tvekan det viktigaste elementet som ska beaktas här. I själva verket är varje material nästan alltid och nästan uteslutande patenterat och används av en viss tillverkare för att producera en viss familj av ögonlinser. Du hittar vanligtvis denna information på ena sidan av din låda (vanligtvis på baksidan), tillsammans med vatteninnehållet och andra tekniska funktioner.

Kontaktlinsmaterial på lådan

Kontaktlinsens material skrivs normalt både på lådan och på blisterlocket. Det är det roliga, latinskt låtande namn som slutar på -filcon. Här är några exempel: Comfilcon A, Omafilcon A, Ocufilcon D, Hilafilcon B och så vidare.

Detta betyder att om du redan har återvunnit din låda kan du fortfarande hitta alla användbara parametrar på plastremsan!

Kontaktlinser plastremsor och parametrar

Om tillverkarens namn inte anges på framsidan av lådan skrivs det vanligtvis på baksidan nära den lilla fabrikssymbolen . Som vi redan har förklarat är de flesta linser tillverkade av de bästa tillverkarna i världen i sina högteknologiska anläggningar.

Jag kan inte hitta mina linser online. Vad ska jag göra?

Kontakta oss! Allt du behöver göra är att ringa oss på 020 78 76 41 eller skriva till oss på info@lentiamo.se. Glöm inte att berätta om dina parametrar (eller skicka oss en bild av din kontaktlinslåda där parametrarna syns) och vår kundtjänst kommer att berätta om dina linser finns tillgängliga på Lentiamo under deras ursprungliga namn.

Missa inte viktiga nyheter.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

    Inga frågor

    *Obligatoriska fält

    Bästsäljande produkter